Pomelo a chinin?

1689
26.1.12 18:00

Pomelo a chinin?

Ahoj holky,
Tak dneska za mnou přišla na návštěvu kámoška a já těm našim dvoulťákům naservírovala pomelo. Ona se zhrozila, že to prý děti nesmějí. Je v tom prý chinin.
Já na pomelu přečkala celé druhé těhotenství, Majda ho miluje, takže je to oblíbená sváča a samozřejmě kojím tu malou.
Nevíte o tom něco? Upozorňoval vás na to doktor? Já jsem to teda slyšela prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
26.1.12 18:03

Ahoj, sledovat, co v čem je a co proto nejíst, to nejíme vůbec nic. Jsem v 10. týdnu a na pomelu ujíždím. Žiju poblíž frekventované ulice, kouřila jsem deset let a tvrdý alkohol považuju za lahůdku. Zdravá výživa mi už nepomůže :-) Přeju dobrou chuť :-)

• Citovat
  • Upravit
13114
26.1.12 18:07

Tak o tom jsem teda neslyšela. Schválně jsem si to zadala do googlu a žádný chinin by obsahovat nemělo. Já ho mám taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
26.1.12 18:09

energetická hodnota 25 - 50 kcal
proteiny 0,5 - 0,7 g
tuky 0,2 - 0,6 g
sacharidy 6 -12 g
sodík 0,8 mg
draslík 257 mg
mangan 16 mg železo 0,5 - 0,9 mg
vitamín C 36 - 49,8 mg

Tady je to, co obsahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.1.12 18:10

Kamarádka věří pěkné fámě!!! Jen si užívej těhle dobrot i dětičky! Grepy i pomela jsou jedny z nejzdravějších druhů ovoce a v těhotenství teď v zimě - mnam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
26.1.12 18:13

Chinin v pomelu není ikdyž se může někomu zdát, že na konci na jazyku je mírně hořké.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Chinin

Výskyt

Chinin byl nalezen v kůře chinovníku, z něhož ho izoloval francouzský chemik Pierre-Joseph Peletiere. Získává se zejména z druhů chinovník lékařský a chinovník pýřitý. Jejich kůra obsahuje 4-5, výjimečně 14-16 % chininu.[3]

Obsah chininu v kůře stromů rodu Remijia je 0,5 - 2 %. Tato kůra je levnější než kůra chinovníku a má výraznou chuť, proto se využívá pro výrobu toniků.[3]

Vyskytuje se také ve vrbové kůře. Odvar z ní doporučoval k léčbě malárie již Hippokrates.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
26.1.12 18:15

Já mám taky pomelo moc ráda. A když je v akci, jdu do něj. ;) Kamarádka asi neví, o čem mluví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
26.1.12 18:21

Ja ho muzu po kilech a prckovi taky chutna. Klidne si dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
26.1.12 18:23
Díky. Vy jste tady stejně holky šikovný :lol: Takhle mi to pěkně vygooglit. To mě mohlo taky napadnout.
Mě to přišlo taky divný. Mimochodem, pomela bych se asi stejně nevzdala. :oops:
ncc1701 píše:
Ahoj, sledovat, co v čem je a co proto nejíst, to nejíme vůbec nic. Jsem v 10. týdnu a na pomelu ujíždím. Žiju poblíž frekventované ulice, kouřila jsem deset let a tvrdý alkohol považuju za lahůdku. Zdravá výživa mi už nepomůže :-) Přeju dobrou chuť :-)

To mě pobavilo :mrgreen:
A máš pravdu. Co ostatního do sebe člověk dostává, tak by snad i ten chinin bylo to nejmenší. POMELŮM ZDAR!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
26.1.12 18:25

Jo a ještě se omlouvám za šíření fámy… Doufám, že kvůli tomu někdo nepřestane jíst POMELO. To by mě hodně mrzelo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
26.1.12 18:30

My taky milujem pomelo a mám malé děti. A žádnej chinin tam není. Zrovna včera jsme dojedli poslední a rozhodně koupíme další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.1.12 18:33

Tak já na pomelu jsem taky a když ho jim já, tak malej musí taky a tohle by mě fakt nikdy nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
26.1.12 18:59

Blbost , pomelo se může :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
30.11.14 22:26

Pomelo jim pravidelne, ale dnes se mi prvne stalo, ze mi jakoby smrdi. Sice jsem tehotna a dalo by se to svest na to, ale jeste pred par dny jsem mela jine a to mi nesmrdelo. Toto se mi take ale poprve v zivote dari vyborne oloupat, ze se mi nerozpadaji mesicky na kousky a zustavaji mi cele ty mesicky bez zbytku slupek a chutove se zda sladci, nez obvykle. Tak nevim, myslite, ze je to nejaka jina odruda, ci ze mam vzdy mene zdrale kusy, ze je to prvne takove sladke a tak snadno oloupatelne? Ale co ten divny zapach? Pravda, zapach jde jen ze slupek. Ovoce samo mi vubec nesmrdi. Je to normalni a nebo bych ho radeji mela vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 07:24

@trpaslinka řekla bych, že je to spíš těhotenstvím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie