Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jo, jo, paní mi to ukazovala na pravítku.. od do je to nějaká cena.. a když kousek přečuhuje, tak už jiná.. Já když posílám balíčky, tak paní mi u okénka lehce zmáčkne a řekne „ale jooo, to vyjde“.. myšleno do těch 5 cm.. ale doufám tedy, že nikdo nedoplácí, tedy nevím o tom.. posílám uvnitř takový spešl materiál, který se vzduchem načechrá.. Já mám s poštou historek fůru.. ale při tom kvantu, co jsem už poslala, si nemůžu stěžovat.. musím zaťukat.. až tedy na ty ceny ![]()
@lebi píše:
@Magdaleeena To jako fakt?
S tim STS pisi jasne v pravidlech, ze se to delat nema a ze to je nefer k ostatnim uzivatelum, protoze hodne z nich znamky chce…
@umea píše:
S tim STS pisi jasne v pravidlech, ze se to delat nema a ze to je nefer k ostatnim uzivatelum, protoze hodne z nich znamky chce…
Pokud má někdo vyloženě v profilu, že známku chce, tak mu ji tam dávám. Jinak mi to zas tak nefér nepřijde, už se mi několikrát stalo, že mi někdo z ciziny poslal pohled STS taky…
@Levandulina píše:
Co je STS?
Mezinárodní zkratka - student to student. Když to napíšeš místo známky, většinou pohled dojde příjemci zadarmo.
Mne se to zda docela nefer; ja platim „poctive“ za znamku 30,– @lebi
For everyones information:
STS (student to student) sending postcards without any stamps and, instead, writing only „STS“ is fake.
Postcrossing has researched extensively about the „STS“ rumor in the past and it is fake. There is no such thing as a no-stamp „STS“ and there are no postal services that recognize it. It is effectively the same as writing „I don't want to pay for this“.
Using this method might sometimes work because postal services don't always verify the presence of stamps, however, more often than not, it creates problems to the receivers which must pay the postage themselves plus causes delays on the usual delivery time since these mail is usually deferred to slower routes. It is also postal fraud, as the sender is using a service they are not paying for.
It affects others (who often have to pay the postage the sender is supposed to pay) as well as the postal services (who are cheated for a service they are providing) and Postcrossing.
Vicki
Postcrossing Team
@lebi píše:
Mezinárodní zkratka - student to student. Když to napíšeš místo známky, většinou pohled dojde příjemci zadarmo.
@Levandulina neni to zadna mezinarodni zkratka, je to totalni hoax, rovna se to nenalepit na pohled znamku vubec a doufat v to nejlepsi. Ve vetsine pripadu posta pohled doruci, protoze nemaji energii vymahat doplaceni, ale uz se mi taky stalo, ze jsem za postu doplacela na poste.
Navic je to fakt nefer k tem, co za sluzbu, kterou ke svemu konicku vyuzivaji, plati poctive cenu znamku (25,– Evropa, 30,– zbytek sveta), a nekdo si rekne - ja budu chytrej, koupim si pohled za 3 koruny v levnych knihach a poslu ho bez znamky, chacha, jsem velky postcrosser. Zarimco me to vyjde i s cenou pohledu za 5,– (staly me spis k 10 korunam), minimalne na 30-35,–
Pripada mi to, jako kdyby nekdo mel konicka hrani basketbalu a zjistil, ze v plote je dira, tak ji prolezal na hriste, misto aby si jako ostatni zaplatil clensky pripsevek a myslel si, jaky je hrdina. Okrada postu i prijemce pohledu o znamku.
Názor odborníka
Podle něho, žádná oficiální poštovní služba ve formě student-to-student, STS nebo 2FABE, které mají nahradit známku, neexistuje. Stejně tak, jako může dorazit pošta se značkou STS, tak může dojít s jakýmkoliv jiným nápisem místo známky, jako třeba „no money“ (bez peněz), „fake stamp“ (falešná známka) a podobně. Pošta totiž může doručit pohled bez známky, ale není to údajně nápisem STS, protože ho pošty nijak neuznávají. Pohledy bez známky s jakýmikoliv nápisy místo známky jsou zkrátka poslány na účet příjemce, nicméně pokud pohled směřuje do zahraničí, není v silách pošty poštovné vymáhat, ani by se jim to pravděpodobně nevyplatilo.
Dostala jsem dnes krasny pohled s krasnymi znamkami z Hong Kongu; a sama odesilam krasne pohledy s krasnymi znamkami - vanocnimi. jestli mi prijde nekdy pohled s STS nebo podobne, uzivatele nahlasim.
@umea píše:
@Levandulina neni to zadna mezinarodni zkratka, je to totalni hoax, rovna se to nenalepit na pohled znamku vubec a doufat v to nejlepsi.
Pohledy bez známky s jakýmikoliv nápisy místo známky jsou zkrátka poslány na účet příjemce, nicméně pokud pohled směřuje do zahraničí, není v silách pošty poštovné vymáhat, ani by se jim to pravděpodobně nevyplatilo.Dostala jsem dnes krasny pohled s krasnymi znamkami z Hong Kongu; a sama odesilam krasne pohledy s krasnymi znamkami - vanocnimi. jestli mi prijde nekdy pohled s STS nebo podobne, uzivatele nahlasim.
Zbytečně se rozčiluješ, nevím, proč se oháníš Levnými knihami a pohledy za 3 Kč, když vůbec nevíš, kde a za kolik já (a ostatní lidé využívající STS) pohledy kupujeme.
Pohledy pečlivě vybírám podle wishlistu uživatele, kterého si vylosuju, takže doma opravdu nemám zásobu levných a škaredých pohledů, které bych rozesílala do celého světa.
Za STS se peníze po příjemci nevymáhají, a to ani v ČR. - Mám s tím hodně zkušeností a ptala jsem se na to na poště. Bylo mi potvrzeno, že STS je uznávané.
A jestli čtu správně diskuzi, tak nejsi na postcrossingu zaregistrovaná ani měsíc… Tak to jsi docela frajerka, že už chceš nahlašovat uživatele, kteří pro tebe vyberou a napíšou pohled, ale místo známky dají STS. ![]()
Akorat tu sproste lzes @lebi a velice dobre vis, ze STS zadna oficialni zkratka neni, ale ze okradas postu a cely postovni system. Jsi sprosta zlodejka a lharka k tomu, nic vic.
Byla jsem na poste, a ptala jsem se na to STS, kdyz jsem kupovala znamky (jak hloupe a staromodni ode mne). Takze mi pani na prepazce rekla totez, co bylo napsano uz asi na stovce dalsich zdroju - NIC TAKOVEHO NEEXISTUJE, je to jako bys tam napsala „nechci za znamku platit“.
A kdyz jsem rekla, ze teda jsou lide, co jim to evidentne chodi, tak mi vysvetlovala, ze zalezi na tom, jestli si toho dorucovatel vsimne, ze ta znamka chybi, coz se nemusi dit tak casto diky tomu, ze se system co nejvice automatizuje, coz je presne to, na co ty hresis.
Jsi obycejna, prachsprosta zlodejka, a pevne doufam, ze te nekdo brzo nahlasi a zablokuji ti profil. A jo, s naprostym klidem nahlasim kazdeho zlodeje jako ty, i kdybych byla zaregistrovana jeden dne.
Mimochodem, samotny postcrossing chce, aby lide, co misto znamky pisi STS, byli nahlaseni: http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?…
Takze doufam, ze uz se to v tvem pripade brzo stane.
Jsem si jista, ze vetsina SLUSNYCH lidi by radsi ozelela pohled od tebe za tri koruny, pokud by vedeli, ze ho jejich postacka a zamestnanci v minimalne dalsi zemi dorucili zadarmo a de facto hradi tvoje hobby z vlastni kapsy.
![]()
Jestli jsi takova hrdinka jista si v kramflecich, napis mi sem svuj nick na postcrossing, coz se vsadim, ze neudelas
![]()
@umea píše:
Akorat tu sproste lzes @lebi a velice dobre vis, ze STS zadna oficialni zkratka neni, ale ze okradas postu a cely postovni system. Jsi sprosta zlodejka a lharka k tomu, nic vic.Jsi obycejna, prachsprosta zlodejka, a pevne doufam, ze te nekdo brzo nahlasi a zablokuji ti profil.
Jestli jsi takova hrdinka jista si v kramflecich, napis mi sem svuj nick na postcrossing, coz se vsadim, ze neudelas![]()
![]()
![]()
Děvče, běž si léčit své pocuchané nervy někam jinam, nejsem na tvoje hysterie zvědavá.
Nejsem žádná lhářka, pochybuju, že by mě někdo nahlásil, jelikož mi naopak spousta lidí děkuje, protože díky mně vidí, že STS skutečně funguje.
A kdybych byla přesto nahlášená, tak se zaregistruju znovu, protože mám možnost si nechat posílat pohledy i na jinou adresu.
Můžeš mi říct, proč bych sem měla dávat svůj profil? Abys mě nahlásila?
![]()
Takže si vypni Caps Lock a nech si napsat antidepresiva, aby tě tak nedráždilo, že někoho ten jeden pohled vyjde sotva na třetinu toho, co platíš ty. ![]()
Hezkou neděli ![]()
Aha, takze velice dobre vis @lebi ze jsi zlodejska mrcha a ze by ti zablokovali profil.
Kontaktovala jsem postcrossing, napsali mi, ze lidi posilajici pohlednice s STS blokuji
![]()
zlodeje a lhare nema nikdo rad, a o pohledy od nich nikdo normalni nestoji, pokud sam neni zlodej.
![]()
Ja jsem velmi pysna na to, ze nikoho neokradam, za sluzby, co vyuzivam, platim adekvatni castku, a musela bych se propadnout hanbou myslet si, jaka jsem hrdinka, ze okradam postu. Mimochodem, pokud by ti nekdo prokazal, ze jsi poslala 200 pohledu s STS, tak se jedna o trestny cin, ale to neinteligentnim zlodejum tveho typu obvykle nedochazi. Takze se s tim radsi moc nechlub, jaka jsi STSacka, zlodejko.
Jo a na forum psali uzivatele z Britanie, ze za pohledy bez znamky musi doplacet, takze jsou ti urcite za tvoje STS sra..ky moc vdecni @lebi bohuzel zlodejstvi je o charakteru, z toho te uz nikdo nevyleci, jsem si jista, ze okradas druhe i v jinych oblastech zivota (asi ani nepracujes, dane jsi v zivote neplatila, urcite jsi „studentka“ ze
).
Cim mene takovych lidi se bude plest do konicku slusnych lidi, tim lepe. Nikdo normalni o ne nestoji.
A me vybirat znamku na pohled bavi, Ceska Posta ma navic krasne znamky, co se hodne libi se svete. Ma pro me vetsi cenu delat veci na kvalitu, ne na kvantitu, proto jsem v zivote slusne uspesna a na rozdil od tebe nemusim sockovat kvuli znamce za 25,– a okradat postu jako primitivni zlodej. Akorat zavidis lidem, co si mohou dovolit sveho konicka zaplatit, aniz by nekoho okradali.
@umea píše:
Jo a na forum psali uzivatele z Britanie, ze za pohledy bez znamky musi doplacet, takze jsou ti urcite za tvoje STS sra..ky moc vdecni @lebi bohuzel zlodejstvi je o charakteru, z toho te uz nikdo nevyleci, jsem si jista, ze okradas druhe i v jinych oblastech zivota (asi ani nepracujes, dane jsi v zivote neplatila, urcite jsi „studentka“ ze![]()
![]()
).
Studentka jsem a představ si, že k tomu i pracuju. To je, co? Ale do toho ti opravdu nic není ![]()
Nahlášení se nebojím, neb (jak jsem již psala) znám dost lidí z ČR, kteří to tak dělají taky a docházejí mi i pohledy, na kterých STS je.
Nevím, co jsi zač, ale do „zlodějské mrchy“ si od tebe fakt nadávat nenechám, to si zkoušej na někoho jinýho, třeba na ty, kerým posíláš pohled, aby viděli, jaké jsi milé děvče. ![]()
Boože, že já jsem sem psala, miluju, když mě někdo, kdo má s danou věcí (tady s postcrossingem) minimální zkušenosti, začne poučovat.
Všem ostatním hezké Vánoce a používejte STS, ať se madam „umea“ vzteká ještě víc. ![]()
Tak mi napis svuj postcrossing nick @lebi kdyz se nemas ceho bat
ty „pracujici studentko“, co mas jiste v planu dozivotne okradat stat i druhe, soude dle tveho charakteru. Tesis se na davky? Ty se s STS neposilaji ![]()
Jasne, takze jsi socka, co okrada postu. Proste zlodejka. Taky si beres pod kabat 15 rohliku a nosis si je domu, kdyz te nikdo nechyti, a myslis si, jaka jsi hrdinka? Treba bys to mohla napsat svym kamaradum STSerum
jako dalsi ekonomickou inovaci. Neni v tom zadny rozdil, a samotny postcrossing oznacuje pouzivani STS za „fraud“. Jak jiste sama vis, zlodejko.
Ja nejsem mila na zadne zlodeje, na slusne lidi, co mi posilaji krasne pohledy s krasnymi znamkami, ano. Jsi obyceny parazit, nic vic, a vadi mi paraziti vseho druhu. Na ty slapu, na ty mila nejsem
![]()