Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Chtěla bych se zeptat,jak to děláte, když si připrávíte určitou dávku um a mimi vám vypije víc. Jdete to rychle dodělat nebo si děláte víc(radši) a když to nevypije co s tím? Vyléváte? ![]()
Ahojky,
já už většinou dělám 120 a většinou to vypije a když ne, tak nechá 20, maximálně 30ml.a to chvilku čekám jestli ještě nechce a když už hladík nemá, tak to vyleju. Ale předtím jsem dělala 90 a potom tu 30, třeba dodělala. Každýmu to vyhovuje jinak ![]()
Časem jsem vychytala, kolik toho asi vypije a dělala o 30ml víc. Zbytky jsem vylévala. V jedné chytré knížce píšou, že pokud miminko vypije celou lahvičku na jeden zátah, není to výhra, ale důvod k zamyšlení ![]()
S drobnýma výkyvama se spotřeba zvyšuje. Když pochybělo, přidělala jsem cca 50 ml (lžičku a půl), to ani už nevypil. Když se to opakovalo, zvyýšila jsem dávku o jednu lžičku (těch 30 ml). Zvláště večer ještě čekám, jestli si nebude chtít ještě cucnout. Zbytek pak vylévám. U 15 měs. kluka (cca 11 kg) dělám 150 ml UM na snídani a před spaním. Ale počítám, protože skoro už vypije vše, že budu opět brzo zvyšovat ![]()
Právě že já to kolikrát nevychytám a malej chce ještě mlíčko a já než to přidělám tak ty 2 min hroznej řev.. a pak najednou zjistí že už hlad nemá. Příjde mi to pak škoda vylévat…ale vím,že se to musí..(vylévat)
Jani, já tedy nevím…ale myslím, že tedy hladík nemá když dvě minutky potom už zjistí, že hladík nemá. Třeba ho jen bolí bříško nebo se chce ještě pomazlit ![]()
On když vypije svouji dávku a já mu flašku vemu tak natahuje. Dám mu pro jistotu do pusinky prázdnou lahev a saje jak kdyby týden nejedl. Jdu mlíčko teda dodělat,ale jak kdyby si ze mě dělal srandu…Pak se směje..
. Jen jsem se chtěla zeptat,jak to děláte vy ostatní.
Tak třeba pro jistotu dělej o tu 30 více a uvidíš
Hlavně, že se směje aspoň vidíš, že je všechno dobrý ![]()
MaryClementine píše: Časem jsem vychytala, kolik toho asi vypije a dělala o 30ml víc. Zbytky jsem vylévala. V jedné chytré knížce píšou, že pokud miminko vypije celou lahvičku na jeden zátah, není to výhra, ale důvod k zamyšlení
Promiň, ale nějak jsem nepochopila tu poslední větu
Děkuji.
Lenka512 píše:MaryClementine píše: Časem jsem vychytala, kolik toho asi vypije a dělala o 30ml víc. Zbytky jsem vylévala. V jedné chytré knížce píšou, že pokud miminko vypije celou lahvičku na jeden zátah, není to výhra, ale důvod k zamyšleníPromiň, ale nějak jsem nepochopila tu poslední větuDěkuji.
No jakože si nemá maminka pochvalovat, jak to krásně miminko vypilo, ale zamyslet se, jestli to není tím, že má ještě hlad a nebude potřeba mu přidat ![]()
Příspěvek upraven 06.04.11 v 11:52
Jinak, Jani, přidala bych určo 30 ml navíc rovnou a uvidíš. Je fakt, že ta pauza to bourá a mimčo si pak nevezme, ale jinak v jedné dávce by třeba víc vypilo.
já udělám vždycky 180ml (malý je 3,5m) a když nedopije všechno, tak vylejvám…ale většinou zbyde jenom troška na dně ![]()
MaryClementine píše:Lenka512 píše:MaryClementine píše: Časem jsem vychytala, kolik toho asi vypije a dělala o 30ml víc. Zbytky jsem vylévala. V jedné chytré knížce píšou, že pokud miminko vypije celou lahvičku na jeden zátah, není to výhra, ale důvod k zamyšleníPromiň, ale nějak jsem nepochopila tu poslední větuDěkuji.
No jakože si nemá maminka pochvalovat, jak to krásně miminko vypilo, ale zamyslet se, jestli to není tím, že má ještě hlad a nebude potřeba mu přidat
Příspěvek upraven 06.04.11 v 11:52
no tosi nemyslím moje malá vypila v 4 - 5m na jeden zátah 250ml 5× denně a chtěla ještě
no mněla smůlu ![]()
naše malá v 6,5M vypije sotva 120ml a někdy ještě nechá. Podle mě není moc dobrý roztahovat žaludek,radši častěji a méně,to je jen můj názor. Naše malá taky několikrát zkoušela,že chce víc mlíčka,ale pak se zjistilo,že neměla hlad ale chtěla jen usnout u flašky a nestihla usnout za tu dobu co vypila těch 120ml.Já když jsem ji dala víc,tak pořádně ublinkávala.
tak jsem udělala o těch 30 víc…takže 180 a když to na ten jeden zátah dal, a chtěl ještě,tak měl smůlu. no a dudlík to zachránil