Kolik příkrmů kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yorkmut
22.7.21 10:56

@Dobrej_tym zkus rostemeschuti. Je to aplikace

• Citovat
  • Upravit
2031
22.7.21 10:57
@Yorkmut píše:
@Dobrej_tym zkus rostemeschuti. Je to aplikace

Taky děkuju za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35902
22.7.21 11:30
@Dobrej_tym píše:
@Kolicek95 Já jsem právě to u syna hrozně hrotila. Abych neohrozila kojení, aby mu nebylo zle. Takže nejdřív ovozel, pak jsem dávala maso a vejce…pak za dlouho až kaše, pak zakysané výrobky. No a uvědomila jsem si, že to je vlastně blbost. Že není důvod, proč by se nemohlo začínat i masem nebo kaší. Dokonce to tak leckde i dělají. Tak prostě dáme všechno kromě soli a medu a je to.

Tak se neptej a udělej si to sama jak chceš, když to víš nejlíp :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.7.21 11:42
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Teď bude mít 5 měsíců, tak za ten měsíc začnu. Kojená. Ale vím, že syn mi snědl pár lžiček a ona je jiná. Prostě má větší zájem o jídlo, chytne si klidně do ruky okurku a žužlá ji. Když dostala sirup po očkování, vůbec se tím nedusila a hezky ho snědla, to u syna neznám. Dávil se ještě v 7 měsících. Tipuju ji na jedlíka, ale třeba se mýlím :D Pořád nás hypnotizuje, když jíme.Začít chci vším, tedy maso, zelenina, ovoce…prostě vše najednou.

Podle mě je to masakr… miminko zná jen mléko a dostane najednou vše… nepoznáš alergie, nebudeš vědět z čeho bolí bříško.. šílená zátěž na zažívaní. Já jela postupně, pomaličku nikam jsme nespěchali.. dcera si zvykla jako první na zeleninu, tvoje pozná i sladké ovoce, kašičky… může odmítat zeleninu… ale to je tvoje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
22.7.21 12:01

Takže ty chceš dát do té doby plně kojenému dítěti vše najednou? No potěš koště :roll:. Jak poznáš případné alergie, nebo z čeho ho bolí bříško? Pro jeho zažívání ti bude masakr.
To, že to některé děti „zvládnou“ neznamená, že je to pro ty děti ok.
U obou holek jsem začínala v půl roce s jednodruhovou zeleninou k obědu. Pak přidávala po troškách maso a když nebylo maso, byl v jídle žloutek. Teprve když tohle jedly víc, než pár soust, jsem zavedla dopoledne ovoce. Pak přišel čas na chleba k snídani a odpolední jogurt. Večeřely dlouho jen mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 12:13

@Veru1987 @Murka Předpokládám, že to poznám úplně stejně po podání dýně a masa, jako kdybych dala jen čistou dýni :nevim: V rodině žádné alergie navíc nemáme :nevim:

Dcera třeba cucá okurky a jahody už teď. Prostě mě nikdo nepřesvědčil, že by rejže byla méně stravitelná než mrkev :nevim:

@pikola Tak jsem to nemyslela. Zajímalo mě, jak často dáváte vy a hlavně, jestli dáváte ty svačiny rovnou, a nebo kdy teda jste je zařadily :) To já vím, co budu dávat, jen nevím kolik a kdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.7.21 20:21
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 @Murka Předpokládám, že to poznám úplně stejně po podání dýně a masa, jako kdybych dala jen čistou dýni :nevim: V rodině žádné alergie navíc nemáme :nevim:

Dcera třeba cucá okurky a jahody už teď. Prostě mě nikdo nepřesvědčil, že by rejže byla méně stravitelná než mrkev :nevim:

@pikola Tak jsem to nemyslela. Zajímalo mě, jak často dáváte vy a hlavně, jestli dáváte ty svačiny rovnou, a nebo kdy teda jste je zařadily :) To já vím, co budu dávat, jen nevím kolik a kdy :D

Maso hned… miminko zná jen mlíko a dostane maso a dýni… bobek malý. Jeho zažívání bude trpět… ale tvůj problém, jen moc nechápu proč jsi tu zakládala diskuzi? Ty jsi už dávno předtím byla rozhodnutá dát miminku v jeden den na oběd dýni, a večer kaši… možná se pak v noci nevyspíš, bude ho bobka bolet bříško… nebude to umět strávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 20:38

@Veru1987 Jak pisu, nevim, kolik dat prikrmu. Jestli ty svaciny, kdy…Proto se ptam, jak to kdo dela. WHO doporucuje mezi 6-8m 2× denne jidlo plus pripadne svacinky. Ale ne, ze ji hned dam jidlo 2× denne..nebo mozna jo? To nevim :) Prave.

Nechtela jsem tu nikoho poucovat, kdyz se sama ptam na rady. Ale jinde je uplne normalni, ze deti dostanou maso hned. Zadny spatny boleni z toho nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.7.21 20:40
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Jak pisu, nevim, kolik dat prikrmu. Jestli ty svaciny, kdy…Proto se ptam, jak to kdo dela. WHO doporucuje mezi 6-8m 2× denne jidlo plus pripadne svacinky. Ale ne, ze ji hned dam jidlo 2× denne..nebo mozna jo? To nevim :) Prave.Nechtela jsem tu nikoho poucovat, kdyz se sama ptam na rady. Ale jinde je uplne normalni, ze deti dostanou maso hned. Zadny spatny boleni z toho nemaji.

tak já jela pomaličku měsic co měsíc… do roka jsme zvládli skoro vše… a dcera má pět let a jí pěkně, maličko… ale jí zeleninu, maso, ryby, ovoce, jogurty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.7.21 21:53

Také zavádíme příkrmy a chtěla bych se zeptat. Malému teď bude 6 měsíců. V 5 měsících jsem začala kvůli tomu, že se už hladově díval na nás, jak jíme. Začala jsem normálně vždy jednu zeleninu 2-3 dny kvůli alergiím. Poté jsem zkusila koupit skleničku od Hami s králíkem a zeleninou. Vše mi sní a neodmítá. Na doporučení kamarádky jsem dávala mléčnou kaši večer, ale četla jsem, že ty jsou těžké na večer. Můžu tedy místo toho teď po měsíci dávat zeleninu+maso na oběd, jak je zvyklý a na svačinku ovoce nebo přesnídávku? Večer bych pouze kojila. Nebo mám ještě zůstat jen u obědů? Děkuji moc za rady! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
23.7.21 08:25

@LinSte No, tak z toho co čtu, bych určitě dávala už i večeři, kor když je na ni zvyklá. Já jsem synovi dávala k večeři husté zeleninové polévky. Asi do dvou let, od té doby nemůže polívky ani cejtit :D Takže to už dělám věci jako ovocné lívanečky, rohlík se sýrem, vaječná omeleta.

Jo, třeba míchaný vajíčka taky můžeš vlastně zkusit i u miminka.

Kaše jsem dávala synovi k snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
23.7.21 10:50
@Dobrej_tym píše:
@LinSte No, tak z toho co čtu, bych určitě dávala už i večeři, kor když je na ni zvyklá. Já jsem synovi dávala k večeři husté zeleninové polévky. Asi do dvou let, od té doby nemůže polívky ani cejtit :D Takže to už dělám věci jako ovocné lívanečky, rohlík se sýrem, vaječná omeleta.

Jo, třeba míchaný vajíčka taky můžeš vlastně zkusit i u miminka.

Kaše jsem dávala synovi k snídani.

Michany vajicka u miminka-tim miminkem myslis jaky vek?

• Citovat
  • Upravit
2031
23.7.21 15:41

@Yorkmut No tak těch 6-7 měsíců. Já jsem nikdy nepřikrmovala mladší, když jsem kojila. Samozřejmě jsem je nedělala nějak vypražený na oleji, a přidávala jsem do nich trochu mléka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
23.7.21 15:45
@Dobrej_tym píše:
@Yorkmut No tak těch 6-7 měsíců. Já jsem nikdy nepřikrmovala mladší, když jsem kojila. Samozřejmě jsem je nedělala nějak vypražený na oleji, a přidávala jsem do nich trochu mléka :)

Radit, aby nekdo dal pulrocninu michacky, je fakt narez. Chudaci deti

• Citovat
  • Upravit
2031
23.7.21 15:54

@Yorkmut Ježiši :roll: Můžu vědět, proč by nemohlo půlroční dítě vejce? Moje dítě i dítě mých kamarádek ho mělo a všichni žijeme. Mě by fakt zajímalo, z čeho vycházíš. Kdybych tu radila, že se mají dát dítěti solené hranolky z friťáku. Ale vejce? Tak teda jo, když nářez, tak mi prosím dej odkaz na jedinou studii, jediný výzkum, podle kterého půlroční z nějakého důvodu nesmí vejce. Já ti tedy pošlu jednu studii https://pediatrics.aappublications.org/…/1/e20163459

Vejce jako velmi vhodná potravina pro děti 6-9 měsíců a dokonce hodně prospěšná růstu apod. Tedy určitě ne škodlivá. V řadě zemí jsou vejce jedna z prvních potravin, které dítě dostane, a to i dřív než v půl roce. Omlouvám se za svůj tón, ale naštvalo mě, že bych tu jako měla šířit škodlivé informace. Fakt nedělejme z toho jídla takovou vědu. Jediné, co bych si hlídala, je ta sůl a nezdravé jídlo. Ale to i u starších, nejen u miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí