Kolik utratíte za Postcrossing?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1281
12.11.15 07:06

Ok, tak jste me nalakaly, zaregistrovala jsem se, a mam poslat prvni pohled - do Ruska.

Unika mi ta cast s tou registraci pohledu - myslela jsem, ze proste koupim cumkartu a hodim ji na postu? Nebo registruji jen pohledy, co mi prijdou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
12.11.15 08:06

@umea Registrujes az ten, co ti prijde. Tvuj pohled zaregistruje ten clovek z Ruska, az mu dorazi. Podle toho cisla, cos tam napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
12.11.15 08:11

Me to taky ze zacatku chytlo, ale po case me to prestalo bavit. Nejsem sberatel pohledu ani znamek. Radsi jsem se zaregistrovala na jine stranky, kde jsem si nasla penfriends z ciziny a s tema si dopisuju pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
12.11.15 08:33

Aha, diky @Levandulina rozumim. No me napadlo, ze si na tom s malou budeme vysvetlovat zemepis - ze ji ukazu na mape Rusko, povime si neco o lidech a zviratech, co tam ziji (divala jsem se na mapu, tenhle clovek zije nekde na Sibiri, tak si asi rekneme o tygrech usurijskych) a proste z toho zkusime udelat vzdelavaci projekt.

Kdysi jsem mivala hodne penfriends po svete - od Kanady po Novou Kaledonii (90 leta), ale ted absolutne nemam prostor psat dopisy, i kdyz jsem to mela hodne rada. Psala jsem si s lidma treba z Nepalu, Japonska, a bylo to fakt fascinujici.

Tak treba me aspon ty cumkarty trosku pozitivne naladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
12.11.15 09:37

@umea Hodnekrat jsem videla, ze to maji ve skolach jako projekt do zemepisu/vlastivedy/svet kolem nas a podobnych predmetu :) Uz se tesim, az deti vyrostou a taky budeme koukat po mape ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
12.11.15 19:54

Fakt?? @krokodylka :lol: :lol: tak to je bezva. Myslim, ze je mnohem zazivnejsi si vymenit pohled s nekym z Kambodze, nez si o ni memorovat nejaka hola fakta… tak uvidime, kdo napise nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
29.11.15 17:42

Tak jste mě teda nalákaly. Asi do toho taky půjdu  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
1.12.15 05:30

Hele ja uz jsem hrdy clen 18 dnu @Salvaje a zatim spise smisene pocity. Dorucily se mi 2 pohledy, za tu dobu. Jeden do Nemecka, pani, co uz jich ma spoustu, podekovala, ze se ji libi, druhy do Indie, tak ten dekoval moc. Evidentne se mu libil hodne.

To me velmi potesilo, rada delam lidem radost, ale stve me, ze to tak divne dlouho trva, ty ostatni pohledy.
Taky jsem si domluvila nejake vymeny na foru, tedy neoficialne, a svoje domluvene pohledy jsem poctive zaplatila a odeslala, ale zatim mi neprislo ani n. Tak nevim, jestli to je tim, ze se blizy svatky nebo co… snazim se byt trpeliva, ale vzhledem ke dvacitce odeslanych pohledu jsem uz lehce nesva, ze mi neprisla jedina cumkrata (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
1.12.15 08:46

@umea To věřím, no. Ale třeba u nás na poště řekli mojemu (má eshop), že už je před svátky, tak ať s tím počítá. Nehledě k tomu, že se taky pohled může ztratit, že. Stačí, aby se zalíbil někomu na poště :roll: Osobní zkušenost…
Nicméně jsem se rozhodla spíš pro penpalling. Teď jsem se zagestrovala na interpal, tak uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
1.12.15 16:38

Penpals zni dobre @Salvaje akorat, ze na dopisy uz nemam vubec cas, sotva zvladnu napsat ten pohled. :mrgreen: no taky si rikam, jestli se mi nejake pohledy neztratily, ale tak treba to chce jen cas… uz jsi nasla nekoho pres ten web?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
2.12.15 10:05

@umea No já na tom s časem taky nejsem úplně nejlíp :mrgreen: Ale kdysi mě to strašně bavilo, tak to zkusím znovu…
Hele, z tohoto webu nevím, furt mi píšou samí Alžířani, Iráčaní, Íránci atd. A to navíc zprávy typu „Hi“ atd. Úplně mi zahlcovali poštu, tak jsme některé země musela bloknout… Tak zatím to vypadá spíš na chat sem tam s někým „normálním“, kdo „má co říct“…
Ale lepší k najítí penpals nebo e-pals je penfriend-club.com. Tam jsou inzeráty, takže si to můžeš vyfiltrovat a někomu odpovědět, nebo si dát svůj inzerát a čekat odpovědi. Když se Ti odpověď nebude líbit, prostě smažeš. Nikdo neotravuje a nezahlcuje poštu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
4.12.15 18:03
@anew píše:
Díky vám, ještě se zeptam, jestli nemáte zkušenost se zasílaním pohledů bez znamky- místo znamky se píše jakási zkratka (STS apodobně) a pohled prý udajně taky dojde. Nesetkali jste se s tim? To by bylo asi nefér vůči ostatním, co?

Ahoj, objevila jsem diskuzi až teď, ale přispěju ti. Posílám STS a došlo téměř všechno. (Pár pohlednic mám expired, ale to jsem měla, i když jsem dávala známky) ;)
Pohledy kupuju často v Levných knihách, v knihkupectvích, v e-shopech a nedávno jsem si nějaké koupila i na aliexpressu a taky jsem byla spokojená. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.12.15 18:17

Ale v tom případě hradí poštovné příjemce, né? :nevim: Pokud vím, mělo by pak být poštovné plus nějaký poplatek..
Edit: Dohledala jsem toto: http://www.studentpoint.cz/…cest-zadarmo#… .. ale já bych - neznalá této diskuze - řekla, že je to cosik na způsob hoaxu tedy jedna paní povídala..
Docela mě překvapuje, že by Česká pošta byla takto chápavá 8), byť to nevylučuji :lol: Ale ptám, protože jsem jednu dobu také docela hodně korespondovala a asik 2× se mi stalo, že jsem musila doplácet.. na poště jsem byla pečená vařená skorem denně.. a paní mi právě vysvětlovala, pokud by jí uteklo u okénka, tak si všimne někdo dál.. jedině snad rovnou do schránky, nevím, jak se k tomu staví třídička..

@lebi píše:
Ahoj, objevila jsem diskuzi až teď, ale přispěju ti. Posílám STS a došlo téměř všechno. (Pár pohlednic mám expired, ale to jsem měla, i když jsem dávala známky) ;)
Pohledy kupuju často v Levných knihách, v knihkupectvích, v e-shopech a nedávno jsem si nějaké koupila i na aliexpressu a taky jsem byla spokojená. ;)

@lebi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
4.12.15 18:31

@Magdaleeena Já jsem si taky nejdřív myslela, že je to hoax, dokukd jsem to sama nezkusila.
Jinak ještě se mi nestalo, že by to ten příjemce z postcrossingu musel doplácet (resp. nikdo mi to nenapsal a předpokládám, že kdyby se tak stalo, tak by mi určitě vynadali) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.12.15 18:38
Já jsem jednou doplácela i za to, že jsem dostala pohlednici ve tvaru oslíka.. ta měla velikost klasické pohlednice.. ale měl hodně dlouhej ocásek..mno, dlouhej :lol:.. v řádech centimetrů :lol: tak za něj :mrgreen: :oops: 8) :lol:
@lebi píše:
@Magdaleeena Já jsem si taky nejdřív myslela, že je to hoax, dokukd jsem to sama nezkusila.
Jinak ještě se mi nestalo, že by to ten příjemce z postcrossingu musel doplácet (resp. nikdo mi to nenapsal a předpokládám, že kdyby se tak stalo, tak by mi určitě vynadali) :D

@lebi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky