kolik UTZ?

17026
10.1.04 15:24

kolik UTZ?

Ahojky holky,

jsem teprve v 9 tt, ale protoze jsem mela na zacatku problemy(spineni, chodim na injekce na udrzeni atd), lekarka me poslala jiz na tri ultrazvuky.Nedelala mi je ma dr., nybrz jina(sice na stejne klinice), a tahle cizi mi rekla, ze mam za tehotenstvi narok na tri UTZ a jestli mi bude chtit moje dr. delat dalsi UTZ kontroly, budu muset zadat na pojistovnu ci co.Moc se mi to nelibi, protoze urcite bych chtela UTZ v tydnech, kdy se delat ma, abych mohla byt klidna, ze je miminko v poradku. Jeste pockam, co mi na to rekne ma dr. je mi to divne, ale i tak se vas chci zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost a jestli jste si musely nekde zadat o vice UTZ nebo si ty dalsi doplacet.

Preju vam hezky zbytek vikendiku

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
10.1.04 15:35

kolik UTZ?

Ahoj Any!

myslím,že se nemusíš strachovat,že bys přišla o nějaké UTZ.

Můj gynekolog mi dělal Uz hned,když jsem přišla s tím,že nemám 14 MS.Děloha ještě nebyla zvětšená,tak mi hned udělal kontrolní UZ,bylo tam už těhotenství rozpoznat.Hned další UZ bylo v další poradně,cca v 9.týdnu.Pak byl další ve 12.týdnu(kontrola šíjového projasnění a určení přibližného termínu porodu),potom ve 21.týdnu tzv.orgánový UZ a ještě jeden byl ve 32.týdnu,kdy se kontorluje,zda miminko roste jak má,jak vypadá placenta,atp.

Jelikož jsem nastoupila do porodnice na plánované vyvolání porodu,tak mi ještě v ten den dělali dlaší UZ,tentokrát už opravdu poslední.

Tak vidíš,vyšetření jsem podstoupila hodně,nic jsem nemusela platit,žádné problémy s proplacením od pojišťovny,pokud vím,nebyly.

Podotýkám,že jsem měla naprosto fyziologické těhotenství,nebyl žáden problém.

Ahoj Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.04 15:59

kolik UTZ?

Ahojky,

já jich taky měla víc. Prví v 7tt, na potvrzení tehulkovství, pak ve 13, ve 20 a ve 24 (měla jsem nějaký problémy ohledně genetiky). A nakonec ještě ve 32, tt, ale protože bylo miminko napříč, tak ještě ve 34 tt mi dělala dr. poslední UTZ, jestli se otočilo (otočilo :-)). Takže celkem 6, z toho 3 mi dělala moje dr. a 3 u Apolináře.

Nic jsem si navíc neplatila. Tak se nedej.

Martina

• Citovat
  • Upravit
880
10.1.04 16:57

kolik UTZ?

Byla jsem těhotná v červnu,ale pak jsem v červenci odmenstuoval a uzavřeli to jako gestční váček.Ale za měsíc jsem podstoupila 4 USG a nikdy mi nikdo neřekl že bych měla něco platit.Podle mě si USG doktor pro pojišťovnu vždycky zdůvodní tak aby budoucí maminka nic neplatila.Navíc ve zdravotnictví pracuju už docela dlouho a vím že mezi lékaři jsou obrovské rozdíly.Takže i já radím:nedej si nic namluvit,dneska si můžeš mezi doktorama vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
11.1.04 17:08

kolik UTZ?

Ahojky, počet vyšetření se liší podle pojišťoven. Např. VZP opravdu hradí pouze 3 vyšetření ultrazvukem za těhotenství. Většinou v 10-20-30.týdnu těhotenství. Tohle však platí hlavně když gynekolog nemá vlastní utz a posílá těhulky do nemocnic. Takhle jsem to taky měla, teď jsem si našla jiného doktora s vlastním utz a ten i přes to, že mu to vyšetření pojišťovna neuhradí, dělá utz při každé kontrole. Pokud máš opravdu v těhotenství problémy, tak by neměl být problém, protože tyto vyšetření by se měla zapisovat zvlášť v případě komplikací. Proto se domluv s doktorkou. Ahoj VEGA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.1.04 17:58

kolik UTZ?

Ahoj Any, od 7tt až do 16tt mi dělali UTZ každý týden (měla jsem stejný problém v těhotenství, jako máš Ty), aby zjistili jestli je miminko naživu. Dále mi v nemocnici dělali UTZ ve 20tt a ještě ve 24tt, kdy jsem zase slabě začala krvácet. Nic jsem nikdy nehradila a taky po mě nikdo nic nechtěl. Měj se hezky Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.1.04 18:31

kolik UTZ?

Ahojky holky, moc vam diky za odpovedi, urcite se nedam.

Preju krasnou nedeli

papa Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.04 18:50

kolik UTZ?

Ahojky, ja problemy nemam zadne a muj doktor mi dela UTZ kazdy mesic. Ma ho totiz ve sve ordinaci, takze mimo me posilal zatim jen 1× v 18 tt na tzv. VELKY UTZ. Na ten pujdu jeste po 30 tt. Jinak z kazdeho UTZ si nechavam delat fotecku, takze uz pekne vidim, jak mi mimco roste! (-:

zdravi Claire

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.1.04 16:54

kolik UTZ?

Měla jsem vícečetné těhotenství a na ultrazvuku jsem byla určitě aspoň 10×. Pojišťovna hradí všechny ultrazvuky, které lékař uzná za potřebné. Neměj obavy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky