Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A co to za pampersky? To tu nemame, bydlim v zahranici. Ja pouzivam nejake zelene, maji vydrzet dlouho suche.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Ja nic, kojim. Diteti kupuju teda ovoce ve skle, ale protoze ted toho moc neni, zeleninu varim. Kase neji.
Ja jsem taky kojila, ale když mi vypadla stolicka a nehty se mi trepily na všechny strany, tak jsem radsi presla po mesici na UM, vitaminy vůbec nezabraly… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny píše:
On opravdu existuje někdo, kdo plenky nekupuje v akci???Co jsem slyšela, tak bez akce jsou v podstatě neprodejné
Chápu když náhodou dojdou a akce není, ale kupovat je dlouhodobě za plnou cenu? Ještě k tomu bílé pampersky, které jsou teda dost drahé i v akci… a které mimochodem nemají s bavlnou nic společného
No nebydlim v zadnym velkomeste, mame tu jedu drogerii, a v ty jsou akce mimoradne a to většinou ani ne na tuhle znacku.. Dále jeden obchodak, kde ale s mimcem cekat frontu hodinu fakt nejde, jakmile nejezdim s kocarkem, mimco se mi vzteka az rudne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já teď půjdu malinko OT. Jak tu byla řeč o té kvalitě a nekvalitě domácího vaření a skleniček.. Teď v zimě, když je prd zeleniny a ovoce, tak vařím jen z toho, co máme domácí. Ale třeba hrušky už nám došly, tak půjdu asi do skleniček. Samozřejmě koukám na složení, aby v tom nebyly nějaký… Ale teď jsem třeba koukala na zeleninu s kuřecím masem a v tom složení je kromě mrkve, petržele, rýže a kuřete ještě cibule a pórek. To třeba malej vůbec nezná, když se mi pak osype nebudu vědět z čeho to má… Navíc cibuli v půl roce? ![]()
A právě mě štve to, že bych mu toho spoustu i navařila, ale nechce se mi kupovat čerstvá zelenina z obchodu (např. brokolice), kámoška říkala, že syn se jí po tom osypal.. Bůh ví, čím to je vyhnaný..
Jak to děláte vy, s potravinama, který nejsou k mání z domácích zdrojů?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa nemam k mani domaciho nic. Obcas koupim neco bio, jestli se bojis, muzes kupovat na internetu bedynky. Mala se mi teda zatim po nicem neosypala a to uz ve sklenicce zkusila i rajce, pomeranc, vino, cibuli, petrzel..
oni to tu maji trosku jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina Tak pak se ti je fakt vyplatí objednávat po víc balíkách a nebo někoho zaúkolovat. Já tyhle plenky používám taky (hlavně na noc, přes den spíš látkuju) a vždycky si pro ně dojedu, na vesnici máme akorát tak Jednotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny píše:
@Mamculina Tak pak se ti je fakt vyplatí objednávat po víc balíkách a nebo někoho zaúkolovat. Já tyhle plenky používám taky (hlavně na noc, přes den spíš látkuju) a vždycky si pro ně dojedu, na vesnici máme akorát tak Jednotu
No mne uz prave poradily zensky, at to objednam z netu, to my vyjde o 500 levneji, takze 500 usetreno, ted jsem se rozhodla zaradit do jidelnicku kazdy tyden lustetiny a omezim vareni z kurecich prsou, ten muj je proste vybiravy.. cokoliv ma kosti, na to se tvari fakt nestastne, ale co bude to jeho boj, on mi rekl… nevychazime, takze zacne jist to, co uvarim ja… byvavaly doby, kdy jsem upekla cele kure a nakonec jsem ho jedla jen ja! On si proste v klidku objednal pizzu, pak jsem to resila tak, ze jsem mu to obirala jak malemu diteti, nevim proc je tak rozmazlenej… i kdyz vlastne vim… tchyne jednou povidala… no ja varim jedine kureci a zasadne bez kosti, to se u nas nevede… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina píše:
No nebydlim v zadnym velkomeste, mame tu jedu drogerii, a v ty jsou akce mimoradne a to většinou ani ne na tuhle znacku.. Dále jeden obchodak, kde ale s mimcem cekat frontu hodinu fakt nejde, jakmile nejezdim s kocarkem, mimco se mi vzteka az rudne.
A dívala jsi se na mall.cz? Tam mají na pampers celkem často akce, stejně tak na nutrilon a skleničky…navíc při nákupu nad 1000kč ti to dovezou až domů, tuším do 2/3 dnů…jinak přímo na jejich stránkách nutrilonu mají chat, kde přes den odpovídá nějaké jejich doktorka…my válčili se zácpou, tak jsme začali na Nutrilonu anticollic, pak přešli Nutrilon comfort a ted už jsme ne kalsickém Nutrilonu 2. Ona ta zácpa mohla být způsobena tím, že jsi např. přešla úplně na jinou značku, nebo jí zrovna nesedl příkrm co ten den měla…pokud už papá příkrmy a kašičky bez problémů, tak snad už je to s tím bříškem lepší…možná bych zkusila postupně a pomaloučku měnit ty mlíčka - ale začal bych asi jednou značkou a pomalu od těch specializovaných k normálnějším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina No jo, tak to si panáček bude muset zvykat
A s kuřecím bych to vůbec moc nepřeháněla (a dítěti ho hodlám dávat vyloženě výjimečně), protože to není nic moc zdravýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky tak tohle vsechno mi tu lezi, co myslite kombinovat to pul na pul s nutrilonem a jake mate zkusenosti s konkretnimi mlicky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny píše:
@Mamculina No jo, tak to si panáček bude muset zvykatA s kuřecím bych to vůbec moc nepřeháněla (a dítěti ho hodlám dávat vyloženě výjimečně), protože to není nic moc zdravýho.
No to bude muset, ja ani nejsem zastance kurat, mam radsi veprove, hovezi, ale proste udelam rizky… veprove a hned hmmmm vepr.. a kureci nejsou? A uz vidim ten jeho oblicej jak to jde s nadsenim snist. Tak me to vzdycky ta kvytoci.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
A dívala jsi se na mall.cz? Tam mají na pampers celkem často akce, stejně tak na nutrilon a skleničky…navíc při nákupu nad 1000kč ti to dovezou až domů, tuším do 2/3 dnů…jinak přímo na jejich stránkách nutrilonu mají chat, kde přes den odpovídá nějaké jejich doktorka…my válčili se zácpou, tak jsme začali na Nutrilonu anticollic, pak přešli Nutrilon comfort a ted už jsme ne kalsickém Nutrilonu 2. Ona ta zácpa mohla být způsobena tím, že jsi např. přešla úplně na jinou značku, nebo jí zrovna nesedl příkrm co ten den měla…pokud už papá příkrmy a kašičky bez problémů, tak snad už je to s tím bříškem lepší…možná bych zkusila postupně a pomaloučku měnit ty mlíčka - ale začal bych asi jednou značkou a pomalu od těch specializovaných k normálnějším…
No to prave premyslim, jako michat to pul na pul… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ji jen prsa, nekupuj samotna prsa, ale cele kure a rozporcuj to. Zbyde ti na jina jidla a i na polivku. Ja bych ho hnala, jako neco je, kdyz neco nechutna, ale tohle je rozmazlenost. A pokud pocitate penize, tak objednat si pizzu neni zrovna moc na setreni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Pokud ji jen prsa, nekupuj samotna prsa, ale cele kure a rozporcuj to. Zbyde ti na jina jidla a i na polivku. Ja bych ho hnala, jako neco je, kdyz neco nechutna, ale tohle je rozmazlenost. A pokud pocitate penize, tak objednat si pizzu neni zrovna moc na setreni.
No verte tomu, ze se kvuli tomu pekne hadame, protoze nechce moc omacky, zdravou stravu taky ne, zeleninu vubec… je takhle zvykly z domova, to u nas se vzdy snedlo to, co se uvarilo a nikdo si nic nedyktoval, co bylo to bylo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina píše:
No to prave premyslim, jako michat to pul na pul…
Jj, přesně, já to tak dělala - např. 3 odměrky speciální a 1 odměrka normál…po týdnu 2 a 2 atd…ono, přeci jen půl roku už je celkem dost a pokud zvládá ty příkrmy, tak až tak citlivé bříško mít nemůže..resp. nemůžeš se k ní pořád tak chovat. Zkusila bych a uvidíš…pokud by to nešlo, tak to samozřejmě nehroť…my máme naštěstí zdravé mimi, takže se mi to radí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit