Opravdu velká rodina a průměrné příjmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@anickadomnik píše:
@sophinka1 hele já jsem ve městě, družinu platím 200 na pololetí to se mi ta vaše moc levná nezdá tedy a kroužky nepočítám do nákladů na školu, já mám kluka ve 3. třídě a náklady na školu máme někde okolo 3000 za školní rok, když teda nepočítám že si miláček každý rok vybere za 1200 novou aktovku
fakt? Naše družina stojí na pololetí 1000 třeba, kroužky v družině se platí zvlášť, jeden koužek v lidušce 1× týdně stojí 3800 na rok. Jen 1500 jsme platili na začátku září vklad na sešity a učebnice a listy, stále nám chodí tu 50, tu 30, ti 200, tu donést balík papírů, tu donést tekuté mýdlo, tu balení toaleťáku…to v tom nejsou divadla, výlety…prvňáci nejezdí na plavání, na turisťáky a na lyžáky…to začíná od třetí třídy. A to je běžná městská spádová škola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oter píše:
@sophinka1 - já nevím, asi jsem byla vychovaná divně. Chceš na školu mimo domov, tak si najdi brigádu a zaplať si část sám (dostávala jsem peníze na cestu, na jídlo, na ubytování, ale na věci extra jsem si musela vydělat sama). No a na vysoké to bylo ještě jinak - tam jsem měla 5500 a platila z toho vše (jak poplatky školy, tak bydlení, jídlo atd.).Já se jen ptám, jak to chodí u vás, ne že bych se chtěla do tebe navážet.
prosím tě o čem to mluvíš? Jsem rodič, dítě má určitý talent, tak ho za to nebudu trestat tím, že když chce studovat musí si na to vydělat
Co ho mám dát sem na cukráře i když má talent
Tak to přijde teda divný mně
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 tak plavání jsem platila 200 jezdily od října do vánoc, kroužky v družině jsou v rámci družiny, tedy zdarma, na sešity a učebnice jsem dala v září 500, učitelka z toho kupuje i drobné věci co potřebují na výtvarku, jako čtvrtky apod. jo a výlet měli asi za 160 kč, to jsou tak všechny výdaje které jsem měla s třeťákem od září a ještě jsem mu asi 2× dokupovala pastelky po 70 korunách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka1 píše:
prosím tě o čem to mluvíš? Jsem rodič, dítě má určitý talent, tak ho za to nebudu trestat tím, že když chce studovat musí si na to vydělatCo ho mám dát sem na cukráře i když má talent
![]()
![]()
Přesně…taky chci umožnit dětem, aby se samy rozhodly, jaký obor chtějí vystudovat…co je na tom divného? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka1 píše:
prosím tě o čem to mluvíš? Jsem rodič, dítě má určitý talent, tak ho za to nebudu trestat tím, že když chce studovat musí si na to vydělatCo ho mám dát sem na cukráře i když má talent
![]()
![]()
taky mi to přijde úplně mimo. Chápala bych to na VŠ, člověk je dospělej, ať si na nájem a na školu vydělá sám. Ne po patnáctiletym dítěti, vždyť ho ani skoro nikde na brigádu nevezmou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
a kde?Příspěvek upraven 19.02.14 v 09:24
já posílám tak děti na tábor v takovéto relaci
už jsem tam jezdila já jako dítě ![]()
- Citovat
- Upravit
@anickadomnik píše:
@terinka4444 a ty si opravdu myslíš že 3 děti nemůžou jet do školy v přírodě nebo na tábor? Hele taky máme tři a příjmy podobné jako zakladatelka a tyhle výdaje zvládáme celkem v pohodě.
já si nemyslím, že nemohou jet, záleží, jak rodina umí hospodařit, já jen vycházím z toho, že zakladatelka napsala, že teď mají příjmy takové, že jsou na hraně, kupuje levné pleny, míchá UM, aby ušetřila, jejich příjmy výhledově lepší nebudou, mají dvě děti a chtějí pět. Tak jen píšu, že malé děti nic nestojí, že ty jsou zadarmo. A že když jen tak tak dávají dvě malé děti, pět velkých dětí bude celkem problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Opavsko a je to ten nej tábor, ale vedoucí to dělají zadarmo ve své dovolené, takže se v podstatě platí jen jídlo…chápu tohle nemá každý
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
![]()
![]()
vidím to stejně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
ono to stačí už ve školce… když vezmu tu naši, to je skoro každý týden nějaký koncert, divadlo, plavání, bruslení, keramika, lyžování, lezecký kurz… lyžování je tedy dobrovolné, plavání a lezení a bruslení jen pro starší děti, ale i tak jsou to další a další výdaje… takže to začne fakt už ve školce…
Ano máte pravdu. Máme tedy zatím jedno dítě školkového věku a to je každý měsíc horolezecká stěna divadla každý týden plavání. Mimo školku máme 2× do týdne karate. Rádi mu to dopřejeme a zaplatíme, protože ho to baví a dělat to chce. Chceme ještě jedno v dohledné době, ale to také bude poslední. Chceme dětem dopřávat nějaké životní úrovně a u více než dvou dětí, už by to moc nešlo. Když ještě přičtu že malému každý měsíc dáváme na účet platím pojištění spoření, aby něco málo měl do začátku
Jinak bratr má 3 vlastní děti a 1 nevlastní(přítelkyně). Ano děti mají co jíst jsou slušně oblečení, ale už tam nezbývá na mimoškolní aktivy, které si musí platit. Nejezdí moc na výlety a dovolené. Oni jsou ale takto spokojeni mě osobně by to nestačilo. Asi máme s manželem jiné hodnoty a proto, bych do více dětí nešla, i když je mám ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444
no nějak ještě neodpověděla, jak to bude, až se vrátí do práce. Třeba bude vydělávat 25 tis. a hned se jim ten příjem krásně zvedne.
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 - já takhle byla prostě vychovaná. Chceš něco extra (tedy školu, kam musíš být na intru) a opravdu to chceš, tak si na to musíš přispět. Však takové doplňování zboží není nic hrozného a může ho dělat klidně v patnácti. Podle mě si pak mladý člověk uvědomuje víc hodnotu peněz a i si víc váží školy a věnuje se jí.
Evidentně na to máme rozdílné názory. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč bych měla 15ti letého kluka zatěžovat vyděláváním, když je jeho největší starost a povinnost dobře se připravit na dospělý život právě dobrým studiem?