Kolik na svačinku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kolik na svačinku?
Malý má 7 měsíců a začali jsme se svačinkou dopoledne-dávám bílý jogurt 250g plus jeden banán, nebo jedno jablko- namačkám mu to do jogurtu, není to moc? sní to všechno, krásně baští. Jen se mě to zdá velký množství na takový tělíčko, co jinýho by mohl dostávat na svačinku?
V poledne má oběd zeleninu a maso-sní tak 220g, kdy mám přidat i odpolední svačinku a co k ní? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To ja davam na svacinku iba bily jogurt 200g alebo ovoce napr. banan s hruskou.
Obed mame tiez tak 220g. Odpoledni svacinku uz urcite mozes pridat. Ja davam ovocie alebo jogurt alebo presnidavku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli ti to sní.....ale já bych to rozdělila,na jednu svačinu jen jogurt,a na druhou ovoce.Banán i jablko má zhruba dalších 70-100g podle velikosti,to se mi zdá dohromady hodně.
- Citovat
- Upravit
ahoj, syn má taky 7m a na svačinu (odpo i dopo) sní jogurt nebo hrušku nebo jablko - někdy samotné, někdy s dětskými keksy. Do jogurtu mu občas namačkám takový ten mini banán. Oběd má cca 200g zeleniny nebo masozel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě se právě zdá, že toho sní hodně, ale on je jinak hubenej, tak si říkám proč mu to nedát když baští s chutí a není tlustej
má v 7 měsících cca 7400g 70cm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Goldenko, je to celkem dost. Mělo by to být 200 - 250 ml,ale pokud to zbaští a ze stejnou chutí jí i další jídla, tak proč ne. Má dcera byla taky jedlík a když jsem ji dala méně, tak šíleně řvala. Kdyby nechtěl, tak ti neotevře pusu. Buď ráda, za takového jedlíka. To je krása. Šikula to je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi toho připadá moc, ale když to sní… Syn má 7,5 měsíce a jogurt jsem mu zavedla teprve včera. Začínali jsme jako první odpoledním ovocem (po zelenině). Na oběd sní 200g masozeleniny, na odpolední svačinu má 200g ovoce a nic jiného. Jogurtu včera snědl pár lžiček, dneska půl skleničky (kupuju mu skleničkovou Madetu). Syn měl před třemi týdny 9,5kg a 77cm. Teď už je to zase víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
omlouvam se zakladatelce za OT,ale chtela jsem zeptat,jak to s temi prikrimy celkove je?
my se snad taky za chvilku dockame,ale porad nejak nevim,co mu kdy budu davat? kdy mlicko,kdy prikrmy?jak to cele je?
dekuji mooooc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
mě se právě zdá, že toho sní hodně, ale on je jinak hubenej, tak si říkám proč mu to nedát když baští s chutí a není tlustejmá v 7 měsících cca 7400g 70cm
Jako,je to na tobě,ale když mu dáš na jednu svačinu jogurt + ovoce,co budeš vymýšlet na druhou svačinu,aby neměl vlastně totéž?Beru to spíše s praktického hlediska
Já bych to rozdělila,a mezitím dala kuk. křupky.
- Citovat
- Upravit
Když to sní, tak mu to dej.
Mě malej je schopnej sníst i 2banány a jogurt a druhý den sní sotva 5lžiček.
![]()
- Citovat
- Upravit
Anik6 píše:
omlouvam se zakladatelce za OT,ale chtela jsem zeptat,jak to s temi prikrimy celkove je?my se snad taky za chvilku dockame,ale porad nejak nevim,co mu kdy budu davat? kdy mlicko,kdy prikrmy?jak to cele je?
dekuji mooooc
![]()
Většinou se začíná hlavním jídlem - tedy zeleninou na oběd. Pak se postupně přidává maso a jakmile dítko zvládne sníst celou porci, tak se vypustí mléčná dávka. Mě třeba ale syn vypustil mlíko už tehdy, když zvládl sníst malou skleničku, ta má myslím nějakých 120g. Zkrátka jde o to, aby se mléko postupně nahradilo pevnou stravou. Pak se většinou začne s ovocem na svačinku (dopoledne nebo odpoledne), někdo začíná naopak s kaší na večeři … je to v podstatě na každém a hrozně individuální, každý to děláme jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přijde mi to hodně. pokud to vysloveně nevyžaduje, tak bych dala jedno nebo druhé. syn je žrout, sní, co vidí, ale ani dvouleťákovi toho tolik nedávám. Ale je pravda, že v 9ti měsících toho jedl téměř stejně jako teď.
Já začala s obědem u dcery v 5ti měsících, te´d se pomalu chystám zařadit svačinu. CCa za měsíc asi začnu spíš večeří, než druhou svačinou. Tu dám až tak okolo 9. měsíce. Přijde mi, že pak už by neměla téměř žádné kojení během dne. Ale záleží na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit