Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky bych začala tím, že nebudu kupovat skleničky a začnu mimču vařit sama..
Vždycky toho namlátím do mrazáku a je to..:-) Jinak vařím hodně omáčky, je to levný a vydrží to více dní
řízky a jiná lepší jídla dělám jenom v nedělu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina píše:
Prave ze nemame, uz tak odvadime dost penez, nemuzem si ho dovolit.
Nechápu, jak odvádíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.emimino.cz/…ankovani/29/#…
tady máš diskuzi jak se šetří na jídle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No takze to mame prvni zbytecne utracene penize ktere „vylivas do zachoda“! Tohle bys mela urcite zmenit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir píše:
4500,– mesicne za mimino??? Proc? A proc prikrmy kupujes a raději neuvaris? Vyjde te to mnohem levneji a je to kvalitnejsi. 1400,– tarify jako mobil? V dnesni dobe? Pes a kocka 1000kc je take moc. My mame 2kocky a 1 velkeho psa a vlezeme se do 500,–. Jidlo mesicne 4000-max5000 kdyz se rozsoupneme. Varim obden. Auto 2500,– kam tolik projezdite? Tolik sem neprojezdila ani kdyz sem denne dojizdela 20km do prace + 20 zpet.
4500 za mimčo a co mu kupuješ? A ty mu nevaříš?
Nebo to nechápu, co může sníst mimčo za 4 a půl tisíce. My teda utratíme za jídlo cca 8 tisíc měsíčně včetně drogérie.
Příspěvek upraven 03.02.14 v 22:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je taky fakt, kup třeba polévkovou zeleninu, celý kuře a rýži…
Něco z kuřete upeč, třeba stehna, prsa si pokrajej na kosticky na rizoto nebo nějakou Čínu, skelet uvařit jako polívečku a máš 3 jídla ze kterých uděláš i pro mimíse místo skleniček a jsi v tom za 130,– ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak 4500 na mimčo mi přijde fakt šílený
chce to plíny kupovat v akcích, a co nejvíc vařit doma. a když občas skleničku, tak taky v akci. 6000 pro 2 je celkem dost, ale není to až tak hrozný. když si to rozpočítáš, máš to 100 na osobu a den. jako jo, rezerva tam je, ale ve vašem případě bych fakt šetřila spíš na mimču
na jídle tak 1000 možná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám podobný problém. Výdaje si píšu, takže vím, kam to teče, ale to mi nepomohlo k tomu, abych ušetřila. Každý měsíc máme mimořádné výdaje, ať už je to nějaká pojistka, něco na chatu (trochu přestavujeme), boty pro děti, oprava auta apod. Projezdíme taky ty 2500, náklady na bydlení máme vysoké - 13tis., za jídlo utratíme taky hodně, mezi 6 a 8tis. Jsme teda 4 a počítám do toho i Sunar. Ono se to nezdá, ale dvacka ke dvacce a peníze v luftu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Heh tak my jsme tři(dva+skoro 2r.mala) a za jídlo dame tak 8tis. Ale jídlo je to na cem šetřit nehodlám! Kazdopadne bych nekupovala skleničky a kase ale radši udělala domaci..sbirej lístky z pokladny, se pak podíváš co bylo zbytečné kupovat. Napis seznam do obchodu a toho se drž, nekupuj věci kolem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetiteFillette píše:
Mám podobný problém. Výdaje si píšu, takže vím, kam to teče, ale to mi nepomohlo k tomu, abych ušetřila. Každý měsíc máme mimořádné výdaje, ať už je to nějaká pojistka, něco na chatu (trochu přestavujeme), boty pro děti, oprava auta apod. Projezdíme taky ty 2500, náklady na bydlení máme vysoké - 13tis., za jídlo utratíme taky hodně, mezi 6 a 8tis. Jsme teda 4 a počítám do toho i Sunar. Ono se to nezdá, ale dvacka ke dvacce a peníze v luftu
Přesně, já si to psala jednou na dovolené včetně blbých zmrzlin a je to děs, jak se to nasčítá. Ono stačí jít do Lidlu, to jsou 25korunové položky a 1800kč, pak si kontroluju účet, to mi to tam napočítali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky kočku a stojí nás měsíčně asi 100 Korun… nevím tedy jak jsi přišla na 1000,– sice i se psem, ale i tak tomu nerozumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za co tolik utratite na jídle? My si tedy dopravame ale na takove sumy se nedostanem. To nakupujete primarne v globuse?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to chapu
máme velkýho čoklího žrouta a taky ten litřík prožere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit