Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky kolik utratite za jidlo a drogerii mesicne? My sme dva, s muzem za jidlo, drogerii, cistici a praci prostredky a kapsicky pro kocku utratime mesicne kolem 14 000kc, coz se mi zda naprosto silene. Ptam se proto, abych si udelala obraz, jestli taky tolik utratite nebo nekde delame chybu.
Je to asi víc než průměr v ČR ale nic šíleného… Navíc ceny teď půjdou dost nahoru ještě hlavně jídlo. Tak na těch 14 tis se dostane kde kdo
@sasanka24 to utratite opravdu hodne, nas je 5, deti maji 7,5,2 roky.
zijeme teda v Bavorsku, ale za jidlo i drogerii utratime max 500€
ale ja hooodne usetrim za drogerii, cistici prostredky, pouzivam na vse octovy cistic, pak jeden sampon na 2 mesice, jedno mydlo, atd. pouzivame prirodni.
takovych diskizi je tu uz dost
A pocitas do toho i jídlo v práci a v restauracich?
My jidlo doma tak 10 tisic, pracujeme z domova. Restaurace tak 3 tisice mesicne. Drogerka do 500 mesicne. Drogerii nakupuji tak co 3 mesice vetsi nakup.
Kocka nás vyšla v průměru na 500. Tam to chce umět nakupovat.
Za jídlo bez jídla ve škole a školce dame tak 10 000 za 2+2, kosmetika a drogerie tak 1000 v průměru?
Jo, někde vám ty prachy utíkají. Musíš zrevidovat, co přesně kupuješ. Taková kafíčka, jídlo v restauracích, polotovary, sušenky a pochutiny, nápoje umí udělat pěknou díru do kapsy.
Nepřijde mi to při dnešních cenách extrémní…
my 2+2 za jídlo měsíčně asi 15tisíc, drogerie domů+na chalupu (vč. parfémů apod.) 1500-2000/měs.
ještě před cca 2 lety se jídlo vlezlo do 10-12…
Jak kdy, drogerii nakupuju nárazově, takže jeden měsíc velký nákup a pak třeba čtvrt roku nic. Jídlo taky záleží, sme 2 a dvě děti. Průměrně jen za jídlo tak 8 tisíc měsíčně, někdy víc, někdy míň. Snažím se kupovat spíš základní suroviny a ne moc blbin. Mazlíčky co by stáli majlant nemáme. Nekupuju třeba pití, občas tak sirup do vody. Do restaurací taky jdeme vyjmecne.
Utratíme víc, nemáme zvíře, ale máme dva puberťáky. Ovoce a zeleninu, což by bylo měsíčně tak 3000, kdybych to kupovala, máme vlastní a přiznávám, že spoustu věcí nekupuji úplně to nejlevnější. Třeba v Lidlu toho kupuji minimálně, kdybych nakupovala více, tak si myslím, že ušetřím několik tisíc měsíčně. Před 5 lety jsme utratili tak o 4000 méně za stejné věci, vše šlo hodně nahoru.
Takže mě ta vaše částka nepřijde úplně mimo, asi se to dá stáhnout, ale s dnešními cenami to není úplně nerealistická částka, pokud nemáte levné zdroje. My třeba u králičího a té zeleniny máme. A to nám ušetří dost peněz.
Máme kočku a 5 letou dceru. A utratíme 12-16 tisíc kupujeme kvalitní potraviny i žrádlo pro kočku a občas si do restaurace zajdeme. Přijde mi že každý den jsou teď ceny za jídlo vyšší, kde jsme dřív zaplatila 600 je to teď 800-900.
My cca těch dvanáct - dva dospělí a dvě děti, z toho jeden kojenec, někdy i 11, občas 10, jednou i 16 - záleží, jak aktuálně docházejí zásoby a co se kupuje a jak moc se cestuje nebo jsou návštěvy.
Jsou v tom potraviny, veškeré napoje, co pijeme doma, drogerie a občas kosmetika, občas nějaký ten kus oblečení (triko, ponožky, body, pyžamko apod.), občas jednorázové pleny pro miminko (doma má látkové a jednorázové zejména na cesty), ubrousky pro miminko, toaletaky, baterky, rozpalovace ke krbu, proste všechny blbosti, co se tak občas domu kupuji. Papírová hygiena, kartacky, práci prášky a já nevím co ještě. Nakupuji na Košíku, takže v podstatě cely jejich sortiment, když se kouknes.
Mimo to jsou jen restaurace a cukrárna.
Příspěvek upraven 16.08.21 v 12:59
Utratíme tak osm tisíc - já, dcera, kočka a velký pes. Ale začala jsem hodně nakupovat v Lidlu, abych to nějak držela v mezích. Má to tu nevýhodu, že tam odsud věčně nosím nějaké oblečení, hračku nebo prostěradlo, takže nakonec jsme na tom finančně stejně.
Tolik neutratime v sesti lidech ani nahodou, ale my mame spoustu zvirectva a velkou zahradu. Zas je treba tomu venovat cas a praci ![]()