Jak ušetřit bokem peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
3.2.14 22:26
@Sonreir píše:
4500,– mesicne za mimino??? Proc? A proc prikrmy kupujes a raději neuvaris? Vyjde te to mnohem levneji a je to kvalitnejsi. 1400,– tarify jako mobil? V dnesni dobe? Pes a kocka 1000kc je take moc. My mame 2kocky a 1 velkeho psa a vlezeme se do 500,–. Jidlo mesicne 4000-max5000 kdyz se rozsoupneme. Varim obden. Auto 2500,– kam tolik projezdite? Tolik sem neprojezdila ani kdyz sem denne dojizdela 20km do prace + 20 zpet.

takhle se to přece vůbec nedá hodnotit. Souhlasím, že kupovat hotové příkrmy je blbost, to samé telefon, já mám 200Kč kredit na měsíc, na plkání s kámoškama mám internet. Ale jinak, mě teda 1000Kč za psa a kočku nepřijde moc, holt ne každý sype psovi a kočce drahé zobání pro slepice ze supermarketu, jinak nechápu, jak se můžete vejít do 500, za velkého psa a 2 kočky, nepočítám očkování, odčervení apod. Auto to samé, ono hodně záleží na tom, jaké auto mají, někomu žere auto 4 litry na sto, někomu 10 litrů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.2.14 22:26

@Mamculina ale i tak se dá pět balíků koupit za 1500 a hned m áš ušetřené pětikilo třeba tady http://www.mybabyshop.cz/…0ks-d188.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.2.14 22:28

@Mamculina Tak levnější… a když jí u skleničku nedáš tak co? Umře hlady? Až bude mít hlad bude za to tvoje ráda.
Souhlasím že vyhazujete za blbiny. Proč má kočka kapsičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 22:28

@Mamculina hele ke zviratum. Co kupujes za granule? To jsou nejake drazsi ne? Kapsu muzes davat obden, nebo kup nejake plicka nebo neco a taky uvar a navar toho více na x dni. Za kocky si myslim utracis dost, da se vyjit levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 22:29
@geilens píše:
@Mamculina Tak levnější… a když jí u skleničku nedáš tak co? Umře hlady? Až bude mít hlad bude za to tvoje ráda.
Souhlasím že vyhazujete za blbiny. Proč má kočka kapsičky?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
3.2.14 22:29
@Verca1989 píše:
takhle se to přece vůbec nedá hodnotit. Souhlasím, že kupovat hotové příkrmy je blbost, to samé telefon, já mám 200Kč kredit na měsíc, na plkání s kámoškama mám internet. Ale jinak, mě teda 1000Kč za psa a kočku nepřijde moc, holt ne každý sype psovi a kočce drahé zobání pro slepice ze supermarketu, jinak nechápu, jak se můžete vejít do 500, za velkého psa a 2 kočky, nepočítám očkování, odčervení apod. Auto to samé, ono hodně záleží na tom, jaké auto mají, někomu žere auto 4 litry na sto, někomu 10 litrů…

Ty penize za tarify mame ke smlouve, koupili jsme telefon za kacku a k tomu ten tarif prave, dnes vim, ze to byla blbost. :pocitac: Jinak kupovat sklenicky taky nechci, ale nejak nevim jak toho navarit vic a pa kto uskladnit. :lol: A to auto.. mame multivana, ten zere snad i kdyz jenom stoji na miste… :nevim: autum moc nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
3.2.14 22:30

Tak 4500 jsem za dítě měsíčně dávala také zcela běžně, při dražších plenách a mléku to naskáče. O neustále omílané kvalitě doma vařených pokrmů kontra skleniček by se také dalo sáhodlouze polemizovat, nicméně, pokud opravdu potřebujete ušetřit, řízni do toho a zkus ho přeorientovat na doma vařené. Chvíli to potrvá, možná se to dokonce nepovede, ale za pokus to stojí.

Na jídle se u vás určitě ušetřit dá - viz vyhazování potravin :).

• Citovat
  • Upravit
14856
@Mamculina píše:
Pliny.. 5 baleni pemprsek z bavlny.. bile s indikatorem… 2000,– 4× nutrilon 1200, 30 presnidavek hipp zelenina - 900, pak nejaky ovocny a asi 3 kase, ubrousky nekupuji, oplachuji pod vodou.. :nevim:

hipp je v cr příšerně drahej. Bud pro něj do německa, nebo si ho odpsutit. Sklenice bych úplně nezatracovala, ale je to hodně drahý, kup jen pár pro strýce příhodu a zbytek vař, nejsou špatné sklenice ani od rosmanna či babylove nebo alnatura.

pleny - levnější nesnese? co babylove, babydream? Nebo i kauflandacke jsou dobre, me prijdou pemprsky zbytečně drahé. Nebo kup pár čtvercových plen, dvoje svrchnáky PUL a dávej chvilku látkovky, tam se dá také ušetřit. Sice je to investice, ale taky se to vyplatí.

kočce bych nedávala kapsy, ale nagranulích bych teda nešetřila. To radši kvalitní.

stelivo: nemám přehled cenově, ale nejvíc se nám osvědčil silicagel, ten rozhodně nekupujeme 4× do měsíce, ale max 2×.

no a varit tak, aby se nevylejvalo…se teda priznam, ze s tim taky bojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
@anickadomnik píše:
@Mamculina ale i tak se dá pět balíků koupit za 1500 a hned m áš ušetřené pětikilo třeba tady http://www.mybabyshop.cz/…0ks-d188.htm

Super dekuju moc, z pristi vyplaty hned objednam.  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
3.2.14 22:31
@pikola píše:
Tak by ses mela rozmyslet, zda chces opravdu setrit a podle toho se zacit chovat. Protoze podle toho co pises, vyhazujete dost penez oknem za blbosti.

Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.2.14 22:31
@Mamculina píše:
Bohlatko a po me atopicky exem, takze jiny nesnese, tyhle jsou z bavlny a to jeste musim menit pravidelne po 2h. Sklenicky jsem kupovala a zvykla si, kdyz udelam vlastni, tak mi to neji. :?

Tak v tom pripade bych presla na latkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.2.14 22:32

@Mamculina začala bych tím prckem. Kupovat hotové skleničky je opravdu blbost, pokud sis na to prcka zvykla, je to škoda ale pokusila bych se s tím něco udělat. Uvař doma, namíchej to půl na půl s kupovaným a postupně kupovaného ubírej. Tohle je fakt zbytečný žrout peněz, navíc domácí jistě bude zdravější a víc vyvážené. To samé ovocné přesnídávky, kup pár kg jablek nebo hrušek, oloupej, odstraň jadřince, nakrájej na kousky, dej do hrnce, přidej trochu vody, nech uvařit doměkka. Potom vodu slít, ovoce rozmixovat, podle potřeby rozředit vodou ale většinou je to husté dost. Není potřeba žádný pudink na zahuštění ani cukr, když vybere dost sladké ovoce. Naplnit do skleniček a šup s tím do mrazáku a máš po starosti a ušetřených pár Kč. Kaše se taky dají vařit doma a rozhodně zdravěji. Pleny pokud jiné nesnese, nenaděláš nic ale aspoň vyhlížet akce…
Na telefonech se dá taky ušetřit, já mám 200Kč kredit na měsíc, přítel má paušál 900Kč měsíčně ale on volá pořád, potřebuje to k práci, takže ani tak nejsme na částce, jako píšeš, to bych taky probrala a zkusila změnit.
Co se týče toho jídla, určitě je dobré si brát z obchodů účtenky, psát si každou blbinku, kterou koupíš. Mě hodně pomohlo psát si dopředu, co budu vařit, na celý týden, klidně i snídaně, večeře, podle toho pak napíšu seznam nákupu a snažím se nekupovat nic moc navíc. Vařím většinou na 2 dny jedno jídlo, tím se taky ušetří. Jídlo v žádlem případě nevyhazovat, holt když je toho moc a nesníte to hned, tak dát do mrazáku a sní se později… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Ad kočka - granule kvalitní, to je základ a nemusí být superprémiové, jsou i „obyčejné“ velice kvalitní. Otázka je, zda je bude žrát. Kapsičky jsou zbytečné, maso může mít přemražené syrové/vařené.

• Citovat
  • Upravit
8151

@Mamculina za tuhle cenu jsem je kupovala i v globusu a tescu když byly v akci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
@Mamculina píše:
Jinak kupovat sklenicky taky nechci, ale nejak nevim jak toho navarit vic a pa kto uskladnit. :lol: A to auto.. mame multivana, ten zere snad i kdyz jenom stoji na miste… :nevim: autum moc nerozumim.

navaris, naporcujes, zmrazis.
Pokud nechce tvoje, michej to s kupovanou a kupovanou ubirej az budes davat jen svoje, Teda to je teorie, ale u zvirat se to tak dela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat