Kolik používáte hesel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13776
3.4.25 20:49

Kolik používáte hesel?

Ahoj, diskuze trochu z trucu. Pohádali jsme se s manželem (ajťákem) na téma používání hesel a případné schraňování do nějakého úložiště hesel. V zápalu boje jsem mu tvrdila, že má být ještě rád, že se fakt snažím, jen prostě je těch programů a jejich funkcí na mě dost, takže si všechno nepamatuju (nevěděla jsem, že mám na síťový disk více přístupů, ačkoliv jsem si očividně s jeho pomocí nastavovala hesla u obou). Teď používám krátce nějakého správce hesel, který není klasický v prohlížeči nebo mobilu, ale něco „lepšího“ a bezpečnějšího od něj. Jenže to používám po mnoha upozorněních z jeho strany, takže jsem si dneska poslechla, že kdybych to měla od začátku kdy to zaplatil, tak teď nemusím řešit, že si jedno staré heslo k tomu disku prostě nepamatuju.
No a taky jsem říkala, že většina lidí má jedno heslo. :D Jeho odpověď byla, že ani náhodou. A teď mě zajímá, jestli mám pravdu - tipuju spíš 2-3 hesla v průměru, a ne na každé místo speciální heslo náhodně vygenerované. Jak to máte? Kolik hesel používáte? A co dvoufaktorové ověřování?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41862
3.4.25 20:51

Počítám tedy jen soukromá hesla (2-3).

Příspěvek upraven 03.04.25 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
3.4.25 20:51

Max jestli 5 a to si pak stejně nepamatuji a točím tak 3 dokola, nebo si ti stejně musím změnit, že mám heslo špatně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65027
3.4.25 20:53

Asi 4,ale to jen proto, že jsem si dala různě stejné heslo, ale postupem času si nové aplikace atd diktují, co to musí obsahovat. Velké písmeno, počet, znak atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
3.4.25 20:55

Hodně, téměř všude mám jiné heslo. Nemám je nikde uložená (teda nikde na zařízení s přístupem k internetu, peněžence, diáři,…). Tam kde to jde, tak používám dvoufaktorové ověření.

• Citovat
  • Upravit
5117
3.4.25 21:00

Tocim tak cca 3-4 hesla. Nekdy kdyz nejaky ucet nastavuju pres mobil, tak heslo necham vygenerovat googlem. Ale vlastne mam na vsem co to jde pristup pres otisk prstu, takze si hesla ani nepotrebuju pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.4.25 21:00

Hesel mám nevím kolik, používám password manažer :lol:
Mám mimo jiné vlastně vyrobený generátor hesel :lol: Žádné z mých hesel není stejné :lol:

• Citovat
  • Upravit
3061
3.4.25 21:01

Já mám jedno základní a to si různě obměňuji dle požadavků - velké písmeno, číslo, znak.. Takže ve finále používám asi 5-7 různých hesel, ale z jednoho základního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3061
3.4.25 21:02

Manžel je taky IT a taky jsem si vyslechla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.4.25 21:02

A proč není dobré používat jedno heslo? Odpověď je snadná - až ho vám ukradnou, dostanou přístup ke všem vaším účtům :andel:

Manžel samozřejmě má pravdu, že průměr lidí používá jedno heslo je jejich blbost.

• Citovat
  • Upravit
4221
3.4.25 21:08

Takv práci jich mám několik, cca 4 různé, v čase se měnící.
Pak na každý bankovní účet jiný ( 5 x), do domácího PC, emaily soukromé 2× různé, pak finanční služby, taky jiné hesla ( ty mám zapsané u smluv, často se tam neprihlasuji. Školní Edupage, taky jiné heslo. A na ty on line shopy točím jedno, dvě hesla, tam je mi to více méně jedno
Jednou mi heknuli účet bohudík jen na FB a od té doby opravdu ty hesla mám individuální, kombinace velké malé písmena, čísla, speciální znak.
Aplikaci žádnou nepoužívám, do té se taky může někdo nabourat, takže zlatá stará tužka a papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13776
3.4.25 21:08
@Mango_Lassi píše: Více

Absolutně nepíšu, že používám jedno. Naopak, používala jsem jako většina cca 5 hesel - spis tak 15, měnila jsem znaky a kombinace, ale pak jsem začala nechávat generovat správce hesel (ať už na mobilu nebo prohlížeči), teď jsem tedy postoupila k tomu placenému programu (Bitwarden) a opět to generuje on. Jenže problém byl u staršího hesla, na které jsem si nemohla vzpomenout a jelikož jsem ani nevěděla, že tam mam druhy účet, tak jsem si ho tenkrát nikam neuložila. :D
Ale princip byl takový, že jsem si myslela, že i předtím jsem na tom byla líp jak většina normálních lidi kolem. Což zatím tahle diskuze potvrzuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13776
3.4.25 21:10

Díky všem z účast v anketě, doufám že vás bude ještě vic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.4.25 21:10
@Lily-of-the-valley píše: Více

Ideální je mít ke každému účtu jiné heslo.
Popravdě netuším, jak někdo může existovat jinak.
Mám správce hesel (taky placená služba) přes cloud, čili ho mám na desktopu a taky v telefonu. Z hlavy dám pouze jedno master heslo.

Příspěvek upraven 03.04.25 v 21:13

• Citovat
  • Upravit
68928
3.4.25 21:11

Unikátní hesla mám do bank a mailu. Pak mám hesla, která obměňují na dané stránky podle určitého klíče. A pak mám jedno heslo univerzál, které používám tam, kde o nic nejde, ale heslo vyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák