Ukakávání =) nezahojitelná opruzenina:-(

324
2.9.10 18:10

Ukakávání =) nezahojitelná opruzenina:-(

Maminky opět od Vás potřebuji radu.
Už přes měsíc bojujeme s nezahojitelnou opruzeninou…větrání, změna plen, omývání pod vodou a kdesi cosi nezabírá a vlastně ani zabrat nemůže:-( Malej má totiž neustále stoličku…při každém přebalení na každé pleně a to kvůli tomu přebaluji tak 12× denně. Někdy ho musím třeba i 5× dokola umývat a stejně mu prdelka pořád ukakává. Pořádnou dávku stolice k tomu má tak 3× denně, tu má velmi řídkou, takže žádná našlehaná vajíčka, která měl na začátku.
K tomu se mi před 3 týdny osypal, tak jsem dostala od pediatričky seznam, kterým potravinám se mám vyhýbat. Zapomněla jsem podoknout, že kojím.
Paní doktorce jsem o problému říkala, ale podle ní je to normální a prdelku prostě jen musím stále větrat. Ale já prostě vím, že když je neustále pokakanej, tak se třeba můžu stavět na hlavu, ale zahojit to nejde.
Jeden doktor mi poradil mu dát Nutriton-zahušťovadlo proti ublinkávání. To nám částečně pomáhá, ale asi tak že 1 plena z 12 je čistá..takže nic moc.
Nemáte s tím některá nějaké zkušenosti nebo nevíte na koho se obrátit?! Už jsem úplně bezradná. Předem moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
2.9.10 18:34

Nic jineho, nez co nejcastejsi prebalovani si myslim nepomuze, az bude na prikrmech, tak si myslim, ze se to upravi samo.

Ditku muzes dat na nohy navleky, aby jsi nemuzela pokazde sundavat dupacky/teplacky a vzdy jedine, co bys musela, je vymenit plinu. 12× za den je dost, asi bych jeste ale pritvrdila a prebalovala tak po pulhodince.

Muzes taky zkusit nechat vykakat na umyvadlem v prednim klubicku, treba by se obsahu streva zbavil dokonaleji nez v leze.

Prdku muzes umyt a namazat necim hodne hutnym a mastnym, aby se stolice nedostala na kuzi, doporucuji lanolin, ktery se dava do mastovych zakladu, ma ivynikajici hojive ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
2.9.10 18:47

U kojených dětí je tohle bohužel naprosto normální a řekla bych, že zahušťováním ničemu moc nepomůžeš… Máš ještě malinké mimčo, nikam Ti neodleze, takže bych ho normálně nechávala celý den rozbaleného, bez pleny - na přebalovací podložce, přikrytého látkovou plenou nebo tak něco… Větrání pomůže nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
2.9.10 19:13
BohunkaP píše:
U kojených dětí je tohle bohužel naprosto normální a řekla bych, že zahušťováním ničemu moc nepomůžeš… Máš ještě malinké mimčo, nikam Ti neodleze, takže bych ho normálně nechávala celý den rozbaleného, bez pleny - na přebalovací podložce, přikrytého látkovou plenou nebo tak něco… Větrání pomůže nejvíc.

Jo holky jenže to můžu větrat jak chci…opruzeninu zahojím a stačí když někam jedeme nebo jedna noc a šup je zpátky:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
2.9.10 19:14

Ach jo, asi mi tedy nezbývá nic jiného než trpělivost a čas:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
2.9.10 19:24

Mazat mastným krémem má smysl zdravou pokožku, nemocnou bys jen odřízla od vzduchu, který potřebuje. Při dlouhtrvající opruzenině bych zvažovala i kvasinkovou infekci. Nemáš problémy i ty? Zkusila bych to s Imazolem. Oplachy řepíkovým odvarem jsou taky dobré. Nepoužívat vůbec vlhčené ubrousky, umývat čistou vodou bez mýdla!, lehce otřít a nechat volně oschnout. Větrání má určitě smysl. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.9.10 19:46

No ja mam s lanolinem zkusenosti s opruzenym zadkem a pomohl hodne. Vetrat a kdyz je plina na prdce, tak namazat poradne, aby se na opruzeninu nic nedostalo, v papirovce o nejakem vetrani tak jako tak nemuze byt rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
2.9.10 19:55

Adámek byl taky hodně opruzený a pomohl výborně Imazol plus větrání a omývání vodou. Pak taky nepoužívat vůbec ubrousky ale otírat vlhkou žínkou. Na šestém měsíci když jsme zavedli příkrmy se krásně zabetonoval a stolička už byla jen tak jednou denně a hustá takže opruzeniny zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.9.10 20:07

Já jsem obě své děti plně kojila celého půl roku a moje děti jen tak, z plného kojení na opruzeniny netrpěly. Rozhodně mi to nepřijde normální. Malá jeden čas trpěla na mokvavé plísňové opruzeniny, užívala ATB, pomohla nám krémpasta Imazol, napsala dr. nebo mastička Pytiol - na lehčí. Po použití těchto mastí byl do 2 dnů klid a rozhodně se opruzenina neobjevila znovu. Poraď se o jejich případném užití raději s dr.

Potom byla ještě malá opruzená, když jí nevyhovovaly pleny, změna pomohla. Nikdy jsme nepoužívali ty neprodyšné, levné, igelitové, vždy kvalitní, ale ona snesla máloco. Snesla snad jen Happy a Alana bio z DM, z ostatních byla opruzená - huggies, tesco pleny, Helen Harper. Starší syn všechny tyto značky snesl, nic mu nedělaly, vyrostl na Tesco plenách, těch kvalitnějších.
Potom malá ještě nesnesla masti a krémy z obsahem zinku, používali jsme z toho důvodu jen Bepanthen preventivně a na opruzeniny to, co nám dr. předepsala. Zčervenal jí zadek např. po Rybilce, Bubchenu.
Jen se snažím navést, že příčina může být úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
2.9.10 20:11

Jinak, píšu to všude, ale nedám dopustit na Sudocrem - v pořádné vrstvě, aspoň půlcentimetrové… To nám v kombinaci s Imazolem a větráním pomohlo vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.9.10 20:14

Malá byla fest opruzená, nesedly jí plenky (potřebuje bez jakékoliv parfemace). Dr mi poradila fialku + Imazol (dá se koupit bez receptu). Cca do 3 dnů se to výrazně zlepšilo a do 14 dnů jsme nevěděli o ničem.
Snad nějak pomůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
2.9.10 20:24

Zkus pouvažovat o částečné „bezplenkové metodě“ - nechávat miminko se vyprazdňovat třeba do umývadla (v klubíčku opřené svými zády o Tvé břicho). Ta poloha v klubíčku zabírá na střeva - trochu je přitlačí, dítko taky zatlačí a jedna dávka je namísto v plíně v umývatle (nebo v nočníku nebo v čemkoliv jiném) :palec:
A pak taky prodyšné balení (látkové plíny a vlněné kalhotky), pokud nemůžeš vyloženě větrat na vzduchu.

Přeji brzké zlepšení, je to nepříjemné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
2.9.10 20:53

Nejsem doktor, ale to fakt vypadá na KVASINKU.
Myslím, žes tu už před časem měla diskusi , že?
Napadá mě jen genciálka, Imazol …
Malej se mi taky takhle šíleně zaprudil a musela jsem odkvasinkovat komplet sebe a pak malýho :zed:
No - hodně trpělivosti a snad to malýho moc netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
3.9.10 15:04

Tak jsem to dnes konzultovala s laktační poradkyní a se svojí alergoložkou, která je i pediatřička a obě se shodly na tom, že to zas tak úplně v pohodě není a určitě to nenecháme jen tak. Poradkyně mi doporučila nějaké vyšetření, ale zatím to nechám v péči alergoložky…takže přes víkend mám zkusit Hylak a pak uvidíme, pokud se nezlepší, tak nás pošle na speci vyšetření. Malej sice krásně přibírá což je v pohodě a častou a řídkou stoličku mít taky může, ale neustále si ukákávat by neměl!!! Takže až budu vědět víc, tak to sem připíšu, aby tahle diskuze případně pomohla jiné mamince. Tak nám držte palce :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.9.10 20:38

Helo, moc držíme pěstičky, ať to není nic vážného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie