Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@suik To já nevím, zvířata nevedem
ale teda na kvalitě jídla taky nešetřím a do 4000,– se vlezu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
To nechtěla. Ale když nejsou peníze, tak by si mohl pes s kočkou klidně pohoršit a místo superprémiových konzumovat nějaké rozumné granule, kočka může být bez kapsiček (v kočkách se nevyznám, ale myslím, že bez nich nezahyne) a kadit venku může do písku.
Máme jezevčíka (zatím zdravého, takže jen každoročně očkujeme), živí se Acanou a stojí nás měsíčně do 500 Kč. Nepočítám tedy žvýkací kosti…
S tím naprosto souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrátím se ke skleničkám a ptám se těch, které skleničkují (skleničkovaly) - to jste dětem daly celou skleničku jako jedno celé jídlo? Mně totiž skleničky přijdou jen jako taková zeleninová omáčka, případně s masem. Té „přílohy“ (brambory, rýže, těstoviny) tam je, podle mě, minimálně. Takže jsem vždycky uvařila jednu bramboru nebo hrstičku rýže nebo trochu malých těstovin a k tomu zamíchat půl skleničky a hned byla sklenička na dva dny.
Jako jasně, nejlepší a nejlevnější je příkrmy vařit, ale některé děti to prostě nechtějí. U syna jsem to střídala - vařené i skleničky, dcera vařené nechtěla skoro vůbec.
A jinak 99 % věcí pro děti jsem kupovala v Rossmannu s desetiprocentním slevovým kupónem (pleny, ubrousky, UM, skleničky) dvakrát do měsíce vždy kolem 1000 Kč, takže celkem cca 2000 za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
@pikola a krmit odděleně? Aby si navzájem nečuměly do misky?
Mela jsi nekdy kocku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvaB A hlavně minimálně masa. Já zkoušela jednou uvařit podle skleničky a nebylo to krůtího ani jako nehet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Mela jsi nekdy kocku?
Já jo a nepříjde mi to tak nereálné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens píše:
Já jo a nepříjde mi to tak nereálné…
Jako ze bych jim dala nejakou zastenu? Jak fakt me nenapada jak je krmit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvaB u skleniček je hlavně problém v tom, že je v nich strašně málo masa, tedy bílkovin, které jsou důležité. Většinou je to samá zelenina, trochu přílohy, minimum masa a u některých skleniček škroby a další hovadiny. Výživově je to prostě blbost. A jinak já si myslím, že žádné dítě nezůstane dobrovolně o hladu. Dítě neví, že nějaká sklenička existuje, takže nemá smysl po nich sahat. Plno maminek dá prckovi 3× domácí stravu, prckovi to neleze, tak koupí skleničku a už to jede. Ale ono kolikrát stačí týden, dva počkat a zkusit to znovu, měnit zeleninu a prcek si zvykne. Teď použiju větu, kterou u spousty témat nemám ráda ale sem patří - za nás žádné skleničky nebyly, co asi dělaly maminky v té době?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Jako ze bych jim dala nejakou zastenu? Jak fakt me nenapada jak je krmit.
tak každou v jiné místnosti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@IvaB u skleniček je hlavně problém v tom, že je v nich strašně málo masa, tedy bílkovin, které jsou důležité. Většinou je to samá zelenina, trochu přílohy, minimum masa a u některých skleniček škroby a další hovadiny. Výživově je to prostě blbost. A jinak já si myslím, že žádné dítě nezůstane dobrovolně o hladu. Dítě neví, že nějaká sklenička existuje, takže nemá smysl po nich sahat. Plno maminek dá prckovi 3× domácí stravu, prckovi to neleze, tak koupí skleničku a už to jede. Ale ono kolikrát stačí týden, dva počkat a zkusit to znovu, měnit zeleninu a prcek si zvykne. Teď použiju větu, kterou u spousty témat nemám ráda ale sem patří - za nás žádné skleničky nebyly, co asi dělaly maminky v té době?
Víš co dělaly? krmily nás od tří měsíců svíčkovou, rozňahňaným knedlíkem v omáčce atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit