Obezita - jaká je šance otěhotnět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
299
25.8.23 17:26

Jaké větší riziko VV? Blbost, o tom jsem nikdy neslysela. Otěhotněla jsem 3×, s vahou kolem 120-130kg. Všechny děti jsou zdravé. A to jsme byla stará matka - poslední ve 38 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
25.8.23 18:05

Jak vůbec někoho s takovou šílenou morbidní obezitou napadne dělat si dítě? Vždyť tu už teď na sobe prakticky nosíš dvě dospělé osoby a do toho chceš ještě odnosit mimino?

Přestaň prasit, sportuj, zajdi k obezitologovi a zhubni alespoň 50 kilo.

• Citovat
  • Upravit
9826
25.8.23 18:12
@mababa232 píše:
Jaké větší riziko VV? Blbost, o tom jsem nikdy neslysela. Otěhotněla jsem 3×, s vahou kolem 120-130kg. Všechny děti jsou zdravé. A to jsme byla stará matka - poslední ve 38 letech.

není to blbost. To, že jsi o něčem neslyšela, neznamená, že to neexistuje. Obzvlášť, pokud nejsi odborník.
 https://www.actualgyn.com/…2014_127.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
25.8.23 18:29

Samozřejmě, že je možné otěhotnět i s takovymi kily. I opravdu hodně tluste zeny vydam tehotne, ale jak pisou holky, pokusila bych se shodit, co to jde. Stejne beres HA, tak to minimalne nekolik mesicu neotehotnis po vysazení a tu dobu bych věnovala hubnuti. Jde o to, ze i kdyz otěhotnís s tolika kily, vůbec si nedovedu představit, jak ti budou vychazet genetické testy. Tvoje vaha je opravdu hodně extrémní a tehotenstvi bude hodně neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
26.8.23 07:53

@Jahru odborník nejsem - lékař, jsem sestra. U ADHD a astmatu to není ještě potvrzeno. Co se tyče predispozice obezity a metabolických onemocnění, tam vliv určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
27.8.23 10:31
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda některá z vás měla nad 110kg než jste otěhotněli?.
Naroovinu, mám 150 kg, nepřežírám se, že bych jedla jenom zeleninu to jakoby ne, ale jim tak nějak normálně, pohyb mám v práci a o volno chodím na procházky.
Příští rok bychom chtěli s přítelem se začít snažit o miminko, ale mám strach. Dítě je super motivace zhubnout, něco se sebou dělat, ale já už měla za 25 let tolik motivací, v pubertě jsem jezdila i na “hubnouci” pobyty, chodila jsem na různá cvičení a vždycky mi to vydrželo třeba necelý měsíc.
Nevím jak, nebo kde začít. Přítel říkal, že by do toho šel semnou, ale chodit cvičit někam nechce.
Jak mám vařit? Kolikrát denně jist a co jist.Kolik jste pribrali v těhotenství? A kolik jste měli před otěhotněním?
Jak hubnete a co jíte?

Bez ohledu na tehotenstvi bych ti doporucila odbornika a hubnout pod dozorem.
Sama nejsem hubenour (tez bojuji s vahou od detstvi) ale kazde kg je sakra znat pri pohybu - omezujes sama sebe v tom, abys mohla zit aktivni zivot.
A zdravi je velka motivace.
Drzim pesti, at se vam podari otehotnet :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí