Kolik utratíte za jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
16.8.21 12:28

Kolik utratite za jidlo?

Holky kolik utratite za jidlo a drogerii mesicne? My sme dva, s muzem za jidlo, drogerii, cistici a praci prostredky a kapsicky pro kocku utratime mesicne kolem 14 000kc, coz se mi zda naprosto silene. Ptam se proto, abych si udelala obraz, jestli taky tolik utratite nebo nekde delame chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
16.8.21 12:31

Je to asi víc než průměr v ČR ale nic šíleného… Navíc ceny teď půjdou dost nahoru ještě hlavně jídlo. Tak na těch 14 tis se dostane kde kdo

• Citovat
  • Upravit
Alriga
16.8.21 12:32

My jsme dva se psem a tipla bych to zhruba stejně.

• Citovat
  • Upravit
21680
16.8.21 12:34

@sasanka24 to utratite opravdu hodne, nas je 5, deti maji 7,5,2 roky.
zijeme teda v Bavorsku, ale za jidlo i drogerii utratime max 500€

ale ja hooodne usetrim za drogerii, cistici prostredky, pouzivam na vse octovy cistic, pak jeden sampon na 2 mesice, jedno mydlo, atd. pouzivame prirodni.

takovych diskizi je tu uz dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 12:34

A pocitas do toho i jídlo v práci a v restauracich?
My jidlo doma tak 10 tisic, pracujeme z domova. Restaurace tak 3 tisice mesicne. Drogerka do 500 mesicne. Drogerii nakupuji tak co 3 mesice vetsi nakup.

• Citovat
  • Upravit
33018
16.8.21 12:35

Kocka nás vyšla v průměru na 500. Tam to chce umět nakupovat.
Za jídlo bez jídla ve škole a školce dame tak 10 000 za 2+2, kosmetika a drogerie tak 1000 v průměru?

Jo, někde vám ty prachy utíkají. Musíš zrevidovat, co přesně kupuješ. Taková kafíčka, jídlo v restauracích, polotovary, sušenky a pochutiny, nápoje umí udělat pěknou díru do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
16.8.21 12:40

Nepřijde mi to při dnešních cenách extrémní…
my 2+2 za jídlo měsíčně asi 15tisíc, drogerie domů+na chalupu (vč. parfémů apod.) 1500-2000/měs.
ještě před cca 2 lety se jídlo vlezlo do 10-12…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
16.8.21 12:42

Jak kdy, drogerii nakupuju nárazově, takže jeden měsíc velký nákup a pak třeba čtvrt roku nic. Jídlo taky záleží, sme 2 a dvě děti. Průměrně jen za jídlo tak 8 tisíc měsíčně, někdy víc, někdy míň. Snažím se kupovat spíš základní suroviny a ne moc blbin. Mazlíčky co by stáli majlant nemáme. Nekupuju třeba pití, občas tak sirup do vody. Do restaurací taky jdeme vyjmecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12865
16.8.21 12:45

Utratíme víc, nemáme zvíře, ale máme dva puberťáky. Ovoce a zeleninu, což by bylo měsíčně tak 3000, kdybych to kupovala, máme vlastní a přiznávám, že spoustu věcí nekupuji úplně to nejlevnější. Třeba v Lidlu toho kupuji minimálně, kdybych nakupovala více, tak si myslím, že ušetřím několik tisíc měsíčně. Před 5 lety jsme utratili tak o 4000 méně za stejné věci, vše šlo hodně nahoru.
Takže mě ta vaše částka nepřijde úplně mimo, asi se to dá stáhnout, ale s dnešními cenami to není úplně nerealistická částka, pokud nemáte levné zdroje. My třeba u králičího a té zeleniny máme. A to nám ušetří dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
16.8.21 12:48

Máme kočku a 5 letou dceru. A utratíme 12-16 tisíc kupujeme kvalitní potraviny i žrádlo pro kočku a občas si do restaurace zajdeme. Přijde mi že každý den jsou teď ceny za jídlo vyšší, kde jsme dřív zaplatila 600 je to teď 800-900.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
16.8.21 12:57

My cca těch dvanáct - dva dospělí a dvě děti, z toho jeden kojenec, někdy i 11, občas 10, jednou i 16 - záleží, jak aktuálně docházejí zásoby a co se kupuje a jak moc se cestuje nebo jsou návštěvy.

Jsou v tom potraviny, veškeré napoje, co pijeme doma, drogerie a občas kosmetika, občas nějaký ten kus oblečení (triko, ponožky, body, pyžamko apod.), občas jednorázové pleny pro miminko (doma má látkové a jednorázové zejména na cesty), ubrousky pro miminko, toaletaky, baterky, rozpalovace ke krbu, proste všechny blbosti, co se tak občas domu kupuji. Papírová hygiena, kartacky, práci prášky a já nevím co ještě. Nakupuji na Košíku, takže v podstatě cely jejich sortiment, když se kouknes.

Mimo to jsou jen restaurace a cukrárna.

Příspěvek upraven 16.08.21 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
16.8.21 12:58

Utratíme tak osm tisíc - já, dcera, kočka a velký pes. Ale začala jsem hodně nakupovat v Lidlu, abych to nějak držela v mezích. Má to tu nevýhodu, že tam odsud věčně nosím nějaké oblečení, hračku nebo prostěradlo, takže nakonec jsme na tom finančně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35736
16.8.21 13:04

Já třeba vůbec nevím, asi hodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12904
16.8.21 13:05

Tolik neutratime v sesti lidech ani nahodou, ale my mame spoustu zvirectva a velkou zahradu. Zas je treba tomu venovat cas a praci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
16.8.21 13:15

Já to raději nesleduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie