Jak ušetřit bokem peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
3.2.14 22:58

@Sonreir Přesně :) Zakladatelka asi nechtěla rozbor kvality granulí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 22:58
@geilens píše:
Dobře - takže takhle náklady nesnížíme… co přidat na příjmech? Nějaká brigádka, druhý job? :think:

Tez napad :palec:

ale obavam se ze tohle je jen teoreticka diskuze, ktera se nikterak neprenese do praxe. Nebo se mylim? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 23:00
@KattyK píše:
@Sonreir Přesně :) Zakladatelka asi nechtěla rozbor kvality granulí :mrgreen:

Asi tak nejak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.2.14 23:00
@Sonreir píše:
Tez napad :palec:ale obavam se ze tohle je jen teoreticka diskuze, ktera se nikterak neprenese do praxe. Nebo se mylim? :think:

tak minimáně zakladatelka zjistila, že se pleny dají koupit i levněji než za 400 balík, tak tu 500 by ušetřit mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:02

No já si to nedovedu takhle představit? Co budou dělat když jeden onemocní, něco se rozbije nebo příjde nějaký nečekaný výdaj? To se půjdou pást? Mě odchází každý měsíc 20% příjmů na pojistky a spoření, a to si taky nemůžem vyskakovat a vycházíme taktak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.2.14 23:04
@geilens píše:
No já si to nedovedu takhle představit? Co budou dělat když jeden onemocní, něco se rozbije nebo příjde nějaký nečekaný výdaj? To se půjdou pást? Mě odchází každý měsíc 20% příjmů na pojistky a spoření, a to si taky nemůžem vyskakovat a vycházíme taktak

spousta lidí v dnešní době žije fakt od výplaty k výplatě a nemají nic bokem, taky si to neumím představit, co když odejde pračka, bojler nebo prostě cokoliv. S tímhle rozpočtem se dá něco dělat, jen se musí chtít a hned budou peníze navíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 23:04
@Sonreir píše:
Tez napad :palec:ale obavam se ze tohle je jen teoreticka diskuze, ktera se nikterak neprenese do praxe. Nebo se mylim? :think:

Myslím si, že každý má takový jiný životní standard a někdo považuje za zbytečné utrácet za psa a kočky, někdo nejezdí autem a ušetří, ale já třeba osobně bych třeba z auta do MHD nepřesedlala nebo bych třeba nešetřila na kvalitních potravinách. U nás jde třeba hodně peněz na jogurty cca 25-30 jogurtů týdně! Jeden cca 10kč, hodně dáme za benzín, za kroužky dětí a výlety. Psa ani kočku nemáme. Ale kdybych měla, i jim bych dopřávala kvalitní stravu. Spíš jsme odbourali výlety do restaurací a tím se teda ušetří strašně moc. A oblečení, jen co potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
3.2.14 23:05
@KattyK píše:
@Sonreir Přesně :) Zakladatelka asi nechtěla rozbor kvality granulí :mrgreen:

To nechtěla. Ale když nejsou peníze, tak by si mohl pes s kočkou klidně pohoršit a místo superprémiových konzumovat nějaké rozumné granule, kočka může být bez kapsiček (v kočkách se nevyznám, ale myslím, že bez nich nezahyne) a kadit venku může do písku.
Máme jezevčíka (zatím zdravého, takže jen každoročně očkujeme), živí se Acanou a stojí nás měsíčně do 500 Kč. Nepočítám tedy žvýkací kosti… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 23:06
@Ukulina píše:
To nechtěla. Ale když nejsou peníze, tak by si mohl pes s kočkou klidně pohoršit a místo superprémiových konzumovat nějaké rozumné granule, kočka může být bez kapsiček (v kočkách se nevyznám, ale myslím, že bez nich nezahyne) a kadit venku může do písku.
Máme jezevčíka (zatím zdravého, takže jen každoročně očkujeme), živí se Acanou a stojí nás měsíčně do 500 Kč. Nepočítám tedy žvýkací kosti… :)

tak záleží, jaké žvýká :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 23:07

@Verca1989 No právě, je tam spousta zbytečných položek, vyhazují peníze oknem nebo je splachují do záchoda. Vím, že spousta lidí tak žije, taky jsem to dřív neřešila, ale ve chvíli kdy do toho přišlo dítě sem překopala celý systém a ty peníze tam jsou, jen je potřeba je udržet doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@andice píše:
tak záleží, jaké žvýká :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

@geilens no my jsme jednu dobu taky takhle fungovali, nebylo moc kde brat :nevim:, pak se to zlepsilo, pac se zlepsil prijem.

:nevim:

jako levny granule se fakt muzou dost prodrazit. Vlastní zkusenost, pak to bylo hodne mastne - kapacky a dozivotni dieta a to byla tak raketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35759
3.2.14 23:08

Kdyz uz jsme u tech zvirat, poardite mi cim krmit? Mam dve kocky.
Kocka A zvraci po syrovem mase a mase vubec.
Kocka B Ma nemocne zuby, granule neji. Neji pastiky, ji jen mensi kousky, kapsicky a pokazdy nejlip jinou.
Kdyz dam A granule, nenaji se B. Kdyz B ma kapsicku, chce i A :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.2.14 23:08

A kapsicky jsou nadstandart, to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
3.2.14 23:09
@geilens píše:
@Verca1989 No právě, je tam spousta zbytečných položek, vyhazují peníze oknem nebo je splachují do záchoda. Vím, že spousta lidí tak žije, taky jsem to dřív neřešila, ale ve chvíli kdy do toho přišlo dítě sem překopala celý systém a ty peníze tam jsou, jen je potřeba je udržet doma :)

Souhlas se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat