Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 35 a 1,5 roce nas s manzelem ceka CAR. Budu mit zadanku od gynekolozky. Co jsem se ale nestacila zeptat ci vygooglit, co se vsechno pripadne plati a co jde na pojistovnu? Neni to pro nas financni problem, jen bych to chtela vedet s jakymi sumami pocitat, zejmena kdyz by doslo na IVF ci IUI. Dekuji.
Tě velmi přesné budou informovat v CARu na začátku.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 35 a 1,5 roce nas s manzelem ceka CAR. Budu mit zadanku od gynekolozky. Co jsem se ale nestacila zeptat ci vygooglit, co se vsechno pripadne plati a co jde na pojistovnu? Neni to pro nas financni problem, jen bych to chtela vedet s jakymi sumami pocitat, zejmena kdyz by doslo na IVF ci IUI. Dekuji.
@Anonymní píše:
Je to individuální.
Můžeš zaplatit jen poplatek za vstupní prohlídku nebo tam taky nechat půl milionu……
To záleží na tom, o jaký zdravotní problém půjde.
Můžete tam nechat měnší částku do 15 nebo 20 tisíc. Stejně jako částky okolo 60-70 tisíce a to mluvíme o pokusech IVF na pojišťovnu.
Zda máte nebo nemáte žádanku od lékaře v tomhle případě nehraje moc roli.
My tam zatím nechali téměř 300 tisíc a dítě nemáme a asi ani mít nebudeme.
Jak pisi holky nade mnou, je to hrozne individualni.
U nas zadny zdravotni problem, presto 3× IUI, 1× IVF (ET nevysel, vysel 1. KET), + mame zmrazeno 6 embryii, celkove cca 65 tisic.
@Anonymní píše:
To záleží na tom, o jaký zdravotní problém půjde.
Můžete tam nechat měnší částku do 15 nebo 20 tisíc. Stejně jako částky okolo 60-70 tisíce a to mluvíme o pokusech IVF na pojišťovnu.
Zda máte nebo nemáte žádanku od lékaře v tomhle případě nehraje moc roli.
My tam zatím nechali téměř 300 tisíc a dítě nemáme a asi ani mít nebudeme.
Dekuju za info. To me moc mrzi, ze se vam jeste nezadarilo
Budete to jeste zkouset dal? Kolik pokusu v CAR mate za sebou?
Máme 3 na pojišťovnu a asi 4 nativy bez pojišťovny. ze všech těch pokusů vzešlo jedno jedinné embryo.
1.IVF 25 tis, 2. IVF 16500, 3. IVF 10000 (nebylo co oplodňovat), 4. IVF 46000 jako samoplátci, ET, 1 kompaktovaná morulka - aktuálně 30tt + jedno embryo v mrazáku.
Žádanka je k ničemu, není vůbec potřeba. Každý CAR má jiné ceníky, navíc záleží na tom, co budete potřebovat za procedury. To, co je pro jiné páry nezbytností může být pro vás k ničemu a naopak. Cenu ti řekne přímo CAR až bude vědět, do čeho půjdete a do čeho ne. Levná sranda to není, ale k čemu jsou peníze, když nemáš to, po čem opravdu toužíš - dítě. Navíc v průběhu jeho/jejího života to dítě pak stojí mnohonásobně víc. Je to takový trénink na ty výdaje, co ještě přijdou
Tak u nás šlo o IVF, stálo to 62000 + léky asi 10000, pokus byl na pojišťovnu.
Já měla vlastní vajíčka i spermie. První IVF mě stalo 20.000,–, druhé 31.000,–, tam mám jedno zamražené, proto dražší. Natalart v Plzni
My jsme chodili k Apolináři v Praze, nakonec prošlo IUI, nic jsme neplatili, kromě doplatků za recepty.. (10let zpátky)
IUI si už ani nepamatuji cenu, ale byl to pakatel..loni v tuhle dobu jsem IVF procházela, nás to vyšlo asi na 31 000, neměli jsme tedy nic k mrazení, vyšlo z toho 1 embryo. A bylo to na pojistovnu, samoplatci jsme nebyli.