Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Mamculina píše:
Ty penize za tarify mame ke smlouve, koupili jsme telefon za kacku a k tomu ten tarif prave, dnes vim, ze to byla blbost.Jinak kupovat sklenicky taky nechci, ale nejak nevim jak toho navarit vic a pa kto uskladnit.
A to auto.. mame multivana, ten zere snad i kdyz jenom stoji na miste…
autum moc nerozumim.
Já vařila každý den čerstvý, koupila jsem polévkovou směs a udělala hustou polévku. Nebo příkrmy, základ brambor(rýže, těstoviny)+brokolice, květák, od všeho trochu, hodně mrkve, pak maso, to jsem si zamrazila po kouskách. Nebo otevři jednu skleničku a jen to tím ovoň pro začátek, budeš to mít na 3×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina nemusís navarovat…mej v lednici nejakou zeleninu - bramboru, mrkev, kedlubnu, kvetak, pastinak a navar tak dve porce ( cca jeden kořen, dvě střední brambory, plus jeste treba mensí kedlubnu), pulku sni hned, druhou druhej den. Zamrazovala jsem jen maso.
s nutrilonem asi nic nezmuzes, kdyz je na nej zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
hipp je v cr příšerně drahej. Bud pro něj do německa, nebo si ho odpsutit. Sklenice bych úplně nezatracovala, ale je to hodně drahý, kup jen pár pro strýce příhodu a zbytek vař, nejsou špatné sklenice ani od rosmanna či babylove nebo alnatura.pleny - levnější nesnese? co babylove, babydream? Nebo i kauflandacke jsou dobre, me prijdou pemprsky zbytečně drahé. Nebo kup pár čtvercových plen, dvoje svrchnáky PUL a dávej chvilku látkovky, tam se dá také ušetřit. Sice je to investice, ale taky se to vyplatí.
kočce bych nedávala kapsy, ale nagranulích bych teda nešetřila. To radši kvalitní.
stelivo: nemám přehled cenově, ale nejvíc se nám osvědčil silicagel, ten rozhodně nekupujeme 4× do měsíce, ale max 2×.
no a varit tak, aby se nevylejvalo…se teda priznam, ze s tim taky bojuju.
My mame 2 zachudky pro kocicku, jeden venku a druhej doma, venku na zahrade proto, ze se chodil vycurat vzdy ke vchodovym dverim, tak proto kupujeme 4, jinak ty sklenicky, urcite kouknu po levnejsich, taky mi to prijde hrozne drahy, nebo zkusim navarit vlastni a hold ji na ne nejak prenaucit.
Ty latkovky jsem zkousela, ale vubec mi to popravde neslo a zhroutil se mi system, pracka- zehleni - neustale pokakana. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
navaris, naporcujes, zmrazis.
Pokud nechce tvoje, michej to s kupovanou a kupovanou ubirej az budes davat jen svoje, Teda to je teorie, ale u zvirat se to tak dela
tak teď jsem se fakt zasmála
ale jako máš pravdu. ![]()
Příspěvek upraven 03.02.14 v 22:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir píše:
Tak v tom pripade bych presla na latkove…
tak to ja taky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
navaris, naporcujes, zmrazis.
Pokud nechce tvoje, michej to s kupovanou a kupovanou ubirej az budes davat jen svoje, Teda to je teorie, ale u zvirat se to tak dela
Máš recht
… u nás to nezabralo ani u kočky, ani u děcka ![]()
- Citovat
- Upravit
@Verca1989 píše:
takhle se to přece vůbec nedá hodnotit. Souhlasím, že kupotové příkrmy je blbost, to samé telefon, já mám 200Kč kredit na měsíc, na plkání s kámoškama mám internet. Ale jinak, mě teda 1000Kč za psa a kočku nepřijde moc, holt ne každý sype psovi a kočce drahé zobání pro slepice ze supermarketu, jinak nechápu, jak se můžete vejít do 500, za velkého psa a 2 kočky, nepočítám očkování, odčervení apod. Auto to samé, ono hodně záleží na tom, jaké auto mají, někomu žere auto 4 litry na sto, někomu 10 litrů…
Kdyz na to nemam tak si neporidim zrouta auto. A jak se vlezu do 500? Varim jim a sypu granule na stridacku. A bez problémů a ano kupuji granule v supermarketu a nemam v tom problém zviratum se velice dari a kazdy je obdivuje jak sou krasne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina Zkoušela jsi ty zelené Pampers plínky? Můj malý je těžký atopik (po mně) a ty snese bez problémů. Vyjdou levněji..nakupuji ve větším množství v akci. Také jsem kupovala skleničky (nechtěl jíst), ale nemusí to být zrovna HIPP. Postupně se mi to podařilo odbourat a jí i doma vařenou stravu. Nemrazím, uvařím vždy na 2 dny. Kupované přesnídávky občas, rozmixuji ovoce, nebo uvařím jablka, hrušky aj.
Ne, že bych zvířátkům nepřála, ale 1000,–- Kč je opravdu moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
tak teď jsem se fakt zasmála![]()
![]()
ale jako máš pravdu.
Příspěvek upraven 03.02.14 v 22:35
to je dobry, zitra vyzkousim.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina nezehli, jen skladej, suseni je opruz, to uznavam. Mas treba zebrinove topeni? tam to schne raz dva, ale je lepsi neco mensiho nez velkej ctverec, treba VV bambusove, ty i lip sajou. Nebo to treba prozatim kombinuj. Ja mela ozkousenou, ze k veceru min curaj a nekakaj.
co jsi mela za pleny?
hm, tak na ven je silicagel nesmysl, tam bych teda klidne smichala hlinu s piskem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KattyK náš malej atopik není, ale od malička si zvykl na bílé pampers a teď téměř v roce a půl žádnou jinou plínu nesnese
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáš vyzkoušený všechny ostatní plínky, pobrala bych si vzorky jiných značek od kamarádek a vyzkoušela, třeba zrovna něco sedne. Sklenky nepotřebuje a už vůbec ne předraženou značku Hipp, nech dítko vyhládnout a po domácím se utluče. Nač Nutrilon, když jsou k dostání o polovinu levnější mlíka, po kterých jsou jiné děti taky „kvalitní“. Co nesníte a dá se zamrazit, hned zamrazit. Zbytek těstovin, rýže, maso, všecko zvířatům. Panáček, ať se naučí jíst zeleninu. Já jednou za čas dělám vyžírku mrazáku, to týden dva jíme skoro jen jídla dříve zamražená nebo vařím z masa z mrazáku a přísně si nakazuju během té doby nic do mrazáku nekupovat. Nic potom není v mrazáku moc dlouho a mám tak lepší přehled o tom, co tam mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir já to nikomu neberu, každého věc, čím krmí zvířata, mě to prostě vadí, když si přečtu složení, tak to by opravdu sedělo tak akorát našim slepicím, ne psovi, já zase kdybych neměla na kvalitní stravu, tak si nepořídím psa či kočku
ale to je jedno, to sem nepatří. Samozřejmě pokud mají auto, které žere plno litrů, tak by bylo fajn ho prodat a poohlédnout se po jiném, lepším ale s tím většinou ženská nic nezmůže… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já doporučuju hned po výplatě převést část peněz na jiný účet, co nebude na běžném, neutratíte. Zavedli jsme to u nás, peníze posíláme na účet, ke kterému nemáme karty, ejle peníze nám nechybí.
Máme je tam právě na ty výdaje, co jsou jednou za rok nebo nenadálé - pojištění domu, daň z nemovitostí, větší opravy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik To chápu, také jsem kupovala ze začátku ty bílé. Pak jsem dostala od návštěv různé značky..a děs běs
Zelené jsem zkusila náhodou a v pohodě. Prostě to chce asi vyzkoušet. Ale při atop. ekzému by zřejmě látkování nebylo ideální, ale kdož ví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit