Kolik ml pro 3 tydenni miminko

435
4.9.10 15:47

Kolik ml pro 3 tydenni miminko

Ahojky, mela bych dotaz, kolik ml materskeho mleka, by melo vypit 3tydenni miminko ? Mam strach,ze mam malo materskeho mleka, protoze mi mala nepribyva na vaze. Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
588
4.9.10 15:56

ahoj mě malá pila 60ml.měla jsem málo mléka a malá mi vůbec nepřibírala,tak sem začala s UM,po kterém začala nabírat.Ve 3 týdnech jsme ještě neměly ani porodní váhu a malá furt brečela a dožadovala se jídla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.10 16:10

Ahoj. Jestli si to dobře pamatuju, tak ZA DEN by mělo vypít přibližně šestinu své hmotnosti. Může mít třítýdenní spurt (víc roste do délky). Držím pěstičky, ať se to brzy zlepší, vím, jak je to (hlavně psychicky náročné). My s Maruškou bojovaly s nedostatečným přibíráním do zavedení příkrmů (od té doby nevím, ještě jsem ji nevážila). Vydržela jsem ji doma nevážit (možná bych se stresovala ještě víc) a díky rozumné doktorce jsme se až k příkrmům dostali jen za plného kojení.

Jestli máš pocit, že máš málo mléka (což může být skutečně jen pocit), tak mně pomohlo hodně často odstříkávat. Zezačátku se mi dařilo pár kapek, ale nevzdávala jsem to, odstříkávala každou chvilku během dne, v noci jsem odstříkávala po kojení (jednou za noc), protože to šlo nejlíp. A najednou jsem měla mlíka, že jsem se ještě asi před měsícem v noci probudila v kaluži mlíka. A zásoba MM v mrazáku se taky hodí. I když já nejdřív všechno odstříkané lila do Marušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
4.9.10 16:29

Zrovna bojuji se stejným problémem, akorát malýmu jsou necelé dva týdny. Z porodnice mne propouštěli plně rozkojenou, malý přibral, za dva dny u doktorky taky přibral (asi 70gr), no ale teď má podle mojí kojenecké váhy pořád stejně :-(
Když zvážím před kojením a po kojení, tak vypije něco mezi 25-65gr, což je málo… Jak už někdo napsal, orientačně to je tak, že vezmeš šestinu váhy miminka, rozdělíš to do počtu denního krmení a vyjde ti, kolik by mělo miminko vypít v jedné dávce. Je to ale orientační, protože jednou si může vzít míň, podruhé víc…
Příklad:
Mimi váží 3600gr. Děleno šesti je to 600g - tolik by cca mělo vypít za den (ale bere se to spíš jako mezi 550-600g). Když to vydělíš počtem krmení (např. 6), tak to vyjde, že má vypít cca 100gr na jedno kojení…

My tohle nesplňujem ani náhodou :cry:

Pro jistotu jdu hned v pondělí na převážení k doktorce, snad poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová