Kolik příkrmů kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut píše:
@Dobrej_tym zkus rostemeschuti. Je to aplikace
Taky děkuju za tip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Kolicek95 Já jsem právě to u syna hrozně hrotila. Abych neohrozila kojení, aby mu nebylo zle. Takže nejdřív ovozel, pak jsem dávala maso a vejce…pak za dlouho až kaše, pak zakysané výrobky. No a uvědomila jsem si, že to je vlastně blbost. Že není důvod, proč by se nemohlo začínat i masem nebo kaší. Dokonce to tak leckde i dělají. Tak prostě dáme všechno kromě soli a medu a je to.
Tak se neptej a udělej si to sama jak chceš, když to víš nejlíp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Teď bude mít 5 měsíců, tak za ten měsíc začnu. Kojená. Ale vím, že syn mi snědl pár lžiček a ona je jiná. Prostě má větší zájem o jídlo, chytne si klidně do ruky okurku a žužlá ji. Když dostala sirup po očkování, vůbec se tím nedusila a hezky ho snědla, to u syna neznám. Dávil se ještě v 7 měsících. Tipuju ji na jedlíka, ale třeba se mýlímPořád nás hypnotizuje, když jíme.Začít chci vším, tedy maso, zelenina, ovoce…prostě vše najednou.
Podle mě je to masakr… miminko zná jen mléko a dostane najednou vše… nepoznáš alergie, nebudeš vědět z čeho bolí bříško.. šílená zátěž na zažívaní. Já jela postupně, pomaličku nikam jsme nespěchali.. dcera si zvykla jako první na zeleninu, tvoje pozná i sladké ovoce, kašičky… může odmítat zeleninu… ale to je tvoje rozhodnutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ty chceš dát do té doby plně kojenému dítěti vše najednou? No potěš koště
. Jak poznáš případné alergie, nebo z čeho ho bolí bříško? Pro jeho zažívání ti bude masakr.
To, že to některé děti „zvládnou“ neznamená, že je to pro ty děti ok.
U obou holek jsem začínala v půl roce s jednodruhovou zeleninou k obědu. Pak přidávala po troškách maso a když nebylo maso, byl v jídle žloutek. Teprve když tohle jedly víc, než pár soust, jsem zavedla dopoledne ovoce. Pak přišel čas na chleba k snídani a odpolední jogurt. Večeřely dlouho jen mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 @Murka Předpokládám, že to poznám úplně stejně po podání dýně a masa, jako kdybych dala jen čistou dýni
V rodině žádné alergie navíc nemáme ![]()
Dcera třeba cucá okurky a jahody už teď. Prostě mě nikdo nepřesvědčil, že by rejže byla méně stravitelná než mrkev ![]()
@pikola Tak jsem to nemyslela. Zajímalo mě, jak často dáváte vy a hlavně, jestli dáváte ty svačiny rovnou, a nebo kdy teda jste je zařadily
To já vím, co budu dávat, jen nevím kolik a kdy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 @Murka Předpokládám, že to poznám úplně stejně po podání dýně a masa, jako kdybych dala jen čistou dýniV rodině žádné alergie navíc nemáme
![]()
Dcera třeba cucá okurky a jahody už teď. Prostě mě nikdo nepřesvědčil, že by rejže byla méně stravitelná než mrkev
@pikola Tak jsem to nemyslela. Zajímalo mě, jak často dáváte vy a hlavně, jestli dáváte ty svačiny rovnou, a nebo kdy teda jste je zařadilyTo já vím, co budu dávat, jen nevím kolik a kdy
Maso hned… miminko zná jen mlíko a dostane maso a dýni… bobek malý. Jeho zažívání bude trpět… ale tvůj problém, jen moc nechápu proč jsi tu zakládala diskuzi? Ty jsi už dávno předtím byla rozhodnutá dát miminku v jeden den na oběd dýni, a večer kaši… možná se pak v noci nevyspíš, bude ho bobka bolet bříško… nebude to umět strávit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 Jak pisu, nevim, kolik dat prikrmu. Jestli ty svaciny, kdy…Proto se ptam, jak to kdo dela. WHO doporucuje mezi 6-8m 2× denne jidlo plus pripadne svacinky. Ale ne, ze ji hned dam jidlo 2× denne..nebo mozna jo? To nevim
Prave.
Nechtela jsem tu nikoho poucovat, kdyz se sama ptam na rady. Ale jinde je uplne normalni, ze deti dostanou maso hned. Zadny spatny boleni z toho nemaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Jak pisu, nevim, kolik dat prikrmu. Jestli ty svaciny, kdy…Proto se ptam, jak to kdo dela. WHO doporucuje mezi 6-8m 2× denne jidlo plus pripadne svacinky. Ale ne, ze ji hned dam jidlo 2× denne..nebo mozna jo? To nevimPrave.Nechtela jsem tu nikoho poucovat, kdyz se sama ptam na rady. Ale jinde je uplne normalni, ze deti dostanou maso hned. Zadny spatny boleni z toho nemaji.
tak já jela pomaličku měsic co měsíc… do roka jsme zvládli skoro vše… a dcera má pět let a jí pěkně, maličko… ale jí zeleninu, maso, ryby, ovoce, jogurty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také zavádíme příkrmy a chtěla bych se zeptat. Malému teď bude 6 měsíců. V 5 měsících jsem začala kvůli tomu, že se už hladově díval na nás, jak jíme. Začala jsem normálně vždy jednu zeleninu 2-3 dny kvůli alergiím. Poté jsem zkusila koupit skleničku od Hami s králíkem a zeleninou. Vše mi sní a neodmítá. Na doporučení kamarádky jsem dávala mléčnou kaši večer, ale četla jsem, že ty jsou těžké na večer. Můžu tedy místo toho teď po měsíci dávat zeleninu+maso na oběd, jak je zvyklý a na svačinku ovoce nebo přesnídávku? Večer bych pouze kojila. Nebo mám ještě zůstat jen u obědů? Děkuji moc za rady! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LinSte No, tak z toho co čtu, bych určitě dávala už i večeři, kor když je na ni zvyklá. Já jsem synovi dávala k večeři husté zeleninové polévky. Asi do dvou let, od té doby nemůže polívky ani cejtit
Takže to už dělám věci jako ovocné lívanečky, rohlík se sýrem, vaječná omeleta.
Jo, třeba míchaný vajíčka taky můžeš vlastně zkusit i u miminka.
Kaše jsem dávala synovi k snídani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@LinSte No, tak z toho co čtu, bych určitě dávala už i večeři, kor když je na ni zvyklá. Já jsem synovi dávala k večeři husté zeleninové polévky. Asi do dvou let, od té doby nemůže polívky ani cejtitTakže to už dělám věci jako ovocné lívanečky, rohlík se sýrem, vaječná omeleta.
Jo, třeba míchaný vajíčka taky můžeš vlastně zkusit i u miminka.
Kaše jsem dávala synovi k snídani.
Michany vajicka u miminka-tim miminkem myslis jaky vek?
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut No tak těch 6-7 měsíců. Já jsem nikdy nepřikrmovala mladší, když jsem kojila. Samozřejmě jsem je nedělala nějak vypražený na oleji, a přidávala jsem do nich trochu mléka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Yorkmut No tak těch 6-7 měsíců. Já jsem nikdy nepřikrmovala mladší, když jsem kojila. Samozřejmě jsem je nedělala nějak vypražený na oleji, a přidávala jsem do nich trochu mléka
Radit, aby nekdo dal pulrocninu michacky, je fakt narez. Chudaci deti
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut Ježiši
Můžu vědět, proč by nemohlo půlroční dítě vejce? Moje dítě i dítě mých kamarádek ho mělo a všichni žijeme. Mě by fakt zajímalo, z čeho vycházíš. Kdybych tu radila, že se mají dát dítěti solené hranolky z friťáku. Ale vejce? Tak teda jo, když nářez, tak mi prosím dej odkaz na jedinou studii, jediný výzkum, podle kterého půlroční z nějakého důvodu nesmí vejce. Já ti tedy pošlu jednu studii https://pediatrics.aappublications.org/…/1/e20163459
Vejce jako velmi vhodná potravina pro děti 6-9 měsíců a dokonce hodně prospěšná růstu apod. Tedy určitě ne škodlivá. V řadě zemí jsou vejce jedna z prvních potravin, které dítě dostane, a to i dřív než v půl roce. Omlouvám se za svůj tón, ale naštvalo mě, že bych tu jako měla šířit škodlivé informace. Fakt nedělejme z toho jídla takovou vědu. Jediné, co bych si hlídala, je ta sůl a nezdravé jídlo. Ale to i u starších, nejen u miminek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym zkus rostemeschuti. Je to aplikace