Kolik utratíte za vánoční dárky?

9994
26.9.11 07:56

kolik utratíte za vánoční dárky

Holky, zajímalo by mě, kolik utratíte za vánoční dárky. Já ať dělám, co dělám (a to si myslím, že nekupuju nic extra), tak celkem to dá určitě 15.000,– až 20.000,– No děs 8-o :roll: . To je manžel, děti, dvojí rodiče, babička, tetička, drobné dárky sourozencům a jejím dětem, no a počítám i co utratí manžel za dárek pro mě. Kupuju v podstatě jen knížky, předplatné, nějaká trička, drogerii, fakt nic drahého. Když čtu všelijaké ty průzkumy, že lidi utratí tak kolem deseti tisíc, tak fakt nevím, jak to dělají :nevim: Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
26.9.11 08:03

Já tak kolem 10000kč. Se sourozenci si dárky nedáváme a ani jejich dětem. Na tom jsme se shodly, že je nás už moc a že radši koupíme za ty peníze každej svým dětem. Takže kupujem jen mým dvoum dětem, rodičům, babičce a sobě :think:
a rozpočet je 2000kč každému dítěti, po 500kč rodičům a babičce a nám tak kolem 1500kč

Příspěvek upraven 26.09.11 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.9.11 08:05

Tak tolik peněz za dárky rozhodně nedáváme 8-o . Zrovna nedávno jsme se o tom bavili a počítali, takže u nás je to takto:
dítě - 1000 (ale počítáme, že přešvihneme :oops: )
dárky vzájemně - do 300, takže 2×
moji rodiče, tchýně - 2× 500
neteře a synovec - 4 drobnosti po cca 100
kamarádky syn - dáváme si vzájemně, jemu kupuju víc, protože i oni dávají našemu hodně, takže kolem 300

Dohromady mi to vychází 3300, takže počítám letos se 4000, víc rozhodně ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13010
26.9.11 08:05

kupuju jen manželovi, dětem a moji mamce - takže tak max. 3000kč
20 000kč dát jen za dárky mi přijde dosti nesmyslné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
26.9.11 08:09

Ahoj,
my kupujeme jen rodičům z obou stran,sourozencům a sobě navzájem…mě samotnou to vychází cca na 5-7 tis.Je ale pravda,že minulý rok jsem třebas já kupovala drahý parfém,povlečení téměř za dva tis…Letos budou Vánoce skromější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.9.11 08:09

ježiš a kde na to berete? 8-o :mrgreen:
Tak 10000,– a víc bych určitě nedala. u mě je momentálně priorita moje dítko, na něm nešetřim. A zbytek rodiny se podělí mezi 2000.- :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
26.9.11 08:12

jo jinak kupuju dárky už od léta, abych toho pak neměla moc :lol: takže zbytek rodiny jde teprve nakupovat a já už mám zabaleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
26.9.11 08:13

tak dětem počítám dohromady kolem 3000,– manžel 1000,– jeho rodiče nic na tom jsme se dohodli, naši drobné dárky každý kolem 500,–(někdy víc), bráchovi kolem 500,– a babička 1000,– a jinak nee, strýčky tetičky sestřenice… nedáváme, jen se navštěvujeme a to je myslím, důležitější být pohromadě s rodinou :wink: takže dohromady kolem 7000,– :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.9.11 08:14

Nevím, moc to nebude, v součtu asi do pár tisíc. Už jsem poučena z minulých let, že nemá smysl vymýšlet a kupovat speciální dary širšímu příbuzenstvu (manželovy tetičky, sestřenky, bratranci), protože člověk od nich taky nic extra nedostane a je vidět, že nad dary nepřemýšlí:-) Takže zbývají tchánovci, švagři, manžel, letos poprvé dítě na větší dary. Moje rodina je daleko a tam se moc neobdarováváme, spíš jen tak symbolicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
26.9.11 08:16

Jé vánoce :zed: dřív jsme utratili klidně 20-25 tisíc za 2 děti, poslední asi 4 roky to je pár tisíc, ono je pak hrozně těžký něco vybírat, něčím udělat radost, když děti mají všechno.Ted máme děti 3, ale prcka to stejně bavit nebude, já myslím že do 5 tisíc se vejdem.S mužem si dáváme jen opravdu blbosti, protože to co chcem si koupíme přes rok.
Já třeba nesnáším kupovat dětem oblečení, myslím malým dětem, když už jsou velký a řeknou si tak jo, ale mít pod stromečkem hadry :zed:
Třeba jsem zažila u známé, koupila dejme tomu v říjnu kombinézu a kluk ji dostal až na vánoce :roll:

• Citovat
  • Upravit
2673
26.9.11 08:18

Tak máme 2 děti těm teda opravdu dopřeju :-D A manželovi a moje rodiče.Nikomu jinému nekupujeme.A počítám že na ty vánoce tak 15 tisíc praskne :-D Ale nakupuji už od září abych toho pak neměla moc,takže to sečtu v prosinci :lol: S manželem si letos nic nekupujem,koupili jsme auto.Já mám Vánoce moc ráda,tak ty peníze nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228

Já kupuju už od září,někdy už i v srpnu :)Snažím se šetřit,na sobě :) Dá se říct,že si téměř nic nekupuji,nic nepotřebuji…a už snad půl roku dopředu plánuji co bych chtěla koupit,respektive číhám až se někdo prokecne stylem,jééé to se mi líbí :) no a pak si šoupnu z každé výplaty něco bokem :) Nebo hned koupím a půl roku to leží ve skříni :) Před Vánoci už pak nejsou akce :) Jako akce to hlásají ale o pár měsíců dřív danou věc většinou koupím za polovic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787

Ty jo tak to koukám…tolik bych taky nedala, resp.neměla…
I já letos kupuju už od léta, pro dceru už mám víceméně všechno, co chybí, to se bude teď objednávat, něco malého ještě pro syna. Mezi sebou jsme si přestali dávat dárky, máme všechno, radši si zajdeme společně na dobrou večeři (v prosinci máme výročí svatby, tak to spláchneme najednou), dáváme jen našim mamkám, mýmu tátovi stačí knížka, švagrovi taky něco malého, o ségru se podělíme s rodičema, letos si přeje foťák…ale ona má i svátek, no a kupujeme synovci. Rodině dávám týdenní kalendář z fotek svých dětí, pak k tomu jen něco málo…(teda doufám, že letos kalendář bude, ještě jsem ani nezačala… :zed: )
Schválně zkusím spočítat, za kolik mám už nakoupeno a kolik mi ještě zbývá.
Tak 4 max 5 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
26.9.11 08:24

Teda taky koukám, je to jednak otázka toho, kdo na to má a taky toho, že když na to má, že to za to dá (Ježiš to je blbá věta :mrgreen: ) Já si skladuji všechny blbinky od dárkových setů, firermních dárků, různých dárků z časopisu a pod., to pak vysypu na stůl a dělám z toho balíčky. To jsou dárky pro 3 kamarádky, sestru, maminky, mého tátu, 2 bratry 1 švagrovou, ale synovce, 2 děti a manžu řeším za peníze, je to tak kolem 3 tisíc¨. My máme rodinku daleko, taž¨kže za nima raději jedeme a dárky jsou skromnější, na nějakou pompu už nezbývá..ale hlavně že jsme spolu.Taky si dost pomáhám tím, že docela dobře a hodně ráda háčkuju a rodina po mých výrobcích ještě stále touží, takže má každej po kulíšku, šálce nebo topíku a já ušetřím :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
26.9.11 08:27

do 4 tis. a většinou to padne stejně na malého, ostatním kupujeme mini dárky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat