Jak ušetřit bokem peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
3.2.14 23:19

@pikola a ty nemáš doma dva pokoje? bych jednu nakrmila v kuchyni a druhou třeba v obýváku a až se nažerou tak bych je zase pustila k sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:19

@pikola prostě jednu někam zavřeš, nakrmiš druhou a pak obráceně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:21
@andice píše:
Víš co dělaly? krmily nás od tří měsíců svíčkovou, rozňahňaným knedlíkem v omáčce atd.

Mě v týdnu krupičkou, zapomněla v porodnici UM a než pro to dojeli tam mě tím nacpala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.2.14 23:21

Holky mám strašně dobrej pocit z toho že ač se koček bojím a k žádné se dobrovoně nepřiblížím na míň než dva metry, jsem přišla na to jak se krmí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
3.2.14 23:22

Kdyz ony jsou frfny, jedna k tomu prijde, odejde a prijde az se ji chce jist. A to to nesmi byt oschly, pak uz to nece :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 23:22

A jaká si určitě byla pěkná, jak říká moje babička. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 23:23

Mno tak ja nevim ale i když jsme platove prumerna rodina a mame vyssi naklady na bydleni jak zakladatelka tak i presto dokazeme usetrit x tisic mesicne. A to na nas vubec nesetrime, ovoce zelenina jogurty maso jedeme ve velkem. Ano setrime na granulich (zvirata co je puvodni majitele nechteli, tak myslim ze i obyc granule jim staci kdyz maji dobry domov ;-) ), az budeme platove nadprůměrni tak i zvirata budou mit granule za 2000,–. Stejne tak si doprejeme nakladne auto a nebo budeme vylivat „penize“ do zachodu. Mhd nejezdim, presto 2500 za benzin davame max v lete kdy jezdime mj i kazdy na sve motorce. Kazdy musi vedet na co ma a podle toho se zaridit, protoze kdyz na to nemam tak si to neporizuji nebo zaridim tak abych na to mela. Protoze nemit nasetreno dopredu kdyby se neco podelalo, tak z toho nespim!! Chce to myslet taky trochu ekonomicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.2.14 23:23
@geilens píše:
Mě v týdnu krupičkou, zapomněla v porodnici UM a než pro to dojeli tam mě tím nacpala :oops:

mě v šesti měsícíh po návratu nemocnice kde jsem ležela 3 týdny na kapačkách kvůli podvýživě a převráceném žaludku nacpali bramborákem z JZD, prej byla zrovna sklizeň a nebyl čas vařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:25

@anickadomnik taky dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 23:26
@pikola píše:
Mela jsi nekdy kocku?

Mame dve a krmime oddelene. Vzdy napochoduje jedna pak druha. Jinak by se porvaly o to kdo toho sezere co nejvice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.2.14 23:28

@geilens chudák máma málem z toho měla smrt, slavnostně mě konečně dovezli domů, ze špitálu nařízeno že mám pít první den 10 ml po půl hodině, druhý den 15 a takhle postupně navyšovat a babča do mě hned první den našoupala bramborák, ten prý ještě rozmixovala druhý den byly brambory a omáčka to už brala jen vidličkou, že není čas tahat mixer, to víš byly žně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:29

Ženy dobrou noc, zakladatelce už asi víc neporadím, jen přeju at si z této diskuze vezme to nej a podaří se jí to zavést do praxe :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
3.2.14 23:36

Nedávala bych skleničky. Uvařit, zamrazit, vařit malé porcičky. Chlapovi bych nevyvařovala, ať se naučí normálně jíst. Pak se dočkáš toho, že dítě nebude chtít to, chlap zase ono :roll:

Pleny látkové, dá se to ukočírovat v pohodě, jen trochu systému.

Celkově jídlo nevyhazovat

• Citovat
  • Upravit
4724
4.2.14 00:20
@Mamculina píše:
Pliny.. 5 baleni pemprsek z bavlny.. bile s indikatorem… 2000,– 4× nutrilon 1200, 30 presnidavek hipp zelenina - 900, pak nejaky ovocny a asi 3 kase, ubrousky nekupuji, oplachuji pod vodou.. :nevim:

Dražší plíny už jsi nenašla? ;) Pohledej v diskuzích, maminky jsou spokojené i s dalšími značkami, co nejsou tak drahé.. Bílé pampersky jsem používala jen pro úplně malinké miminko. Jinak používám zelené pampers, kupuju vždy megabalení a vždy ve výhodné akci..nakoupila jsem si takové akce ještě v těhotenství a dala jsem 3.000 za plíny na 3/4 roku. A jsi si jistá, že jiné nesnese pořád? Malá se mi taky osypávala v oblasti plínek, ale po pár měsících už to bylo jiné. Litr za skleničky? A nenapadlo tě uvařit kousek masa, kousek zeleniny, bramboru a namixovat? A k Nutrilonu, no chtělo to kojit..ale s tím už se teď nic nenadělá a navíc už teď bude přecházet na nemléčnou stravu, takže se peníze za Nutrilom postupně vyřeší samy. Že vyhazuješ jídlo? Nikdy nic nevyhodím, co se za 2 dny nesní, to si naporcuji po jedné porci do mikroteňáků do mrazáku a pak pro sebe rozmražuju k obědu a jsem ráda, že si nemusím vařit, jen pro prcky. Jediné, co je po mražení hnusné, jsou brambory, jinak se vše dá. Mazadla na chleba, sýry apod…pořád je něco v akci, kupujeme akční..jednou 3 různé Almette, jednou Gervais, jednou ono..střídá se nám to pěkně i tak. Sladké a mlsání jen a zásadně v akci, bez ní si své oblíbené nekoupíme, počkáme si..a ve špajzu máme košík s dobrotami i tak plný pořád. Oblečení na mimčo nemusí vše být nové, na netu jsou toho mraky, na FB jsou lokální bazárky, že se domluvíš s jinými mamoinkami ve tvém městě, a pokud trváš na novém, i tak se dá ulovit značkové ve výprodejích za zlomek ceny, stačí jen nakupovat na pár měsíců dopředu. Těch příležitostí, jak ušetřit aniž by se člověk nějak omezoval, je mnoho a na konci měsíce je to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
4.2.14 04:26
@Mamculina píše:
Ahoj maminky, asi každá z vás doma drží kasu a hospodaří s penízky, s manželem chceme ušetřit bokem peníze a udělat si nějakou rezervu, kdyby se náhodou něco stalo, naše příjmy jsou necelých 24000,– Kč měsíčně, jsme 3 členná rodinka- já, manžel a 6. měsíční prcek. Pak máme ještě kočku a psa. Chtěla bych uštřit na jídle, pokud možno na mimču, začla jsem kupovat mimču přesnídávky, kašičky a nějak jsem se nevešla do rozpočtu, taky už kupuji větčí plíny, které jsou dražší a je jich tam méně. Snažim se šetřit na jídle, vařim co obden, ale vždy za jídlo dám nejmíň 6000 pro 2 osoby, přijde mi to hrozně moc…vycházíme jen tak tak… bojím se, že to bude už jen horší… :?

založ si stavebko - třeba jen na 250 kč měsíčně (nejnižší částka), pak nějaký pojištění a ještě u běžnýho účtu nějaký spořící- tam si můžes sama posílat kolik chceš a v případě potřeby si to převést zpět.
Je dobrý si nechta na účtu to co potřebuješ a platíš jen z účtu - převodem atd a vše zaplatit hned a vybrat si částku na jídlo a dát jí do obálek. Víc prostě nevybírat a budeš mít přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat