Kolik utratíte za vánoční dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
6.12.12 07:19

Tak mi asi kolem5000,–Kupujeme dceří tchýni a jejímu muži, tchánovi a jeho ženě, mé mamce a my dva s mužem si dáváme dar dohromady.

• Citovat
  • Upravit
3108
6.12.12 07:27

Tak my si na vánoce nadělíme doplacení půjčky :mrgreen: jinak za dárky 3000,– tomášek, chlap, rodiče :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
6.12.12 07:45

My pocitam tak do 10 tis. Ale mame s manzelem kazdy 2 sourozence a 6 neteri a synovcu, takze se to nascita. Navic dceri bude 18 mesicu a vyuzije spoustu novych hracek (zatim toho moc nema).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.12.12 07:59

Dospělí si dáme jen drobnosti, protože Vánoce jsou u nás o dětech, pro dcery jsme vybrali z mužem hračky za 2500,– takže dohromady se vlezeme do 4tis. si myslím i s našima dcerama, tcháni, rodiče, sestra s partnerem, babi, děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
6.12.12 08:04

Tak my utratime kolem 6tis.za darky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evelína 1221
6.12.12 09:04

My asi hodně. Tak 20000. Závidím těm kdo třeba utratí 3,4,5tisíc :) nechápu ale, jak to děláte. Kdy, nebo spíš při jaké příležitosti dětem kupujete třeba kolo, mobil, tablet a podobně? My k tomu využíváme právě vánoce. Přes rok kromě narozenin a drobností např. za vysvědčení žádné dary nekupujeme.

• Citovat
  • Upravit
3108
6.12.12 09:06
@Evelína 1221 píše:
My asi hodně. Tak 20000. Závidím těm kdo třeba utratí 3,4,5tisíc :) nechápu ale, jak to děláte. Kdy, nebo spíš při jaké příležitosti dětem kupujete třeba kolo, mobil, tablet a podobně? My k tomu využíváme právě vánoce. Přes rok kromě narozenin a drobností např. za vysvědčení žádné dary nekupujeme.

tak myslím že tohle ještě 2leté dítě nepotřebuje, jasně že náklady se věkem zvyšují ale zatím nám to takhle v pohodě stačí jen rodičům a malému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
6.12.12 09:17
@Evelína 1221 píše:

Přesně, my to máme doma taky tak.. přes rok holce prostě nic nekupuju a dostává takový dárky jen k narozkám, vánocům, popř. svátku.. letos k vánocům dostane cca za 4000,– :think: koupila jem jí hlavně oblečení (muselo bejt prďácký, je jí 11 a půl :mrgreen: ) tašku do školy (taky musela bejt prďácká :mrgreen: ) boty jak jinak než prdácký a tablet..ale to jsem koupila jeden z těch nejlevnějších, na to její brouzdání po netu to bohatě stačí.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evelína 1221
6.12.12 09:26

Tak ono to není jen o dětech :). Vím, že můj manžel si moc přeje tablet. Sám by si ho nikdy nekoupil a tak prostě k tomu využiji vánoce a překvapím ho :lol:. Nevím kdy jindy kupovat takhle drahé dárky. Syn chce nové kolo. To ale potřebuje už i dvouleté dítko :mrgreen: Nebo potřebuje… samozŕejmě nepotřebuje :mrgreen: No zkrátka vánoce využívám ke koupi tajných přání blízkých lidí, protože třeba toho tabletu by se můj mužíček nikdy nedočkal a to by mi bylo líto :srdce: Tak proto 20000 :oops:

• Citovat
  • Upravit
657
6.12.12 09:33

Tak já jsem si to tu pro zajímavost sečetla a vychází mi to na 13 000 pro 15 lidí včetně mě a přítele, děti nemáme. Je to teda dost hrozný, jak to člověk vidí černý na bílým :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.12 09:35

Tak tiše závidím. U nás se letos Ježíšek vyšplhá až k nějakým 80 tisícům :roll: :roll: :roll:
Jenže samé velké dárky - synovi už rok slibovanou čtyřkolku (proto anonym, on mi zmetek kouká občas přes rameno :lol:), dceři nové kolo a jelikož hodně jezdíme, tak chceme kvalitnější, s manželem si kupujeme lepší lednici, moji rodiče, manželovi rodiče, babička, neteře, sourozenci, pár blbinek ještě pro ty naše dva raubíře k hlavním dárkům a naskáče to neskutečně… No, ale potom zase bude na pár let klid… Lenka

• Citovat
  • Upravit
Evelína 1221
6.12.12 09:49

Ale tak koupit si novou lednici není přece vánoční dárek. je to strašně neosobní. Já sice utratím 20000,ale jsou to osobní dárky pro každého. Lednici, pračku, televizi pŕece člověk nemůže brát jako vánoční dárek :( Tu by jste si přece koupili i bez vánoc :mrgreen: takže 80000 mi připadá trochu přehnané :lol:

• Citovat
  • Upravit
5411
6.12.12 09:59
@Evelína 1221 píše:
Ale tak koupit si novou lednici není přece vánoční dárek. je to strašně neosobní. Já sice utratím 20000,ale jsou to osobní dárky pro každého. Lednici, pračku, televizi pŕece člověk nemůže brát jako vánoční dárek :( Tu by jste si přece koupili i bez vánoc :mrgreen: takže 80000 mi připadá trochu přehnané :lol:

My si letos s přítelem koupíme k vánocům myčku a taky to bereme jako dárek..jako koupíme si i něco jiného..já jemu nové rukavice na motorku a on mě vyhřívané rujeti na motorku :dance: ale na tu myčku se těšíme už od léta a ted uz snad bude :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
6.12.12 10:18
@Evelína 1221 píše:

Tak až budou děti starší, tak to taky bude šplhat. Mobil, oblečení a budu ráda, když se do 20 tis. vejdeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aiwynka
6.12.12 11:04

Tak my se vlezeme kolem 2000,– je to jen děti a tchýně takový narozenino vánoční má během svátku narozeniny.My s manželem si nic nedáváme od té doby co jsou děti máme radost jak vidíme nadšené děti v tom se oba shodnem a co potřebujem tak si koupíme během roku teď jsem potřebovala žehličku a manžel termosku na čaj, přece nebudem čekat na štědrý den že. Nejvíc stál školní batoh pro dceru, který stál i s poštovným 1126,– jinak by to jsou jen drobnosti vše jen za pár stovek. Dcera má skoro 10let, ale po MP3 ani mobilu či tabletu neprahne máme to skromné děti, asi je to tím že jsou trochu jinde než jejich vrstevníci v jejich věku na hranici podprůměru. Ale i tak ví že peněz není nazbyt, tak si nevymýšlejí. Syn má 5let a stačí mu pár drobností nějaká formule, malý tank za pár korun, sešit pro předškoláky s úkoly a chytání rybiček to má i na cvičení tupozrakosti a dcera Lps zvířátko a pár veselých zvířátek figurek v sáčku atd..jsou to drobnosti co chtějí a přesně dva měs. po vánocích bude mít dcera 10let, tak zas potom něco dostane na narozeniny.
Jinak na vánoce nikomu nic nedáváme máme velkou rodinu a to by jsme se nedoplatili. A taky ostatní v rodině nemají peněz nazbyt tak jako my takže tak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat