Útěk z reality, platonická láska

Anonymní
22.3.13 01:48

Útěk z reality

Píšu raději anonymně, protože se moc stydím :oops: :( Začala bych asi u toho, že jsem vždycky měla smůlu na to najít si kluka. Většinou jsem se zamilovala do někoho, kdo mě nechtěl. Takhle jsem to měla hned od té doby, co mě kluci začali zajímat, asi tak ve 13. letech. Byla jsem pořád nešťastná a alespoň částečně jsem si to kompenzovala tím, že jsem každou noc před spaním utíkala do svého vysněného světa, kde se o mě kluci vysloveně hádali a prali, ale já byla šťastně zadaná s tou svou láskou, která mě v reálu nechtěla.
Dnes je mi 26 let. Mám přítele, s ním rodinu. Až na běžné hádky, které jsou v každém vztahu, nám to klape. Jenže mám i platonickou lásku k jednomu zpěvákovi, dost inzenzivní. V jednu dobu mi to i můj vztah ohrožovalo, protože jsem byla tak moc zamilovaná do celebrity, že mi můj partner najednou nebyl dost dobrý. To naštěstí pominulo. Platonická láska sice trvá, ale už jsem se dokázala z oblak snést zpět na zem a uvědomit si, že můj chlap z masa a kostí je prostě ten, ke kterému patřím. Ale i tak každý večer před spaním unikám do toho svého vysněného světa, kde na mě čeká ten zpěvák, aby mne zahrnul svou láskou. Byla (a stále jsem) z toho dost špatná. Nepřišlo a nepřijde mi to normální, na ženskou od rodiny. Vyhledala jsem proto psychologa, který se mě snažil ubezpečit, že je to normální a v pořádku. Prý se nejedná o záležitost jen puberťáků, ale postihuje to všechny věkové kategorie bez rozdílu pohlaví (i když ženy jsou prý k platonickým láskám náchylnější). Podle psychologa není nic špatného na tom, když chodím do vysněného světa, kde je to, po čem bych toužila. Nutné je jen rozeznat, co je fantazie a co realita. To se mi sice již daří, ale i tak se nadále cítím psychicky nevyzrálá. Chtěla bych se té plt. lásky zbavit. Ze začátku jsem čekala, že to brzy přejde, ale ono to trvá už rok. Nevím, jak se toho zbavit. Zkoušela jsem prostě do té fantazie „nechodit“, jenže automaticky jak zavřu oči, vidím toho zpěváka. Snažím se to vypudit myšlenkama na něco jiného, ale marně a navíc mám pak problém usnout ( asi se není čemu divit, když to takhle praktikuji celých 13 let). Dokážete mi nějak poradit? :,(

Ještě doplním, že partner o té platonické lásce ví a má pro ní pochopení. A ještě dodám, že od těch 13. let ten vysněný svět praktikuji každou noc. I v chvílích, kdy jsem absolutně šťastná (ku příkladu čerstvá zamilovanost s partnerem), tam utíkám a představuji si, jak jsme s přítelem spolu na dovolené u moře a užíváme si romantický sex na pláži při západu slunce atd. Teď, když se snažím místo zpěváka dosadit přítele, prostě to nejde, jako bych snad ty myšlenky ani neovládala já. Připadám si jako totální magor :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
886
22.3.13 05:49

Ja bez predstáv na „dobrú noc“ ani nezaspím. Vetšinou vyhrám v Lotte, kúpim si vysnívaný dom a auto…Snívanie o celebritách alebo chalanoch, ktorí ma nechceli, to ma držalo v puberte, potom ma to prešlo. Problém to je ak ti to narušuje bežný denný život. Asi sa musíš len pokúsiť udržať to v nejakých únosných rozmeroch. Predstavy pred spaním sú podľa mňa OK, horšie by bolo denné snenie, keď nerobíš čo máš, ale si vo svete predstáv. Tu ti asi nikto nejako prakticky nepomôže, je to v tvojej hlave a len ty si musíš určiť hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
22.3.13 06:16

Na dospělou ženu dost podivné :think:

• Citovat
  • Upravit
6806
22.3.13 06:49

Sni dál, jednou to přejde.
Mmch, nedávno tu nějaká dívčina řešila totéž, akorát to byly Hvězdné války a Anakin - nejsi to taky Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
22.3.13 07:00

Snít je krásné a pokud ti to nezasahuje do běžného života a rozpoznáš co je sen a co realita tak v tom problém nevidím. Přeji ti hodně krásných snů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.3.13 07:12

Venku je škaredě, to se odvíjí i na diskuzích tady. Jinak k tématu nic nemám, teda spíše nemám slov.

• Citovat
  • Upravit
1155
22.3.13 08:02

Prestaň pozerať a počúvať všetko, kde je ten spevák. Zíde z očí, zíde z mysle.Ono to možno napovrch vyzerá, že sa nič ndeje, nikomu neškodíš..to je ale blbosť! Tvoj manžel si to nezaslúži :nevim: Ty trpíš a zožiera ťa to :nevim: Nie je to dobré pre vaše manželstvo..nedovoľ, aby ti ho takáto absurdnosť zničila! Prajem všetko dobré :kytka:
A pozor na psychológov..nie každý je dobrý /aj keď je vyštudovaný/ :cert: Niektorý ťa môže domotať ešte viac ako pomôcť :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.3.13 08:13

Ja jsem kazdou chvili do nekoho platonicky zamilovana a nevidim na tom vubec nic spatneho. Mne spis prijde, ze se moc uziras tim, ze ty predstavy mas a citis se proto provinile. No tak jsi clovek s hodne vyvynutou fantazii. Vzdyt to je super!
Prestan se tim trapit a sni si klidne dal, pokud tim neohrozujes Vas vztah nebo tim nikomu neublizujes, tak to vazne neni nic spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
22.3.13 08:14

Myslím, že ti něco musí chybět:) jen doufám, že ten zpěvák není bieber:D já jsem taky zamilovaná do jedné knižní postavy fantazy světa, ale pravda nechodím s ním a za ním pořád, párkrát do roka si vzpomenu. Opravdu bych vyhledala psychologa, sexuologa. Tohle může mít nějakou skrytou záminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
22.3.13 08:59

Někdy snít je kouzelná věc, ale nesmí ti to ovlivnovat život. Jinak já před usnutím také bloudím ruzně po svetě, ale to je spíš takový příjemný unik před starostmi z celého dne :mavam: Krásně se mi po tom usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.13 09:20

Taky mám úniky do alternativních realit, ne do jedné, mám jich desítky a střídám je podle chutí. Většinou v nich ani nejsem sama, jen samé dokonalé geniální talentované hrdinky, jako já sama nejsem. Nejde o romantické situace, ale spíš o běžný život zpěvačky, agentky, tanečnice.., některé jsou i SF :-) Říká se tomu denní snění a není to škodlivé, pokud ti to nezasahuje do života. Já si je užívám před usnutím a při cestě MHD.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.13 11:20

@BellinkaX ne, to nejsem já. Ani nevím, o co se jedná. Název Hvězdné války jsem už asi slyšela, ale to druhé vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.13 11:22

@MarieOVMUC ježiš, Bieber fakt ne :-D Je to český zpěvák.

• Citovat
  • Upravit
3491
22.3.13 20:31

Já mám taky svoje fantazie… Většinou o tom, jak vyhraju velký prachy ve Sportce a pak v tom novým světě doslova plánuju a počítám, co s těma prachama dělám :D Ale to se odvíjí od toho, že jsem nikdy peníze neměla a mám dost velký finanční problémy, tak od nich občas před spaním takto „uteču“.
Platonicky zamilovaná jsem taky občas do někoho, ale ikdyž je to třeba reálná osoba, tak to nikdy neohrozilo a neohrozí můj vztah. Můj přítel je úžasnej chlap a ve vztahu s ním mi nic nechybí. Nevím, proč občas sním třeba o hrdinech seriálů, který sleduju :think: Asi jen tak pro zábavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.3.15 16:52

Jak najit svou platonickou lasku

Ahoj holky. musim Vam napsat, protoze uz to nemohu vydrzet a chci nejakou dobrou radu. Pracuji u pritele ve firme, tedy uz nejsme par, jen pratele, ale porad u nej ziji a pracuji. On to ale proste nechape, ze se k sobe nehodime, nemame nic spolecneho a to me vzalo vsechno co jsem k nemu predtim alespon trochu citila, kdyz jsem ho jeste tolik neznala a hlavne s nim nezila, to je vsechno jeste takove jine. Pak jsme spolu zacali zit a ja citila kazdym dnem, ze jsme kazdy uplne jiny, mame jine hodnoty, cile a prani, i uroven mysleni je jina. Take v intimni strance to moc neklape. Rekla jsem mu toto vsechno uz snad tisickrat, ale on dela vsechno pro to, aby me ziskal zpet, i kdyz vi, ze uz to proste nejde, z me strany tam neni laska, vasen, zamilovanost a nic. Mam ho rada uz jen jako kamarada, ale to proste ke vztahu nestaci. Poznala jsem to uz pred casem a to nasledovne: V lete nam tady vedle zacali stavet velky dum a ja si vsimla, ze je tam chlap, no teda spis kluk kolem 30let a je dost podobny me velke byvale lasce. Porad jsem na nej nejak pokukovala az jsme se jednou malem stretli s auty v zatacce. Ja jela rychle a on take a do te zatacky, ktera ma uhel 90 st. neni vubec videt, protoze tam maji sousedi vysoky zivy plot z thuji a silnice je tam uzka. Tak nam oboum zaskripaly brzdy a pak jsme oba meli smrt v ocich a jen se na sebe pres celni okna divali. Dlouho jsme tak zustali, nez jsme dokazali vylezt a podivat se, kolik cm nam zbylo. Tak asi 3cm a byl karambol. Tak jsme se tomu zasmali a omluvili se. Pak jsme odjeli a ja jsem pocitovala jak jsem se do nej jak se rika na prvni pohled zamilovala. Od te doby jsme se skoro nevideli, jen vzdy na okamzik na dalku. Ja pak odjela na nekolik dni k nasim a kdyz jsem se vratila, uz na stavbe nepracovali, meli hotovo. Uz jsem ho pak nevidela a byla jsem hodne smutna. Az ted nedavno jsme tady meli nekolik firem kurz prvni pomoci. Bylo nas tam asi 30 lidi. Kdyz jsem prichazela se svym „nynejsim pritelem“ do te budovy, vsimla jsem si, jak je tam ON a venku s kolegy kouri. Nemohla jsem uverit vlastnim ocim, takova nahoda. Ty nase pohledy prekvapeni a usmevy, ktere jsme si vymenili, byly jak z romantickeho filmu. Usadili jsme se s tim mym a kdyz ON prisel, nechal posedat sve kolegy, aby na nej vysla zidle nejblize me, tak jsme sedeli skoro naproti. No to bylo neco, porad me to nutilo se na nej divat a jeho take. Mockrat se nase pohledy stretly a me bylo tak strasne hezky. Je to hrozne, ale az mi vadilo, ze muj (ex)pritel sedi vedle me a obcas me pohladi po ruce, protoze ON to videl. Pak kdyz kurz prvni pomoci pomalu koncil, bylo mi najednou strasne smutno, ze uz HO zase neuvidim. Neznam jeho jmeno, vim jen jmeno firmy, u ktere pracuje. Hledala jsem ho na Facebooku, ale nenasla. Tak moc bych ho chtela nejak vypatrat, porad na nej myslim a predstavuji si, jak jsme spolu, strasne dlouho a vasnive se milujeme, zazivame plno krasnych romantickych chvil a jak spolu pak zijeme a delame vsechny krasne i vsedni veci spolecne a ja jsem konecne silene stastna. Je mi po nem tak strasne smutno a tolik bych ho zase chtela videt. Kdyz jezdim, stale koukam na protijedouci auta, zda ho na cestach nepotkam, ale zatim nic a jsem z toho uplne mimo. Uz je to dva mesice od toho kurzu, kdy jsme se videli naposledy a me to vubec nepreslo. Takhle se blaznive zamilovat. Proste mi neco u toho „meho“ strasne moc chybi, jinak by se tohle nemohlo stat… Holky hlavne mi nepiste, at na nej zapomenu nebo ze to samo prejde a tak, to proste nejde. Kdyz to nepreslo za takovou dobu, asi to jen tak nezmizi. Musim ho videt, nebo se zblaznim. Jen nevim jak ho vypatrat. Vim jen jake ma auto, ale SPZ take neznam. Kez by existovalo nejake kouzlo, aby za mnou sam prisel. Dekuji za kazdou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí