Usínáni u prsa v noci

95
2.9.10 17:35

Usínáni u prsa v noci

ahoj, hledala jsem už i v jiných diskusích, ale nenašla jsem odpověď na moji otázku. Malému jsou čtyři a půl měsíce a bohužel neusne jinak než u prsu… což by mě až tak neobtěžovalo, ale prostě neusne ani v kočáře a nikdo jiný než já ho neuspí, navíc v říjnu nás čeká svatba, a jistě chápete, že ve svatebních šatech bych ho asi uspávala u prsu jen těžko. Zkrátka chci ho naučit usínat samotného. Dnes jsme začli, před den to šlo, sice dopoledne řval teda jako když ho na nože berou, ale nakonec usnul, a odpoledne už řval jenom chvilku, usnul a spal dvě a půl hodiny, o čemž jsme si dřív mohli jen nechat zdát. Takže zatím to jde dobře. Děsím se ale noci. Dosud se budil po dvou hodinách a vždy pil z obou prsou, dokud se neuspal. Nevím ale jak to mám udělat teď, aby mi v noci u toho prsu neusnul, protože je rozespalý a hned u toho jídla usíná. Takže moje otázka zní: Jak to mám udělat, aby mi v noci u krmení neusnul. Budu moc ráda za Vaše zkušenosti, snad si z toho něco vezmu. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.9.10 17:37

Anežka byla stejná, pomohl dudlík. Maruška u kojení usnula poprvé včera, možná i někdy dřív, ale to si nepamatuju. Teda nepočítám kojení v noci. To usne většinou, ale pije jen chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.9.10 17:50

Ahoj, mě teda malá usínala u prsu vždycky, postupně jsem ji ve chvíli, kdy už byla v polospánku dala do pusy dudlík a to ji trochu probudilo a odešla jsem a hned spala. V noci nevím, to u toho usínám taky, ale myslím že když je dítě zvyklé přes den u prsu neusínat, tak v noci to ničemu nevadí, že u něj usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.9.10 17:57

Zkusila bych dudlík, třeba zavinout, ponosit, povídat a ukecat. Na Samíka ukecávání zabíralo, nejlépe ještě od tatínka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.9.10 17:59

no právě u nás je to tak že malý se nebudí jen na podudlání, jinak bych ho opravdu jen pochovala nebo něco… On se ale budí opravdu hlady a vypije mléko z obou prsou takže mu prostě musím dát, no a právě u toho krmení on usíná a já nemvím jak tomu zabránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.10 18:00

Taky se mi osvědčila látková hračka k hlavičce. Maruška totiž nejlíp usíná s rukou přiloženou ke spánku. Než odejdu od postýlky, tak jí ke spánku přiložím látkové zvířátko, ona se k němu přitulí a většinou usne. Někdy si se zvířátkem ještě hraje a pak usne. V noci to ale většinou nefunguje, to potřebuje ten dudlíček - jinak by si dudlík dělala z mé bradavky ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.10 18:02

Jestli u kojení usne, ty ho přeneseš do postýlky a on spí, tak bych to neřešila a začala případně řešit, až by se při přenášení budil. Jinak totiž nevím, jak bych to řešila :think: .

Pokud ti usne u kojení a při „odpojení“ se budí (tak to právě bylo u Anežky), zkusila bych ten dudlík. Současně s vyjmutím bradavky z její pusinky, jsem jí dala dudlíček a většinou to nezaregistrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.9.10 18:19

Ahoj, ani nevíš, jak Tě lituju.. Malému je rok a 5 měsíců a toto nám vydrželo do teď!!! Jediný, kdo je schopen ho uspat bez prsa je moje mamka, která mu zpívá nebo povídá pohádku, u toho ho musí znehybnit a zhasnout a on usne. U mě pohádka nezabírá, ví, že mám to prso.. Dudlík nechce od 6 týdnů. Svatba mě čeká za týden, ani nevíš, jak Ti rozumím :) Fakt nevím, jak to řešit. Už jsem ho chtěla odpojit několikrát, ale vždy zvítězilo to, že jsem si řekla, že má to kojení tak rád.. :) No, držím palce.. :) Až přijdeš jak na to, budu ráda, když se podělíš ;) Na vyřvávací metodu nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.9.10 18:23

Tak ale jestli má hlad a opravdu chce, tak mu budeš muset dát i na té svatbě, ne? A jestli pak usne nebo ne je jedno… Mi teda přijde :nevim: :lol:

V noci jasně, jestli se budí hlady, tak mu dáš (já jsem dávala do 11,5 m, s tím, že do takových 9-10 fakt pil). Podle mě to moc nesouvisí - může v noci při kojení usínat, aniž by to vyžadoval ve dne, když si ho naučíš na něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.9.10 18:26

Angu, jojo, když si ho naučíš.. ;) To se mi bohužel nepovedlo :) Jedině občas usne sám v kočáru, když se jede, ale to musí být fakt hotovson :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.9.10 18:32

Amber, třeba je HanyBany drsnější :mrgreen: Ne, říkám si, že ve 4,5 měsících jsou ještě „hloupoučcí“ a třebas to vyjde - zkusit se může všecko :think: Radimka už neoblafneš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.9.10 18:35

Angu, no právě.. A já jsem měkota :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.9.10 18:52

Taky si myslim, ze stejne budes kojit, aby se najedl, takze naopak bych byla rada,ze ti po koju hned usne a nebudes s nim muset nekde ve svatebnich satech pokskakovat na balonu nebo delat jine brikule.

Ani kvuli svtebnimu dni bych neucila dite neco, ceho bych pak litovala, ty fakt chces, aby se naucil, ze po koju se nespi? Aby ti to delal pak kazdou noc?
Myslim, ze tudy cesta fakt nevede. Pokud planujes dat ve svatebni den flasku s UM nebo s odstrikanym, tak spis ncvicujte flasku, aby z ni umel pit, s nejvetsi pravdepodobnosti s plnym briskem usne hnedka a nebude zavisli na prsu. Pripadne muzes vzdy jen rychle nakojit a misto prsa mu soupnout dudel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
2.9.10 19:37

A co mu zkusit dát v noci UM?v postýlce,nevyndavat ho?Máme podobný problém,ale přes den už jsme to částečně odbourali,když jdem ven s kočárkem.Jakmile si s ním jdu po obědě lehnout,musí prso každých 30 min ven,jinak bychom s ani jeden nevyspali.Pokud ti u kojení v noci usíná,buď ho,aby se pořádně napil,nebo zkus opravdu tu UM.Já s tím začínám taky,páč se v noci náš mlaďas budí po hodině :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.9.10 19:53

no víte, mě jde o to, že si myslim, že když bude usínat v noci u prsu, tak to bude vyžadovat i přes den a budem zas tam, kde jsme byli. ale budu ráda když mě vyvedete z omylu… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová