Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@KattyK píše:
@anickadomnik To chápu, také jsem kupovala ze začátku ty bílé. Pak jsem dostala od návštěv různé značky..a děs běsZelené jsem zkusila náhodou a v pohodě. Prostě to chce asi vyzkoušet. Ale při atop. ekzému by zřejmě látkování nebylo ideální, ale kdož ví
Těžko říct, malej má též AE a plenky mu třeba nevadily žádné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 a me se zase zda zbytecne utrácet za „znackove“ granule kdyz do toho vyvaruji. Myslim ze friskies pedigree whiskas aspol nejsou tak spatne;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KattyK píše:
@anickadomnik To chápu, také jsem kupovala ze začátku ty bílé. Pak jsem dostala od návštěv různé značky..a děs běsZelené jsem zkusila náhodou a v pohodě. Prostě to chce asi vyzkoušet. Ale při atop. ekzému by zřejmě látkování nebylo ideální, ale kdož ví
zelený jsme zkoušeli, z lidlu jsme zkoušeli, tesco, kaufland, magic, huggies a ve všem je osypanej
![]()
nejstrší kluk byl taky ve všem osypaný ale látkovky mu nevadily
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina a tak jinak. Znas obalkovou metodu? Nadepis par obalek za to co utracite a dej do nich tolik kolik chces max utratit. Kdyz nemas neutratis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir píše:
@Verca1989 a me se zase zda zbytecne utrácet za „znackove“ granule kdyz do toho vyvaruji. Myslim ze friskies pedigree whiskas aspol nejsou tak spatne;-)
já si pamatuju jak naši chtěli ušetřit na granulích koupily friskies, psovi to oddělalo ledviny, dostal spešl dietu a granule se kupovali jen u veterináře za 2000 měsíčně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir píše:
Dobré určitě nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir píše:
Do psích granulí nevidím, ale stran koček - Friskies/Whiskas nejen že je špatný, ale je to přímo odpad. Asi jako když se bude živit člověk nonstop gothajem a rohlíkama. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sonreir není na nich nic dobrého, stačí si přečíst složení. Samozřejmě jsou psi, kteří jsou na nich celý život a nemají problémy ale jsou taky tací, kteří po nich začnou mít problémy až po letech, to člověk dopředu nikdy neví. Snad si nemůže nikdo myslet, že když koupí 15kg pytel Pedigree v akci za 150Kč, že to bude nějak kvalitní
Neříkám, že člověk nutně musí kupovat superprémiové a předražené granule ale sehnat kvalitnější než Pedigree apod. za rozumnou cenu se dá. My jsme pejskovi kupovali Acanu, 18kg za cca 1400Kč a měl to na 2 měsíce, semtam jsem taky vařila…ale nemá cenu to řešit, holt každý to bere jinak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda na to, ze syn ji jenom sklenicky, protoze domaci nechce, tak tolik teda neutratim ani nahodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
já si pamatuju jak naši chtěli ušetřit na granulích koupily friskies, psovi to oddělalo ledviny, dostal spešl dietu a granule se kupovali jen u veterináře za 2000 měsíčně
ano, přesně to jsem měla na mysli, že se to může projevit až po letech a ty ušetřené peníze se pak vrazí do něčeho, co vůbec nemuselo být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeje a sme u jineho tematu.
tak jo. Ja nerikam ze jsou skvely ale nejsou ani uplne nejhorsi. Mam zvirata 6 let jsou to venkovni zvirata a jsou v paradni kondici.
a prijde mi lepsi jim varit nez je cpat byt granulama za 2000;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 jemu to udělalo hned první balení, veterinář říkal že je to tím že na to nebyl zvyklej, a co říkal doktor tak náš hafan nebyl zdaleko jedinej s tímhle problémem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře - takže takhle náklady nesnížíme… co přidat na příjmech? Nějaká brigádka, druhý job? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina píše:
Ja vim, mne to prijde prave taky hrozne moc, asi neumim nakupovat, je fakt, ze hodne veci se u nas vyhazuje a nejvetsi problem je ten, ze varim vetsinou 2×, manzel neji zeleninu, cibuli a tak se vsechno deli a ja tak nevychytam kolik se toho sni a pak vylejvam do zachoda.
Ty jo tak to se nedivím, že máš takovou útratu
My tedy nevyhazujeme naprosto nic! Prostě v mrazáku mám přehled, ovoce a zelenina nikdy nesplesniví, (výjimečně zbytek chleba), prostě dojídáme. A když mi zbyde třeba guláš a 2.den to nikdo nechce jíst, tak hotové zamrazím. Když prcek odmítne příkrm, nechám na večer nebo na 2.den. Samozřejmě v lednici, nikdy mu nic nebylo, hygienu dodržujeme, prostě všechno si hlídám a nedělám toho moc. Ale fakt je, že ty ceny potravin v obchodech jsou od ledna šílený, kupujeme polovinu toho, co dřív a přiznám se, že jsem u některých věcí i ustoupila z kvality. Prostě nemám na to dát za každou položku v košíku páďo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme orientačně následovně :
Bydlení 6000Kč
Paušály dohromady 700Kč
Pleny pampers + ubrousky 900Kč
sunar Beba 800Kč
Jídlo pro nás tři ( já, manžel, malá ) vč. jogurtů apod. 4-5 tisíc
Benzín + legitka 1000Kč
Drogerie cca 400Kč podle toho kdy co dojde
Ostatní výdaje - večeře v restauraci, knihy apod.
No a zbytek jde na stavebko, spořící účet, úrazovka.
Jak radila @Misulka33 dělej si jídelníček - taky si ho dělám na týden dopředu
super věc.
Jinak si zapisovat výdaje do tabulky - uplně všechny a uvidíš, kam ty peníze mizej a nebo někdo dělá tzv. obálkování - do obálky si dáš peníze na týden a musíš stím vyjít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit