Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jsem zapomněla napsat samo drogerku, prací prášky, tablety do myčky apod.
Manžel platí zase hypotéku na dům, energie a vše co je kolem domu.
Nedokážu si představit, že bych měla peníze na příděl. Máme společné účty. Vše platíme spolu.
Kolik manžel vydělává? Kolik máš mateřskou a jaké náklady má on?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajímalo by mě, kolik vám dává manžel peněz navíc k rodičovské. Případně také co vy za tyto peníze kupujete.
My máme dvě děti 3a5 let, manžel mě dává asi v průměru 1000,– kč na měsíc. Z toho co mám kupuju jídlo, jedno stavebko, učet za telefon, občas benzín a oblečení + boty na děti komplet.
Takové dělení peněz nechápu
Manžel mi nedává nic, jsme rodina, takže berem ze společných peněz. Nedělíme na tvoje moje ![]()
Já z rodičáku zaplatím nájem, elektřinu, můj tel. dětem obědy ve škole. Manžel mi dává 10 000 na pokrytí jídla, oblečení pro děti, drogerku atd.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajímalo by mě, kolik vám dává manžel peněz navíc k rodičovské. Případně také co vy za tyto peníze kupujete.
My máme dvě děti 3a5 let, manžel mě dává asi v průměru 1000,– kč na měsíc. Z toho co mám kupuju jídlo, jedno stavebko, učet za telefon, občas benzín a oblečení + boty na děti komplet.
Nedává mi nic, z rodičáku poplatím své výdaje a výdaje za prcka nechám si 1000kč na měsíc pro své potřeby kafe s holkama a pod… a zbytek dám jemu protože všechno ostatní kupuje chlap, když náhodou nevyjdu tak si řeknu a je to
Příspěvek upraven 22.03.13 v 18:54
U nás se o peníze a ekonomickou stránku stará manžel, mě to tak opravdu vyhovuje. Nechci se ještě starat o platby, inkasa, dluhy apod. Takže já jsem ráda, že to máme takto rozdělené.
Jen mi přijde, že mi dává málo ![]()
1000kc!!!:-o my teda mame 1 spolecny ucet a to nejsme ani manzele a penize si vybirame, jak potrebujem..samoze nejdrive se zaplati najem, inkaso, skolka, sporka, net a telefon. Nikdy jsme to jinak ani neresili. davat mi 1000kc, tak to by videl ![]()
@Markytka01 píše:
U nás se o peníze a ekonomickou stránku stará manžel, mě to tak opravdu vyhovuje. Nechci se ještě starat o platby, inkasa, dluhy apod. Takže já jsem ráda, že to máme takto rozdělené.
Jen mi přijde, že mi dává málo
Tak mu řekni, že potřebuješ víc, v čem je problém?
Sice nejsem na rodičáku, ale i tam jsem na tohle alergická, proč by mě jako chlap měl dávat nějakej příděl? Když spolu žijeme tak si nebudu dělit na moje tvoje.
Aha, tak uz to chapu! ja to pochopila tak, ze platis vse a on ti da 1000kc k dobru;-)i takove znam:-(
Platím z rodičáku inkaso a svůj telefon. Vsechno ostatni manzel, má příkazy z jeho účtu a na domacnost vybírá. Kdyz si reknu, jde a vybere, kolik si řeknu. Mame dva ucty kvuli hypotece, jinak bysme meli jeden, ale manzel zatvrzele odmita prejit k ČS (kde mame hypo) ![]()
Me uz zarazila samotna otazka „kolik penez vam dava manzel“ - vzdyt je to manzel, jake davani penez? Preci vse spolecne, mame jeden ucet a cerpame z nej oba dva podle potreby, neumim si predstavit „pridely“, to je velmi „nemanzelske“ ![]()
Tohle taky nechápu
peníze na příděl? Jako proč bys měla být bita na tom, že se staráš o děti
peníze jsou společné ne?