Kolik piti v 8-9 mes
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik piti v 8-9mes
ahoj, kolko vypiju vase 8-9mes miminka a co im davate? my mame nabeh na alergiu, takze sme u cajov, vody… skusala som i ovocne stavy kupovane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Klukovi je 7,5 měsíce. Ještě před 3mi dny vypil 20 ml vody za den po lžičkách. Nyní 3 dny tak 70 ml.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, no to je prave ono, mam pocit, ze som niekde citala, ze denne by to malo byt do 200ml, tak som zvedava, ci nepijeme malo - tekutiny su predsa len dolezite. My vypijeme rozne od 50ml - 200ml, kazdy den inac.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak zkoušela jsem šťávy, čaje a všemožní. Prvně vždy úspěch, další dny zase 20 ml. Pil to jen ze zvědavosti. Tak mě to přestalo bavit kupovat šťávy a vařit čaje kvuli 20 ml a bude jen voda.
- Citovat
- Upravit
Já jsem začala ke kojení a příkrmům první čajíčky přidávat teprve kolem 9.měsíce.Po lžičkách a trošku.
Je to obecné doporučení a i naše mudr.mi tak říkala.
Taky bylo a u Emičky doteď je množství tekutin kolísavé,..
Neřeším to,pokud pravidelně čurá,tekutiny jí nechybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě zase doktorka řikala dávat tekutiny hned se zavedením příkrmů. Prý musí vypít minimálně 100ml ke každému příkrmu. Podle mě je to blbost. Osobně si myslím, že začít zkoušet s příkrmy, ale pokud nic nevypije další 2-3 měsíce, nic se neděje. Ale zkoušela bych to, protože si mimčo musí pomalu zvyknout, nejde to ráz naráz. Nerada bych pak v největších vedrech v červenci řešila dehydratované dítě, které neumí pít. To už bude klukovi 10 měsíců a kojení by v horku opravdu už nemuselo stačit.
- Citovat
- Upravit
No prave, nas drobec sa i relativne dost poti a pride mi, ze obcas tu vodu vyslovene vyzaduje. Nechavam to na nom, len neviem, ci to neprehaname, alebo naopak nedavame malo. Ale miminko to asi samo vie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme 9m a vypijeme tak 1l tekutin za den, na tomhle množství jsme už od 7m. doktorka říkala že tolik by měl asi tak vypít v jeho věku. je to i s mlékem a tekutinami v jídle. Ze začátku jsme byli rádi za pár lžiček, pak byl úspěch 100ml. Chce to čas a nabízet pití, protože děti si žízeń neuvědomují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malá pije od 2 měsíců čaje ted v 8 měsících dokáže vypít i přes 250 za den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, myslim, ze kazde mimi je ine a kazde i podla prispevkov vidis pije uplne inac… Nam doktorka povedala, treba kontrolovat fontanelku. My ju stale mame k nahmataniu, takze pokial nie je preliaknuta dovnutra je to ok. Ale preventivne mu vodicku a cajiky ponukam, prave sme mali 10 mes a vypije tak cca 150-200ml denne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já taky nevím, jestli má moje 9 měsíční mimino - kluk, dostatek tekutin, ale podle plenek asi jo. Já mu kromě mléka dávám vodu. Koupila jsem na radu doktorky hrníček s pítkem, ale moc mu to nejde. Hraje si s tím, fouká do toho, tak mu to musím dávat po lžičkách. Štávy ani čaje nedávám. Moje doktorka říkala, že nejlepší je kojenecká voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, můj skoro 8 měsíční Kamilek vypije denně okolo 400 - 600ml tekutin, včetně mléka, čajíčku atd. Přijde mi to málo, protože váží přes 9 kg, ale více do něj nedostanu. Prostě když nechce, nedostanu do něj nic ani přes lžičku, ani přes cumel.
Podle plenek se zdá, že je to dostačující, ale mívá trošku propadlo fontanelku, což je prý známka, že má nedostatek tekutin. Nejhorší bylo těch pár horkých dní…nechtě a nechtěl pít ani ň dokud nedostal žízeň. Jsem z toho taková nesvá. Nerada bych něco zanedbala… Ach jo! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit