Kolik piti v 8-9 mes

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
941
3.5.10 09:41

Kolik piti v 8-9mes

ahoj, kolko vypiju vase 8-9mes miminka a co im davate? my mame nabeh na alergiu, takze sme u cajov, vody… skusala som i ovocne stavy kupovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
3.5.10 09:52

Klukovi je 7,5 měsíce. Ještě před 3mi dny vypil 20 ml vody za den po lžičkách. Nyní 3 dny tak 70 ml.

• Citovat
  • Upravit
941
3.5.10 12:46

Ahoj, no to je prave ono, mam pocit, ze som niekde citala, ze denne by to malo byt do 200ml, tak som zvedava, ci nepijeme malo - tekutiny su predsa len dolezite. My vypijeme rozne od 50ml - 200ml, kazdy den inac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.5.10 14:01

Jinak zkoušela jsem šťávy, čaje a všemožní. Prvně vždy úspěch, další dny zase 20 ml. Pil to jen ze zvědavosti. Tak mě to přestalo bavit kupovat šťávy a vařit čaje kvuli 20 ml a bude jen voda.

• Citovat
  • Upravit
44180
3.5.10 14:07

Já jsem začala ke kojení a příkrmům první čajíčky přidávat teprve kolem 9.měsíce.Po lžičkách a trošku.
Je to obecné doporučení a i naše mudr.mi tak říkala.

Taky bylo a u Emičky doteď je množství tekutin kolísavé,..
Neřeším to,pokud pravidelně čurá,tekutiny jí nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.5.10 14:13

Mě zase doktorka řikala dávat tekutiny hned se zavedením příkrmů. Prý musí vypít minimálně 100ml ke každému příkrmu. Podle mě je to blbost. Osobně si myslím, že začít zkoušet s příkrmy, ale pokud nic nevypije další 2-3 měsíce, nic se neděje. Ale zkoušela bych to, protože si mimčo musí pomalu zvyknout, nejde to ráz naráz. Nerada bych pak v největších vedrech v červenci řešila dehydratované dítě, které neumí pít. To už bude klukovi 10 měsíců a kojení by v horku opravdu už nemuselo stačit.

• Citovat
  • Upravit
941
4.5.10 19:55

No prave, nas drobec sa i relativne dost poti a pride mi, ze obcas tu vodu vyslovene vyzaduje. Nechavam to na nom, len neviem, ci to neprehaname, alebo naopak nedavame malo. Ale miminko to asi samo vie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
3.6.10 07:39

My máme 9m a vypijeme tak 1l tekutin za den, na tomhle množství jsme už od 7m. doktorka říkala že tolik by měl asi tak vypít v jeho věku. je to i s mlékem a tekutinami v jídle. Ze začátku jsme byli rádi za pár lžiček, pak byl úspěch 100ml. Chce to čas a nabízet pití, protože děti si žízeń neuvědomují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.6.10 13:11

malá pije od 2 měsíců čaje ted v 8 měsících dokáže vypít i přes 250 za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.6.10 15:33

Ahojky, myslim, ze kazde mimi je ine a kazde i podla prispevkov vidis pije uplne inac… Nam doktorka povedala, treba kontrolovat fontanelku. My ju stale mame k nahmataniu, takze pokial nie je preliaknuta dovnutra je to ok. Ale preventivne mu vodicku a cajiky ponukam, prave sme mali 10 mes a vypije tak cca 150-200ml denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.6.10 18:05

Ahoj, já taky nevím, jestli má moje 9 měsíční mimino - kluk, dostatek tekutin, ale podle plenek asi jo. Já mu kromě mléka dávám vodu. Koupila jsem na radu doktorky hrníček s pítkem, ale moc mu to nejde. Hraje si s tím, fouká do toho, tak mu to musím dávat po lžičkách. Štávy ani čaje nedávám. Moje doktorka říkala, že nejlepší je kojenecká voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.6.10 22:20

Ahojky, můj skoro 8 měsíční Kamilek vypije denně okolo 400 - 600ml tekutin, včetně mléka, čajíčku atd. Přijde mi to málo, protože váží přes 9 kg, ale více do něj nedostanu. Prostě když nechce, nedostanu do něj nic ani přes lžičku, ani přes cumel. :nevim: Podle plenek se zdá, že je to dostačující, ale mívá trošku propadlo fontanelku, což je prý známka, že má nedostatek tekutin. Nejhorší bylo těch pár horkých dní…nechtě a nechtěl pít ani ň dokud nedostal žízeň. Jsem z toho taková nesvá. Nerada bych něco zanedbala… Ach jo! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí