Příprava kaše

588
4.9.10 11:48

příprava kaše

Ahoj,nedávno jsem si pročítala přípravu mléčné kaše a tak sem se chtěla zeptat,jak takovou kaši připravujete? podle množství na krabici musí být ta kaše hustá,ale když jí budu připravovat 4.měsíčnímu dítěti,tak mám dát kolik,aby byla řídká a malá jí pila?bude to tedy obsahovat dostatečné množství UM?Když připravuji Um tak dávám 120ml vody a 4 odměrky.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6512
4.9.10 12:00

Tak co zkusit ze zacatku pro tak male mimi nemlecnou kasi a zbytek UM, jak ji nmormalne davkujes? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.9.10 12:31

Prodávají se i kašičky řídké, určené do kojenecké láhve. Myslím, že ty obsahují více mléka. Opravte mě, pokud se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.9.10 12:33

Jak píše Ajka, ty nemléčné můžeš alespoň udělat z mléka, na které je miminko zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
4.9.10 12:42
Kaczenka píše:
Prodávají se i kašičky řídké, určené do kojenecké láhve. Myslím, že ty obsahují více mléka. Opravte mě, pokud se pletu.

Kaczenko, to nevim :think: Jak to resila tema nemlecnyma :-D a jak pises, aspon melo ditko UM, na kterou bylo zvykle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 13:24

Jj existují :palec: jsou už hotové a v krabičkách od Nestle ale i jiné firmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
4.9.10 13:30

díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.9.10 13:30

ahoj - já dávala od 5. měsíce kaši -když jsem odstříkala dost mléka tak nemléčnou s mateřským mlékem, jinak Sinlac (ten se dělá jen s vodou) - udělala jsem ji jen o malililinkato řidší a přes dudlík velikosti 3 měsíce to šlo bez problémů.
Neboj se toho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
4.9.10 13:33

já sem si právě říkala,že až někdy začnu s kaší,tak aby to pro ní nebylo moc hustý,přece jen je zvyklá na řídké mlíčko :-) ale zkusím ho udělat o krapet méně husté,to sem zvědavá,jak jí to bude chutnat. A jak Vaše dětičky poprvé papkaly kaši,šlo jim to dobře?Uf matka začátečnice :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.9.10 14:18

Na krabici od Hami mě dostala poznámka, že je množství takové a takové, ale žádanou hustotu si lze regulovat např. právě menším množstvím prášku … takže to tam, přiznám se, sypu tak nějak od oka, aby kaše byla taková, jakou jí prcek rád ..... ale nejsem zase až tak daleko od doporučení - řekněme místo 4,5 lžičky dám skoro pět …

Mladší synek je andílek, ten mi zbodne co má na lžičce. A pokud je to i trošku chutné (- jako sladké, tedy cokoli s mrkví, kašičky, ovocné přesnídávky … ), tak se úplně čílí, kdeže to vázne, mámo, ham, další lžičku!!!! Ale současně je celkem konzervativní v tom smyslu, že je znát, že dává dlouhodobě přednost jednomu výrobci. No, jako kdybych náhle změnila firmu, tak se nic nestane, sní to, ale tváří se teda že chtěl guláš od Fleků a ne zeleninovej salát z hvězdičkové restaurace …

Co si vybavuju, to junior byl celkem vybíravý a dlouho mu trvalo, než si zvykl na novou chu´t. Ale zase mu bylo jedno, od koho .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.9.10 16:16

teda já mám z hustotou své zkušenosti :-) prcek jí po lžičce, ale třeba když jsem dala 50g Hami nebo Hippu i Sunarky a 150 ml vody, jak je v návodu, lžička v tom stála, lepidlo jako hrom a prcek to prostě nepolkl. Takže teďka dělám všech kaší cca 40-45g a 160 ml vody a je to akorát pro nás :-), hlavně ty lepkové. Třeba Nestlé rýžová naopak byla děsně řídká, chce to vyzkoušet. Ale jak říkám, je to kaše na lžičku. Do flašky si netroufnu odhadnout, ale jak už někdo psal, prodávají se tekuté kaše (Sunarka) nebo Mlíčka s kaší (Nestlé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.9.10 21:07

zabkakvak:tak uz jsi dala male kasicku?ja se na to chystam pristi mesic.jsem zvedava jak nam bude chutnat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
16.9.10 08:40
**mmiška: ahoj,tak už sem jí tu kaši podala,nakonec jsem koupila od Nestlé rýžovou kaši nemléčnou a moc jí chutná,dokonce spí celou noc.poslední 2 dny jí připravím dávku kaše a malá papká kaši lžičkou a když už vidím,že je unavenější,tak jí kaši naliju do lahve a Terezka si to dopije.Když vidí lžičku,tak hned otvírá pusinku a háže nožičkama,kolikrát ani nestačím nabírat kaši a už má pusu zase otevřenou a to nám budou zítra 4 měsíce :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
19.9.10 16:13

Tak to je uzasny…a v kolika presne si ji tedy dala kasicku poprve?nam budou ve stredu 3mesice.od 2tydnu je na UM.uz se tesim az mu dam prvni kasicku :-) je to velky hladovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
28.9.10 17:24
mmiška píše:
Tak to je uzasny…a v kolika presne si ji tedy dala kasicku poprve?nam budou ve stredu 3mesice.od 2tydnu je na UM.uz se tesim az mu dam prvni kasicku :-) je to velky hladovec.

já sem jí poprvé dala řídkou kaši do lahve a to jí byly 3 měsíce a 14 dní,a teĎ jsou nám 4.měsíce a krásně papá lžičkou.Vlastně sem s tou lžičkou začala jen po troškách,zkusila jsem jí dát 30ml kaše a pak sem zvyšovala dávku a teď zbaští 120-150 ml kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová