Plazení a sezení mé dcery - kdy začaly vaše děti sedět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
24.8.23 08:48

Plazení a sezení, mé dcery

Dobrý den, mám 8,5 měsíce holčičku, a chci se zeptat, kdy vám začala děti sedět, nebo lézt a stavět se na kolínka? Pomáhaly jste, moje umí válet sudy, přetáčet i do kola, ale zbytek ji nějak nejde, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3012
24.8.23 08:53

Děti to dělaly v rozmezí 7-10 měsíců..
První jsem nepomáhala nijak, druhé jsem párkrát za den pohupovala bříškem na overballu. Přitahoval pak nohy a trénoval šikmé svaly.
Nejde, jakože se o to nesnaží, nebo se snaží a zatím se nepodařilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
24.8.23 09:17

Má čas, každé dítě má své tempo..pokud se o to pokouší tak posiluje svaly a přijde na to…starší jsem nijak nepomáhala, jen k přetáčení sem ji jeden čas motivovala protože ji už bylo 5,5m a pořád nic :lol:…nakonec teda milostivě předvedla že to umi…a aktivně se začala přetáčet až v 6,5m protože zjistila že se tak dostane k hrackam…sedala si cca od těch 6m, pak začala plazit v 7m na kolena nijak zásadně nesla pak najednou v 10m začala lézt jako by se nechumelilo a uměla to odjakživa, hned týden na to se začala stavět a pomalu obcházet nábytek..a pak zase strašně dlouho nechtěla sama chodit, když se držela tak vpohode ale sama ne..na to byla po**ra to až v 15m…mladší se snažil dostat na kolena od chvíle co se uměl přetočit na břicho… Nijak zásadně se neplazil (jen tak na místě dokola se točil a občas nějaký ten centimetr popolezl aby se dostal k hračce…pak se mu konečně povedlo na kolena…od 7m leze a teď cca týden se staví u nábytku, je mu 8m a týden…ale on má velkého motivatora -starsiho sourozence…takže na to jde rychle aby mu pořád nezdrhala 😂 jo a sedět začal cca v těch 6,5m…jinak u něj koriguju občas sed protože dělá w sed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.8.23 19:43

Starší začala lézt v 8 měsících, cca dva týdny na to seděla a pak brzy na to si začala stoupat, chodit začala cca ve 14 měsících.
Mladší si začala sedat v necelých 7, v sedmi začala lézt a stoupat si, chodi od roka.
V 8,5 mi přijde, ze je ještě čas v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
24.8.23 19:47

@K11111 dcera taky valela sudy. Vubec se neplazila, vsude se dostala tema sudama. Sedla si na 9 mesicich a az potom zacala s lezenim, myslim ze na 11 mesicich. K sezeni jsme nepomahali, ale sedala si spatne, takze jsme zacali chodit na fyzio, k lezeni jsme ji pak uz dost motivovali a cvicili nejaky cviky z fyzia. Chodit zacala okolo 16. mesice nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.8.23 12:24

Dcera začala sedět cca v 7-8 měsících a lést tak v 9-10. chodit začala v 14 měsících ;) Myslím, že je to úplně vpohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.8.23 15:24

Děkuji, moc ona se snaží, ale asi má ještě čas, je pravda, že tady v okolí děti už umí jiné věci, ale aspoň už máme dva zoubky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.8.23 17:15

@K11111 to jich moc nemáte :mrgreen: ale i ty dorostou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie