Kolik si říct za normostranu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik si říct za NS?
Ahoj,
chtěla bych začít pracovat z domu jako copywriter, ale nevím, kolik si říct za NS.
Možná si řeknete, že je to hodně blbý dotaz a že bych to měla vědět především sama. Jenže jsem nikdy takto nepracovala. Tedy, pár článků jsem psala pro web přítele a pro web kamaráda, kteří mi samozřejmě nic neplatili. V bývalé práci jsem si také sama dělala letáčky, které klienty zaujaly víc než ty, které jsme měli z centrály. Psaní mě hrozně baví. Jenže nikdy jsem to nedělala profesionálně, za peníze. Takže nemám vůbec tušení, jak se pohybuje cena. Potřebuji, aby cena byla pro začátek hlavně konkurence schopná, ale ne zase úplně „směšná“.
Vím, že je tu spousta mamin, které píší, tak se ptám a prosím o radu…
Děkuji moc! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus se podívat na webtrh.cz. Spousta lidí tam takové služby nabízí, takže si můžeš udělat obrázek o cenách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke píše:
Zkus se podívat na webtrh.cz. Spousta lidí tam takové služby nabízí, takže si můžeš udělat obrázek o cenách…
Děkuji, ten webtrh mi fakt pomohl
Ještě bych potřebovala vědět kolik se tak pohybuje cena za popisek na eshop, to jsem na webtrhu nenašla… Jasně, hledám na netu, ale píšu i sem, kdyby měl někdo zkušenosti nebo věděl o šikovném webu, kde to zjistit…
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
50-2.000,–Kč je rozmezí. Záleží jak se ceníš, jaká je obtížnost a jakou máš praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NiKina píše:
50-2.000,–Kč je rozmezí. Záleží jak se ceníš, jaká je obtížnost a jakou máš praxi.
Děkuji moc, to jsem potřebovala vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje píše:
Děkuji moc, to jsem potřebovala vědět
plus teda mi padají iluze, protože na webtrhu se většinou jede opravdu po nejnižších cenách, takže stránku za padesát by rád každej. Ale zas… věnuj tomu půl dne za padesát korun, žejo..
čili je to takový nepříliš vděčný kšeft.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NiKina píše:
plus teda mi padají iluze, protože na webtrhu se většinou jede opravdu po nejnižších cenách, takže stránku za padesát by rád každej. Ale zas… věnuj tomu půl dne za padesát korun, žejo..čili je to takový nepříliš vděčný kšeft.
A víš o nějakým lepším webu s poptávkama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje Chtěla bych se zeptat: Začala jsi s tou prací copywritera? A jak se ti v tom daří? Ráda bych se do toho taky pustila, tak jsem zvědavá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helee Ano, začala. Je to ale boj. Málokdo už dá dneska na kvalitu. Lidi si radějí zaplatí co nejmíň a tolerují chyby a nekvalitní nebo ne úplně původní obsah… Copywriter musí hodně bojovat, aby přesvědčil o svých kvalitách… Nejlepší je, když se Ti povede s někým navázat stálou spolupráci. Třeba s eshopem, s nějakým tematicky zaměřeným webem… Pak už nemusíš shánět zakázky, jen píšeš na konkrétně zadaná témata nebo popisuješ konkrétní zboží… Pak je to super práce
Ale bohužel, ta konkurence je fakt strašná. Narazila jsem i na člověka, který mi řekl, že mu píšou studenti za 20 Kč za článek o rozsahu 1,5 NS.
Tak to fakt ne, na to fakt čas nemám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje 20 Kč za 1,5 NS… tak to je tedy fakt síla - za tohle to asi fakt může dělat někdo spíš jen pro zábavu (protože ho to baví) než pro peníze ![]()
Ale je pravda, že konkrétně na tom výše zmiňovaném webtrhu tento trend „hlavně co nejlevněji“ skutečně je - nejen u copywritingu, ale třeba i u překladů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou alternativy pokud něco píšete do šuplíku. Jinak ten web 404 sledujte je to znalec na internetový trh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fans O PlaCla.cz už jsem hodně četla. Musíš mít svůj blog, ale ne ten zdarma… No však je tam těch podmínek víc…
Ale za web děkuju, pročtu a uvidím, co uvidím ![]()
@Helee No právě. To už pak člověka ani nebaví rozesílat nabídky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
webtrh.cz
Ahoj holky, mám dotázek na ty, které sháníte psaní článků přes ten webtrh.cz. Kolik je teda tak normální nebo možné tam dostat za článek? Nebo za normostranu? Já právě nevím, kolik si říct, aby to vůbec bylo průchozí. Jako nedělám si iluze, ale tak abych alespoň měla nějakou představu. ![]()
A ještě něco: Nevíte, jak je to ošetřeno smluvně? Jestli jako většina vyžaduje ŽL nebo jestli se tam dá najít i jiná forma spolupráce, bez ŽL?
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zu.syk To je jak kdo. Někdo je ochotný si připlatit za kvalitu, jiný zase požaduje kvantitu a je mu jedno, že to není kvalitní
Jako, fakt mi jeden napsal, že mi 20 Kč za článek o rozsahu 1,5 NS, tak to fakt neeee
Já si říkám většinou o 100 Kč za NS, ale už mám nějakou praxi a reference a taky mám vyzkoušeno, že se moje články líbí. Začínala jsem na 50 Kč za NS, pak 70 Kč, teď 100 Kč… Někdy i míň, ale to záleží, jak je téma náročné na vyhledávání informací atd…
Co se týká spolupráce, tak je to to samé - někdo vyžaduje možnost fakturace, třeba i na ŽL někoho jiného (já měla zezačátku na ŽL přítele), někdo vyžaduje ŽL přímo Tvůj, někdo ani tu fakturu nepotřebuje… Smlouvu jsem ale neměla podepsanou s nikým. Vždycky to bylo jeden článek na zkoušku a ověření spolehlivosti obou stran. Měla jsem vždy štěstí, zatím mě nikdo nepodrazil…
Chce to i číst tam ty reference, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OT - je trochu vtipný, že diskuzi jsem zakládala já, protože jsem tenkrát vůbec netušila, kolik si říct… A teď tady dávám rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit