Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jedno dítě už máme a nesnažíme se tak dlouho. Ale o dítěti vtipkujeme, máme sex, kdy se nám chce (ne jen s cílem mého otěhotnění) a víc neřešíme. Netuším ani, kdy mám ovulaci. Před pár měsíci jsem musela dokonce i na revizi. Ale když se podívám na těhotnou, miminko, tak nemám takové ty myšlenky „jé, jak moc bych chtěla já“ nebo to ve ke žádné podvědomě negativní emoce nevyvolává.
A další věcí je, přestat řešit osobní věci s ostatními. O moji revizi ví jen moji rodiče, manžel a nejbližší kamarádka.
@Anonymní píše:
Jedno dítě už máme a nesnažíme se tak dlouho. Ale o dítěti vtipkujeme, máme sex, kdy se nám chce (ne jen s cílem mého otěhotnění) a víc neřešíme. Netuším ani, kdy mám ovulaci. Před pár měsíci jsem musela dokonce i na revizi. Ale když se podívám na těhotnou, miminko, tak nemám takové ty myšlenky „jé, jak moc bych chtěla já“ nebo to ve ke žádné podvědomě negativní emoce nevyvolává.
A další věcí je, přestat řešit osobní věci s ostatními. O moji revizi ví jen moji rodiče, manžel a nejbližší kamarádka.
Děkuji, právě u nás to ví všichni v okolí ![]()
Už začínám být v tom stádiu, že když se na těhotnou podívám, tak se mi chce brečet, že proč jim to šlo (třeba kamarádce hned na první pokus) a nám se to pořád nedaří..
Ty kecy o “nemyšlení” jsou úplnej nesmysl. Já na ně byla šíleně alergická. Vybodni se na to, klidně na to mysli, protože teď se užíráš nejen tím, že se nedaří, ale jsi ve stresu už jen z toho, že na to myslíš. Jestli si chceš vyčistit hlavu, tak dej občas naplno průchod emocím, breč, zakřič si, zlob se, ale hlavně to nedus v sobě. Tím si ubližuješ nejvíc. Klidně se i opij - mimochodem, to se mi osvědčilo…. ![]()
Zaměstnej si hlavu tím, že začneš vybírat car a studovat metody léčby neplodnosti. Prostě vnitřní smíření s problémem a hledáním cesty.
@Anonymní píše:
Každý mi říká že, na to moc myslím, že tlačíme moc na pilu..![]()
![]()
![]()
![]()
Proč ti to říká “každý”? Proč o tom, že chcete druhé dítě “každý” ví?
My bychom rádi třetí (máme dvojčata) a neví o tom vůbec nikdo jen já a manžel. A to sexujeme bez ochrany už skoro 2 roky. Já to beru tak, že děti už máme, takže pokud se to podaří - super, ale pokud ne - svět se nezhroutí.
Chce to si přenastavit v hlavě ten negativismus. Proč druhým závidíš a nepřeješ jim, že se jim to povedlo hned? Vždyť to je přeci super, že tvá kamarádka měla takové štěstí ne? A možná se smířit s tím, že budete mít jedináčka
, dál si užívat sexu a třeba budete nakonec příjemně překvapeni ![]()
Myslela jsem na snažení kudy jsem chodila a otěhotněla jsem, takže je to nesmysl, když někdo řekne mlc na to myslíš ![]()
Přesně jak píšou holky, jestli chceš na to myslet, mysli. My se s přítelem snažíme teprve ani ne měsíc, a také mi kamarádka řekla ať to tolik nehrotím, ale s mým jiným to probrat když ne se ženou
Na druhou stranu, nedopusť aby tě to užíralo. Všeho s mírou
Já třeba myslím na to až jednou svému pokladu budu dávat lásku, něhu, podporu.. zkrátka na to krásné, co bude
![]()
@Anonymní píše:
Proč ti to říká “každý”? Proč o tom, že chcete druhé dítě “každý” ví?
My bychom rádi třetí (máme dvojčata) a neví o tom vůbec nikdo jen já a manžel. A to sexujeme bez ochrany už skoro 2 roky. Já to beru tak, že děti už máme, takže pokud se to podaří - super, ale pokud ne - svět se nezhroutí.
Chce to si přenastavit v hlavě ten negativismus. Proč druhým závidíš a nepřeješ jim, že se jim to povedlo hned? Vždyť to je přeci super, že tvá kamarádka měla takové štěstí ne? A možná se smířit s tím, že budete mít jedináčka, dál si užívat sexu a třeba budete nakonec příjemně překvapeni
Pořád se nás dokolečka na druhé dítě ptali, tak jsem to už nevydržela a řekla to..
Kamarádce to samozřejmě moc přeju a jsem za ní ráda…
Ohledně nastavení myslí, tak na tom pracují několik let, a vždy když začnu myslet pozitivně, říkat si že všechno bude dobré a začnu si života užívat, tak se to pose*e…
@korn123 a můžu se zeptat jak se zadařilo, nebo kde byl problém?
U mě je problém LF, je krátká… A zatím nás na celkové vyšetření nechtějí poslat.. že až po novém roce… ![]()
@Lu66 píše:
Přesně jak píšou holky, jestli chceš na to myslet, mysli. My se s přítelem snažíme teprve ani ne měsíc, a také mi kamarádka řekla ať to tolik nehrotím, ale s mým jiným to probrat když ne se ženouNa druhou stranu, nedopusť aby tě to užíralo. Všeho s mírou
Já třeba myslím na to až jednou svému pokladu budu dávat lásku, něhu, podporu.. zkrátka na to krásné, co bude
![]()
Taky se snažím myslet na to hezké, na to až se nám to podaří až tu s námi bude, až starší bude mít mladšího sourozence 🙂
@Anonymní píše:
Taky se snažím myslet na to hezké, na to až se nám to podaří až tu s námi bude, až starší bude mít mladšího sourozence 🙂
@Anonymní píše:
U mě je problém LF, je krátká… A zatím nás na celkové vyšetření nechtějí poslat.. že až po novém roce…
Problém nebyl nikde.
@Anonymní píše:
U mě je problém LF, je krátká… A zatím nás na celkové vyšetření nechtějí poslat.. že až po novém roce…
Jak nechtějí poslat? Do caru nepotřebuješ žádanku ani ničí požehnání. Tam se prostě objednáš a jdeš.
Ahoj, máte nějaké rady tipy, jak přestat myslet na snažení?

Ať se podívám kamkoliv tak všude vidím těhotné, nebo maminky s miminky..
Snažím se všelijak zaměstnat…
Hledám si přivýdělek, snažím se nechodit na soc. sítě, věnuji se naplno domácnosti, synovi a manželovi. Vyhýbám se kontaktu s těhotnými a s miminky, nebo se o to alespoň snažím.
Snažíme se přes rok, už jsem měla i tento cyklus Utrogestan…
Každý mi říká že, na to moc myslím, že tlačíme moc na pilu..