Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky..
Nevíte někdo kolik by tak mělo 14ti denní miminko vypít při jednom kojení? Zdá se mi totiž, že mi malej asi dva dny hůř pije, tak jsem si dnes koupila váhu, abych to mohla pro klid sledovat ![]()
PS:a nevíte nějaký fígl na odříhávání? Nějak se nám to nedaří.. ![]()
Ahojky,to je hrozně individuální.Záleží jestli má hlad a nebo mělo jen žízeň.Já malýho ze začátku kojila snad každou hodinu.A říhání nám taky nešlo.Nosila jsem ho i půl hodiny na rameni a někdy si ani nekrkl.Pak když se začal otáčet na bříško tak se to vyřešilo samo ![]()
Ahoj, bacha na ty váhy, moje holčička před týdnem ode mne vytáhla úajdajně 100ml podle digitální váhy..jenže pak chudinka ještě hodinu plakala hlady…
a na to vytáhla 60ml Nutrilonu ![]()
me zacla mala brkat az tak kolem druhyho mesice..driv to proste neslo..a vim o vicero takovych mimcech ![]()
nebo dat dite na rukach hlavou dolu a pak si ho dat zase na rameno, radila nam to doktorka, pomahalo mu to hodne…samozrejme jde o okamzik, kdy je dite hlabvou dolu
takze v pohode, jde jen o ten fyzikalni mechanismus v zaludku, pak si odrihne
Prtka píše:
Ahoj holky..Nevíte někdo kolik by tak mělo 14ti denní miminko vypít při jednom kojení? Zdá se mi totiž, že mi malej asi dva dny hůř pije, tak jsem si dnes koupila váhu, abych to mohla pro klid sledovat
PS:a nevíte nějaký fígl na odříhávání? Nějak se nám to nedaří..
Na váhu pozor, budeš se strašně stresovat, když vypije míň…
Nicméně není důležité, kolik vypije najednou - to záleží na spoustě okolností, jednou ti vypije 30, po druhé třeba 130, podle hladu, tepla, žízně… mnohem důležitější je celkový objem mléka za 24 hodin, ten by měl být cca 130-150 ml na kg dítěte, tedy podle obecných doporučení, ale zas je to strašně individuální, mně malej nikdy tolik nevypil a prospíval i z toho dobře.
Spíš něž mléko si ho jednou týdně zvaž, jestli přibírá. Jestli ano, čůrá a kaká, tak vypije naprostý dostatek ![]()
ahoj, ja nikdy nevazila, prvni tydny ani neodsavala mlicko, takze nevim, kolik toho malej pil, proste jsem mu davala kdykoli si „rekl“. Pokud ma tvuj malej dostatek mokrych plin a obcas nejaky to kakani a je celkove spokojenej a v norme (zadnej podmerecnej), tak bych si nedelala hlavu.
Ad odrihavani - u nas se dost osvedcila poloha na tygrika, to pak krkal ja starej chlap
taky ho to uklidnovalo, kdyz mel prdiky.
No tak ted jsem dvakrát vážila před kojením a po kojení a pokaždé mi váha ukázala, že vypil tak 10 ml. Přitom jak říkáte, tak čůrá hezky(těch 6-8 plen denně má) a stoličky má taky.Nijak nebrečí a myslím, že je vcelku spokojenej..tak nevim, zda ta váha stojí za prd (přitom mléko zváží dobře) nebo jestli opravdu vypil tak málo??
Prtko, 10ml by bylo fakt malo, ale zalezi taky na tom jestli a) vaha dobre vazi; b) malej zrovna pri kojeni necura/nekaka - protoze to by mohlo ubrat na vaze ![]()
No zase si říkám, že kdyby vypil tak málo, tak by se snad ozval a ne že by spokojeně usnul..nebo?
To víš,že je to v poho.Kdyby měl hlad tak by plakal,nebo byl protivnej.Jestli máš tak 8 pomočemých plínek a stolička není zelená,tak si s tim hlavu nelam.Zvaž ho až za týden ![]()
No 8 plínek mám a stoličky zelený nemám..asi jsem si tu váhu neměla kupovat..nechcete ji někdo? ![]()
Řekni partnerovi, ať ji schová, abys nevěděla kam
Někdy se ti bude třeba hodit ![]()