Kolik příkrmů kdy?

2031
22.7.21 09:06

Kolik příkrmů kdy?

Pročetla jsem všechno u Mamily, ale pořád mi není jasné, kolik příkrmů mám tedy zavádět (porcí denně), aby to nebylo jakože rychlé zavádění stravy, před kterým varují. Nevíte někdo? Má mít dítě už od začátku třeba oběd/večeři/svačiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35781
22.7.21 09:09

Nejdřív oběd, když pak sní tak nějak přiměřeně můžeš přidávat další. Většinou pak svačina, pak snídaně a večeře. Není asi úplně zvykem to hrnout vše najednou, je to moc různých druhů jídel, začíná se postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 09:32

@pikola Bezva, díky, začnu teda tím obědem a asi večeří, uvidím, jestli bude prostor na svačiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
22.7.21 09:35

Já jela měsíc jen oběd zelenina, pak měsíc s masem, pak až ovoce a zase měsíc… Začli jsme ve 4m. Takže v 7m jen oběd a svačina ovoce. V 8m snídaně kaše. A kolem 10m večeře zeleninové. Krásné to vyšlo že v roce měla um už jen ráno v 4-5 jak se vzbudila, pak už byla normal snídaně, svačina, oběd, po obědě na spaní um, svačinka, večeře cca v 18, před spaním um. Já jela ale hodně pomaličku, solit obědy až v 18m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
22.7.21 09:36
@Dobrej_tym píše:
@pikola Bezva, díky, začnu teda tím obědem a asi večeří, uvidím, jestli bude prostor na svačiny :D

Večeři nee… Na noc nezatěžuj hned. Jak je miminko stáre??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
22.7.21 09:44
@Dobrej_tym píše:
@pikola Bezva, díky, začnu teda tím obědem a asi večeří, uvidím, jestli bude prostor na svačiny :D

A proč večeři? Tak logicky je nejdřív zelenina, pak ovoce na svačinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
22.7.21 09:53

Nejdřív na oběd pár lžicek na ochutnání jednodruhove zeleniny. Pak můžeš přidávat množství. Pak dopoledne ovoce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
22.7.21 10:11
@Dobrej_tym píše:
Pročetla jsem všechno u Mamily, ale pořád mi není jasné, kolik příkrmů mám tedy zavádět (porcí denně), aby to nebylo jakože rychlé zavádění stravy, před kterým varují. Nevíte někdo? Má mít dítě už od začátku třeba oběd/večeři/svačiny?

Malujes si to pekne obed a veceri, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ti sni par lzicek a bude hotovo.

• Citovat
  • Upravit
2031
22.7.21 10:48

@Veru1987 Teď bude mít 5 měsíců, tak za ten měsíc začnu. Kojená. Ale vím, že syn mi snědl pár lžiček a ona je jiná. Prostě má větší zájem o jídlo, chytne si klidně do ruky okurku a žužlá ji. Když dostala sirup po očkování, vůbec se tím nedusila a hezky ho snědla, to u syna neznám. Dávil se ještě v 7 měsících. Tipuju ji na jedlíka, ale třeba se mýlím :D Pořád nás hypnotizuje, když jíme.

Začít chci vším, tedy maso, zelenina, ovoce…prostě vše najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95

Doporučuji blog nutrimamma, má tam informace dle aktuálních doporučení, za mě nejlepší, zavádění příkrmů najednou není vůbec věda. Věda je spíš, jak to jídlo do toho dítěte dostat, alespoň pro mě :D. Ale když se dcera v sedmi měsících naučila polknout, tak už je to úplně o něčem jiném :dance:. Já zavedla oběd, ale ještě stále dokojuji, a za měsíc a půl asi jakože večeři, ale zatím to jsou třeba tři, čtyři lžičky a zase dokojím. Vyhovuje nám to oběma.

• Citovat
  • Upravit
2031

@Yorkmut Tak to zase počítám s tím, že nesní najednou misku příkrmu :) Určitě na tom bude líp jak syn, který do 9 měsíců nesnědl ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 10:51

@pikola Já nevím, tak většinou ta mimina nemají ráno hlad, nebo jo? Většinou syn chtěl oběd a večeři, snídani dlouho ne :) A četla jsem, že má mít od půl roka už min. 2× denně jídlo :nevim: Na webu WHO. Akorát tam píšou, že se klidně můžou i nemusí dávat svačiny, a nějak nevím, jak si to přebrat. Třebas bude mít chuť častěji, že jo…ale zas to nepřehnat.

Příspěvek upraven 22.07.21 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 10:51

@Kolicek95 Díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
22.7.21 10:52
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Teď bude mít 5 měsíců, tak za ten měsíc začnu. Kojená. Ale vím, že syn mi snědl pár lžiček a ona je jiná. Prostě má větší zájem o jídlo, chytne si klidně do ruky okurku a žužlá ji. Když dostala sirup po očkování, vůbec se tím nedusila a hezky ho snědla, to u syna neznám. Dávil se ještě v 7 měsících. Tipuju ji na jedlíka, ale třeba se mýlím :D Pořád nás hypnotizuje, když jíme.Začít chci vším, tedy maso, zelenina, ovoce…prostě vše najednou.

Ségra to taky tak udělala u druhého dítěte. U prvního to hodně řešila, u druhého neměla čas, tak prostě dala asi týden zeleninu a pak najela na normální jídlo (jakoze přizpůsobené kojenci, ale prostě rovnou maso, přílohu, zeleninu) a papala jí hezky hned.

• Citovat
  • Upravit
2031
22.7.21 10:53

@Kolicek95 Já jsem právě to u syna hrozně hrotila. Abych neohrozila kojení, aby mu nebylo zle. Takže nejdřív ovozel, pak jsem dávala maso a vejce…pak za dlouho až kaše, pak zakysané výrobky. No a uvědomila jsem si, že to je vlastně blbost. Že není důvod, proč by se nemohlo začínat i masem nebo kaší. Dokonce to tak leckde i dělají. Tak prostě dáme všechno kromě soli a medu a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí