Kolik utratíte za vánoční dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Evelína 1221
6.12.12 11:36

Ale při jaké příležitosti pak kupujete ty dražší dárky? :think: já nevím mému synovi je 10 a kolo mít podle mne musí, je to základní věc už tak od 2 let věku dítéte, mobil také, od 8 let chodí sám do školy i ze školy, v Praze není příliš bezpečno a chci ho mít pod kontrolou, musí se mi hlásit a tak bych mohla pokraćovat. Rozhodně mu to nechci kupovat jen tak během roku, vánoce jsou ideální příležitost splnit přání všem i dospělým. Ne kupovat lednice, myčky, pračky a tak. Ale splnit vysněná přání, od toho jsou vánoce a Ježíšek má přece plnit přání :) Byť někdy neskromná. :mrgreen: Ale pokud jsou dospělí i děti rozumní a nechtéjí tŕeba auto, tak nevidím problém těch pár tisícovek do splnění přání investovat.

• Citovat
  • Upravit
3108
6.12.12 11:42
@Evelína 1221 píše:
Ale při jaké příležitosti pak kupujete ty dražší dárky? :think: já nevím mému synovi je 10 a kolo mít podle mne musí, je to základní věc už tak od 2 let věku dítéte, mobil také, od 8 let chodí sám do školy i ze školy, v Praze není příliš bezpečno a chci ho mít pod kontrolou, musí se mi hlásit a tak bych mohla pokraćovat. Rozhodně mu to nechci kupovat jen tak během roku, vánoce jsou ideální příležitost splnit přání všem i dospělým. Ne kupovat lednice, myčky, pračky a tak. Ale splnit vysněná přání, od toho jsou vánoce a Ježíšek má přece plnit přání :) Byť někdy neskromná. :mrgreen: Ale pokud jsou dospělí i děti rozumní a nechtéjí tŕeba auto, tak nevidím problém těch pár tisícovek do splnění přání investovat.

tak kola máme dvě poděděná takže nevidím důvod je kupovat a ve dvou letech si dítě ještě neumí říct co by chtělo ale vím co se mu líbí jako vlaky, kostky atd. tak to mu prostě koupím ale přece to nebudu kupovat za 10000,– když to můžu koupit za dva je to stejně jenom na chvíli příští rok už si třeba řekne co by chtěl a určitě mu to koupím pokud to nebude dárek za 100 000,– :mrgreen: naši nám taky kupovali co jsme chtěli ale ne zase všechno to by se nedoplatili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aiwynka
6.12.12 11:44

Tak na kolo dostal syn na narozeniny které má v červnu od babi 1200 a koupili jsme mu kolo přes myslím to byl i-bazar kolo vypadalo jako nové za myslím že stálo těch 1200 a ještě nám ho i pán přivezl my nemáme ani auto.

• Citovat
  • Upravit
Evelína 1221
6.12.12 12:05

Je fakt, že je to možná i tím, že mi vlastně nikoho nemáme. Rodiče mi zemřeli v mladém věku, manžel matku vpodstatě nikdy neviděl, odešla hned po narození, jeho otec je asociál bez práce :( Tetičky nemáme, rodiče byli jedináčci, takže nám holt nic jiného nezbývá, než si to kupovat navzájem. Ale zato se pak nemusím trápit s vymýšlením :lol:. Vím, že by si manžel přál třeba nový foťák, nový mobil, tablet a tak, tak mám vystaráno na několik vánoc, protože sám si to nikdy nekoupí a občas je potřeba tuto elektroniku obměnit :lol: A s dětmi je to to samé, vzhledem k tomu, že jim žádná babička kolo nekoupí, protože žádná není, musíme ho koupit my. A tak je to bohužel se vším :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.12 14:50
@Evelína 1221 píše:
Ale tak koupit si novou lednici není přece vánoční dárek. je to strašně neosobní. Já sice utratím 20000,ale jsou to osobní dárky pro každého. Lednici, pračku, televizi pŕece člověk nemůže brát jako vánoční dárek :( Tu by jste si přece koupili i bez vánoc :mrgreen: takže 80000 mi připadá trochu přehnané :lol:

Hele, ono jak u koho. My si třeba drahou elektroniku nebo domácí spotřebiče „jen tak“ nekupujeme. Vždycky si uděláme radost pod stromeček nebo k narozeninám, pokud jde o dražší věci. To, co chceme jen tak, si můžu koupit kdykoliv, pač to není za takovou sumu… Samozřejmě, že si k té lednici dáme nějakou drobnost, ale pro nás je prostě teďka priorita mít spotřebič, který se nám hodí do kuchyně a zároveň je i potřeba, protože starý začíná stávkovat… Předloni jsem si koupila notebook, loni jsem kupovala televizi, příští rok nám třeba Ježíšek naježí auto nebo co já vím… Prostě na maximum využíváme vánoc, protože to tak nějak udělá největší radost. A navíc je tam i takové to těšení se…

• Citovat
  • Upravit
Evelína1221
6.12.12 17:28

Těšit se na ledničku? :mrgreen: To mě fakt pobavilo :mrgreen: Nesnáším společné dárky, je lepší když každý dostane něco sám pro sebe, co ho pod tím stromečkem překvapí. Na lednićku, vysavač, nebo myčku se zkrátka ušetří a koupí se jak je potřeba. To kdyby ti vyplivla třeba v srpnu, tak budeš čekat do Vánoc? :dance: Koupě takových věcí se přece nedá plánovat na Vánoce. Nám např. v únoru přestal fungovat vysavać :mrgreen: to by ten byt asi vypadal :oops:

• Citovat
  • Upravit
58
6.12.12 18:47

Mě to vychází asi na 8 000 pro 4 sourozence, 4 rodice a babi a dědu.

Příspěvek upraven 21.08.13 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
6.12.12 19:07

Letos jsem utratila za dárky pro holky asi 18oo,– Kč. Celkově mě letošní Vánoce vyjdou na dárcích cca 3.ooo,– Kč. Manžel taky asi dá letos tak 2.5oo-3.ooo. Dohromady teda asi těch 6.ooo,– Kč. Stejně je to mazec, dát 2o.ooo za dárky. Já žila jako dítě ve skromnějších poměrech, tak nejsem zvyklá vyhazovat tisíce za dárky. Možná, kdybych na to měla, utrácela bych více. Ale jsem spokojená s tím, co je. :-) Naši rodiče utráceli za každé dítě 1.ooo-1.5oo. A tím to haslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
6.12.12 19:34
@Anonymní píše:
Hele, ono jak u koho. My si třeba drahou elektroniku nebo domácí spotřebiče „jen tak“ nekupujeme. Vždycky si uděláme radost pod stromeček nebo k narozeninám, pokud jde o dražší věci. To, co chceme jen tak, si můžu koupit kdykoliv, pač to není za takovou sumu… Samozřejmě, že si k té lednici dáme nějakou drobnost, ale pro nás je prostě teďka priorita mít spotřebič, který se nám hodí do kuchyně a zároveň je i potřeba, protože starý začíná stávkovat… Předloni jsem si koupila notebook, loni jsem kupovala televizi, příští rok nám třeba Ježíšek naježí auto nebo co já vím… Prostě na maximum využíváme vánoc, protože to tak nějak udělá největší radost. A navíc je tam i takové to těšení se…

Já si taky myslím že to není špatný takový dárek. My si budem kupovat pod stromeček TV. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
6.12.12 21:53

Holky, vy, které pobíráte rodičák a dáváte na dárky více než 1o tisíc měsíčně, jak to děláte, že máte tolik peněz? Mám 2 děti a měsíčně se mi daří šetřit sotva 5oo, někdy ani to ne když platím oblečení, boty apod. Mně zajímá, jestli máte nějakou brigádu nebo vám partneři dávají peníze? Měsíčně mám 9.6oo a neumím si představit mít 7.6oo a do toho ještě šetřit na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.12 21:58

@micha.bello já tě neznám, takže nevím, jak to mate doma..ale unás to je tak, že mám 3800 kč a něco prostě koupím průběžně už od října… Zatím mám asi 4 dárky.. razítka- 150 kč, ohrnákk dětský na sníh, bydlíme na vesnici 200 kč, mozaiku ta stála 300 kč, dětskou tabuli na křídy, magnety ta teda stála 500 kč, a puzzle za 150 kč, ale kupovala jsem to od října, takže se mi nezdá, že by mi to nějak zasáhlo do rozpočtu..
Jinak pak si beru od manžela peníze, ale když koupím dárek za měsíc za 200 kč, tak to ani nepoznám..
Ale teďjeem v neděli ještě něco dokoupit většího s manželem. protože má Kuba i narozky 25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
6.12.12 22:03

Já dám za dárky tak 12000.Tak 7000 mám dceru,2500 přítele, a zbytek pro mojí mámu, ségru, tchyni, tchána a přítelovo prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
6.12.12 22:22
@kvaček píše:
@micha.bello já tě neznám, takže nevím, jak to mate doma..ale unás to je tak, že mám 3800 kč a něco prostě koupím průběžně už od října… Zatím mám asi 4 dárky.. razítka- 150 kč, ohrnákk dětský na sníh, bydlíme na vesnici 200 kč, mozaiku ta stála 300 kč, dětskou tabuli na křídy, magnety ta teda stála 500 kč, a puzzle za 150 kč, ale kupovala jsem to od října, takže se mi nezdá, že by mi to nějak zasáhlo do rozpočtu..
Jinak pak si beru od manžela peníze, ale když koupím dárek za měsíc za 200 kč, tak to ani nepoznám..
Ale teďjeem v neděli ještě něco dokoupit většího s manželem. protože má Kuba i narozky píše: Více

A dohromady dáš za dárky kolik peněz? Mně spíš zajímá, kde berou peníze maminky, které dávají pravidelně každý rok za dárky kolem 1o.ooo. Kolik máš dětí? 3.8oo máš na jídlo nebo jak máte rozdělené výdaje? Mně stojí mladší dcera cca 2.ooo-2.5oo měsíčně jen na plenkách, UM, kaších, přesnídávkách, ubrouscích. Docela mě fascinuje, jak to zvládá někdo třeba právě s 3.8oo. Tam musí pomáhat hodně partner finančně, nebo brigáda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.12 22:34

@micha.bello tak maminky.. tak asi to u vás tak je, ale u nás nejsem jenom já :nevim:
My to máme jako my.. takže nějak to neni tak, že manžel je v klidu a já od září někde skládám po stovce.. takže nevím přesně jak ti odpověděd…
Tak dohromady dáme!! asi do těch 10 OOO, ale jako rodina, ne já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.12 22:35

Jinak sama jsem zatím teda dala za dárky 2000 tis. ještě mám oblečení a na jídlo mi manžel dává zhruba k tomu 1500 kč.. měsíčně-teda dává kolik potřebuju, ale většinou pro nás tři my to k těm 3800 stačí - jídlo
No já si myslím, že tu neni snad žádná maminka co dá 10 tis sama bez chlapa.. jakože jak finačně sama tak organizačně 8o to bych nechtěla, aby chlap se o Vánoce nezajímal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat