Co jíst v době kojení

1666
21.7.10 18:49

Co jíst v době kojení

Zdravim všechny,
byly byste tak hodné a poradily mi co mám jíst když kojím?Kubík trpí na prdíky a já už vážně nevím co jíst.Z ovoce kromě banánů a jablek a ze zeleniny skoro nic nejím a pak polívku.A jak je to s cibulí?Nevím jestli vadí i jídlo na ní vařené-což je vlastně všechno:)A co třeba sýry a omáčky z nich?Ne, že bych nepotřebovala zhubnout, ale jíst 3 věci pořád dokola se taky nedá:(Čim víc se rozepíšete tím víc budu vděčná:)Každý jídlo na víc mě potěší=O))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4957
21.7.10 18:56

Tak omáčku si můžeš udělat jen na másle a né na smažené cibuli(vařená cibude ve vodě jako třeba ve vývaru nevadí-tam se všechny ty látky podporující prdíky ztratí), ale jinak nadýmá tak jako tak. Určitě bys mohla třeba těstoviny s domácí rajskou om. posypanou sýrem, nebo třeba nekořeněné karbanátky a k tomu se dá jíst cokoliv. Co takhle mrkev na másle(mrkev není nadýmavá) s rýží. :nevim: Jestli chceš napiš mi SZ co máš ráda a já ti pomůžu vymyslet nějaký recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.7.10 19:04

Já pomalu zkoušela všechno a hledala na co bude reakce a na co ne. Někdy ale můžeš pít jen vodu a jíst 3 dny starý chleba a prdíky stejně budou. Kačenku srovnaly probiotické kapičky. Dají se objednat z Polska nebo Slovenska a vyjdou na polovinu toho, co u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
21.7.10 19:06

Jídlem prdíky stejně moc nevyřešíš. Kup v lékárně Laktobacílky baby od Swiss…dávej je malímu a je po prdíkách! :palec:
Toť moje rada :wink:

• Citovat
  • Upravit
15674
21.7.10 19:14

Co si pamatuju se starší dcerou, tak nejvíc vadila syrová zelenina, čerstvé pečivo (nejedla jsem pečivo vůbec), cibule, česnek a hroznové víno, hrušky. Jablka můžou taky nadýmat, kdyžtak si je aspoň loupej. Chce to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.7.10 19:39

nektery dite proste na prdy trpi jiny min…myslim ze jidlem o ovlivnis minimalne :) radej jes poradne at mas dobry mlicko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
21.7.10 20:45

Jéé, to jsi moc hodná.Já jsem dost nenáročná, chutná mi všechno takže budu moooc ráda za jakýkoliv receptík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
21.7.10 20:50

ahoj, ja taky souhlasim, ze to jidlem neni, ze zacatku jsem to taky resila a nejedla skoro nic, co by mohlo jen trochu nadymat, ale nic nepomohlo, potom jsem jedla skoro vse mimo nadymave zeleniny a nic se nezmenilo.

• Citovat
  • Upravit
9066
21.7.10 21:01

Tak se pridavam k doporuceni probiotik, my meli nejdriv kapicky BioGaia a pak Laktobacilky baby, pomohlo oboje. Jinak jsem mohla jist i suchy rohliky a mala trpela stejne, vubec se mi to nepodarilo stravou ovlivnit, az probiotiky :wink: Jo a nasadila jsem je ve 4 tydnech Zuzanky a v 7 tydnech jsme meli misto uplakanka uplne vymenene miminko, za nas fakt doporucuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.7.10 21:12

Já se řídím radou, že co nadýmá maminku, nadme i miminko. Takže to, z čeho se vznáším já, nejím a to ostatní Ondrášek snese. A mezi věci, který mi vadí patří cibule, česnek, květák, zelí, čerstvá zelenina, koření. To jsou ale obligátní věci. Jinak jídlo na cibulce už si sem tam dám a nevadí.
Ale pokud dítě na prdíky vyloženě trpí, tahle opatření nejsou moc platná. Spíš ta probiotika to vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.7.10 22:21

Ahoj, tak my měli taky pekelný období s prdíkama a bolavým bříškem. Zkusila jsem kdeco - SabSimplex, Lefax, Probiotické kapky (ty drahý) …
Co se týče mýho stravování, tak jsem se fakt snažila - zákaz cibule (v jakýmkoliv zpracování), česnek, některý zeleninky a ovoce (např. papriky) … a stejně bez výsledku.
Jedla jsem hodně třeba dušenou mrkev s bramborem, polívku z mrkev+celer+petržel na máslo zalitý vodou a do toho vejce a nudle, krupičnou kašičku, těstoviny, rejži s masovou konzervou, paštiku. Vařila jsem obecně bez cibule (jde to).
Muj dojem je, že tim mým jídlem to zas až tolik neovlivnim - že prdíky se tvoří tím, že mimčo hltá a naloká vzduch a malý miminka ještě neumí tolik krkat (náš tedy min. 2 měsíce prostě nebrknul po jídle skoro nikdy). Dále taky, že sladký přední mlíčko ve střevech kvasí (ten cukr) a vytváří plyny. Snažila jsem se hodně pít kojící čaje a odvary z fenyklu, kmínu, anýzu.
To období nám pomáhalo v mikrovlnce nahřívat pecičky z DM a dávat na bříško, bříško masírovat ve směru hodinových ručiček (je na to skvělej molitanovej míček - tzv. technika míčkování) a nosit na ruce „na tygra“ a poplácávat zadeček. Bylo to teda fakt únavný, protože se napapal a do půlhoďky už plakal asi bolestí bříška :roll: a nemohl spinkat.
Ale pak tak od 4. měsíce se to výrazně zlepšilo samo od sebe a teď je to prďoch-profesionál … prdí hodně a často a fakt megamohutně, ale jako by se nechumelilo, bez plakání apod. Kojim furt (7. měsíc) a už si na nic nedávám bacha - snim už klidně syrovou cibulku. Nanejvýš se to odrazí v příchuti mlíka.
Ještě mám jeden postřeh - někde jsem se dočetla, že prdíky miminkám může způsobovat i to, že maminka hodně pije kravský mlíko (nekysaný mléčný výrobky) - že se to nějak dostane do mateřskýho mlíka a dětský střeva si s tím neumí poradit, pění to v bříšku a dělá průjmíky. To jsem se dozvěděla bohužel až teď nedavno … prolévala jsem se mlíkem o106 8-o a ani mě nenapadlo, že to mimču třeba dělá špatně, chudinka malej.
Shrnu-li to tedy za sebe - neutrácet za kapky a čajčky, jíst klidně cokoliv … spíš mimču pomáhat ty prdíky vyhnat z tělíčka (nahřívání, míčkování/masírování, cvičení s nožičkama, pohupsávání s miminkem na míči, plácání po zadečku, dávání na bříško/nošení na tygra) a aby se co nejdřív naučilo si s těma prdíkama v bříšku poradit a vytlačit je. Je to vážně těžký období, ale neboj - jen dočasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.3.22 12:20

@Rampepurna moc děkuji za detailní popis vašich zkušeností udělalo mi to radost.

Za mě bych rád dodal že pomáhá ještě před přebalením zkoušet podržet mimi v pokrčeném stavu aby se vyprazdnilo, viz obrazek. Dost to uleví pokud jsou prdíky.
U houpání pomáhá měnit směr, přijde mi že mižná souvisi s tim kde se pan prd nachází :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová