Obezita - jaká je šance otěhotnět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.23 15:43

Obézní a šance otěhotnět

Ahoj, chci se zeptat, zda některá z vás měla nad 110kg než jste otěhotněli?.
Naroovinu, mám 150 kg, nepřežírám se, že bych jedla jenom zeleninu to jakoby ne, ale jim tak nějak normálně, pohyb mám v práci a o volno chodím na procházky.
Příští rok bychom chtěli s přítelem se začít snažit o miminko, ale mám strach. Dítě je super motivace zhubnout, něco se sebou dělat, ale já už měla za 25 let tolik motivací, v pubertě jsem jezdila i na “hubnouci” pobyty, chodila jsem na různá cvičení a vždycky mi to vydrželo třeba necelý měsíc.
Nevím jak, nebo kde začít. Přítel říkal, že by do toho šel semnou, ale chodit cvičit někam nechce.
Jak mám vařit? Kolikrát denně jist a co jist.

Kolik jste pribrali v těhotenství? A kolik jste měli před otěhotněním?
Jak hubnete a co jíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.8.23 15:44

A ještě doplním tom, že beru hormonální antikoncepci a kdy bych ji měla vysadit? Hned teď? Nebo těsně před tím, než se začneme snažit? Mám to rict dr?

• Citovat
  • Upravit
3265
24.8.23 15:50

No 150 kg je dost, chtělo by to aspoň něco sundat. Zkus si pro začátek psát co a kolik sníš, možná budeš sama překvapena. Antikoncepce se má vysadit rok předem tuším.
V těhotenství jsem přibrala 13 kg u prvního a u druhého to bude odhadem tak 10 kg. Startovní váha 80 kg, výška 175 cm. Takže taky nejsem žádná vyhublá laňka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
24.8.23 16:18

To nemyslíš vážně? Začni řešit svoji váhu na obezitologii nebo s výživovým poradcem, pokud si neporadíš sama. Dítě potřebuje zdravou maminu, co se může hýbat a nebude mu předávat svoje nezdravé návyky.

• Citovat
  • Upravit
3793
24.8.23 16:25

Já také potřebuji dát nějaké kilo dolů. Byla jsem vždycky dost štíhlá, ale poslední asi dva roky jsem se rozežrala a dost nabrala. Myslím si, že když snížím příjem, tak zhubnout prostě musím. Teď jsem se bavila se známou, která vypadá báječně štíhlá, a ta mi řekla, že toho dosáhla tím, že jí jen dvakrát denně. Tak to také zkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
24.8.23 16:31

Mám znamou, která měla cca 200kc, nejvíc okolo 230 kilo.
Teď má okolo 150kg a otěhotněla. Snaží se jíst zdravě a chodí na kontroly k lékařům. Navíc bere léky na psychiku.
Je teď spokojená tehule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.8.23 16:52
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda některá z vás měla nad 110kg než jste otěhotněli?.
Naroovinu, mám 150 kg, nepřežírám se, že bych jedla jenom zeleninu to jakoby ne, ale jim tak nějak normálně, pohyb mám v práci a o volno chodím na procházky.
Příští rok bychom chtěli s přítelem se začít snažit o miminko, ale mám strach. Dítě je super motivace zhubnout, něco se sebou dělat, ale já už měla za 25 let tolik motivací, v pubertě jsem jezdila i na “hubnouci” pobyty, chodila jsem na různá cvičení a vždycky mi to vydrželo třeba necelý měsíc.
Nevím jak, nebo kde začít. Přítel říkal, že by do toho šel semnou, ale chodit cvičit někam nechce.
Jak mám vařit? Kolikrát denně jist a co jist.Kolik jste pribrali v těhotenství? A kolik jste měli před otěhotněním?
Jak hubnete a co jíte?

150 kg 8o to si nedovedu představit. Se divím, že s tím jde fungovat a žít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
24.8.23 16:58

Se 150 kg bych už hubla pod lékařským dozorem, při nemocnicích bývají ambulance pro redukci váhy. Mít nad sebou bič motivuje, navíc najedeš na systém proti jo-jo efektu. Bude se řešit i psychická stránka věci, udělají ti základní vyšetření a nastaví režim hubnutí. Jinak hubne člověk s poruchou štítné žlázy, jinak s diabetem. Budeš makat cca rok, ale přenastavíš si myšlení a bude to trvalejší než kdejaké pochybné diety nebo předražené koktejly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
24.8.23 17:00
@Da12 píše:
Já také potřebuji dát nějaké kilo dolů. Byla jsem vždycky dost štíhlá, ale poslední asi dva roky jsem se rozežrala a dost nabrala. Myslím si, že když snížím příjem, tak zhubnout prostě musím. Teď jsem se bavila se známou, která vypadá báječně štíhlá, a ta mi řekla, že toho dosáhla tím, že jí jen dvakrát denně. Tak to také zkouším.

Bacha, na každého to nefunguje, něco o tom vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.8.23 07:56

Řešila bych na obezitologii. 150 kilo je fakt hodně to už jste silně obézní. Šance na otěhotnění těžko říct, tuk má vliv na hladiny hormonů v těle, ale nemusí to být u každého. U takto vysoké obezity je už vyšší riziko vývojových vad u dítěte. tady bych už opravdu řešila na obezitologii, hubnutí pod odborným dohledem lékařů pro vás bude nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
25.8.23 08:04

Tohle už není jen otázka otěhotnění. 150 kg je už opravdu moc, ta zátěž se musí projevovat i po zdravotní stránce. Copak chceš, aby tvoje dítě mělo nemocnou mámu? Jak za ním budeš běhat, jak ho budeš stíhat?
Tu váhu musíš vyřešit nehledě na těhotenství. Ze startovací váhy 150 to musí jít ze začátku samo dolů, to tě aspoň nakopne s tím pořádně zatočit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
25.8.23 08:19

Tou HA bych začala, ono i ty hormony ve váze dělaj dost.
Snažit se můžete i roky, bohužel. Není to tak snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
25.8.23 09:09

No tak otázka je, co jíš teď?
A jak moc pohybu doopravdy máš?
Pokud jsi nabrala na 150 kg, tak opravdu musíš dlouhodobě přijímat o hodně víc kalorií, než vydáš. Důležité je nelhat si do kapsy a přiznat si, že pokud chceš opravdu zhubnout, budeš muset něco trvale změnit.
Začni tím, že si zapíšeš, co jsi celý den jedla a vypila, pěkně popravdě. Myslím, že po týdnu budeš mít jasno, kde je zakopaný pes. Aktivní dospělá žena mívá udržovací příjem kolem 2000 kCal…
Jinak otěhotnění může jít jak po másle a taky nemusí, já žádný zdr. problém nemám a otěhotnět se mi nepodařilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
25.8.23 09:12
@Anonymní píše:
A ještě doplním tom, že beru hormonální antikoncepci a kdy bych ji měla vysadit? Hned teď? Nebo těsně před tím, než se začneme snažit? Mám to rict dr?

na toto odpověď neznám, ale
určitě se snaž zhubnout,
znám paní, která má určitě minimálně 130 kg, je teda i dost vysoká, léčí se se štítnou žlázou a má 4 děti, 2 kluky, pak chtěli třetí a narodily se holky-dvojčata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
25.8.23 15:32

S tou váhou by to rozhodně chtělo něco udělat, pro své dítě tu chceš být co nejdéle a ve zdraví, to se s tou váhou bohužel celkem vylučuje.
Na 140kg člověk nepřibere ze vzduchu, takže musíš pravidelně konzumovat víc kalorií než tvé tělo potřebuje. Abys zhubla, není třeba držet nějaké ultra diety, právě naopak, je potřeba se naučit jíst tak, abys byla psokojená, tvoje tělo mělo všechny živiny co potřebuje a pokud budeš v kalorickém deficitu, kila půjdou dolů. Kolik je ti let? Jak jsi vysoká?

Rozhodně doporučuji aplikaci Kalorické tabulky, a pokud máš facebook, tak i skupinu Kalorické tabulky, je tam spousta a spousta velice užitečných tipů, nápadů a inspirace. Ruku v ruce s používáním kalorických tabulke jde kuchyňská váha a její používání. Obzvlášť ze začátku je nutné si fakt všechno vážit, protože oči dovedou pěkně lhát a člověk kolikrát sní 2× tolik kalorií než si myslí.
Pokud umíš anglicky, jako inspiraci a motivaci doporučuji i reddit, www.reddit.com/r/loseit/ Je to super komunita, ale je to tedy jen v AJ, je tam spousta američanů a celkově lidí dost odevšad.

V minulosti jsem zkubla 45kg, tak vím že počítání kalorí funguje. Jedla jsem na co jsem měla chuť, občas jsem si dalal klidně i nějakou sladkost, nebo něco nezdravého, jen jsem si pro to musela udělat místo v mém kaalorickém režimu a kila šla dolů celkem stabilním tempem.

Teď za poslední 3 roky jsem ale zase hromadu kil nabrala zpět, začala jsem žít s manželem který dobře a rád vaří, dělám z domu a ubyl mi pohyb a nechala jsem to zajít dost daleko, tak teď jsem taky v procesu hubnutí…zase. Částěčně i proto že se nám nedaří počít, tak klidně napiš SZ pokud bys o tom chtěla pokecat.

S tou antioncepcí, nejlepší by asi bylo se poradit s tvým gynekologem. Z osobní zkušenosti bych ti ale poradila vysadit už teď. Mě třeba trvalo skoro rok než se mi tělo po užívání antikoncepce srovnalo. První skoro 4 měsíce jsem neměla MS vůbec, pak další půl rok jak noty na buben a až po skoro roce se to začalo rovnat. Tehdy jsem ale dítě neplánovala, tak mi to ale nevadilo. Pokud bych ale vysazovala s tím že se chci hned začít snažit o dítě, tak by mě to ale pekelně štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí