Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,najde se víc takových těhulek,co jse rozhodly ve vyšším věku mít miminko.Mě je 37let,doma mám kluky 18,14let.Přiznám se,že za vydatného přemlouvání manžela a mladšího syna jsem se rozhodla ještě jednou zažít ten krásný pocit držet malé v náručí a pak sledovat,jak vyrůstá./Třeba to bude ta vysněná holčička,když ne,neva!/Tak,že i přes rizika,která vyšším věkem narůstají jsem do toho šla.
Zatím jsem 6tt a štastná.Měla jsem velké pochybnosti,až jsem se z toho přemyšlení pro a proti málem zbláznila,tak jsem si řekla JO a otěhotnět se mi podařilo okamžitě.a teď už není nad čím pochybovat,jen se těšit!
Dandule
Ahoj Dandule,
v prvé řadě ti chci pogratulovat k ukotvení kotvičky
)))
Mě je tady teprve 30 let, před 4 týdny jsem porodila své první miminko a už teď se těším na druhé.
Vůbec si nemyslím, že jsi na miminko stará, myslím, že ti je tolik, na kolik se sama cítíš. A jestli si myslíš, že 37 let je nějaký věk, podívej se do showbussinesu - taková Gina Davis porodila své první až ve 46 letech a chystá se na druhé. Vidíš, jsi slabý odvar podle světových trendů
)))
Držím palečky a nikdy se nenchej zviklat jinými opačnými názory - co člověk to názor. Vyslechnout, ale nepřivlastňovat.
Pa
nepřihlášená Míša a Martínek
Ahojky, koukni se na starsi diskuse, k tomuto tematu pred casem probehla celkem velka diskuse s velkym poctem ohlasu.Elis ![]()
Ahoj Dandule,
když jsem v devětadvaceti otěhotněla, šéf mi řekl, že jsem na dítě stará. Že děti by měli mít jen mladí lidé, jinak jim nedokážou dát vše co potřebují. Blbec. Vůbec mě, než jsem odešla na mateřskou, dost deptal.
Mám osmiměsíční holčinu a stará si vůbec nepřipadám. Moje gynekoložka, když jsem jí o tom vyprávěla, mi řekla, ať si ho nevšímám, že je to nesmysl.
Tvému rozhodnutí rozumím, i když je to jiná situace, a fandím Ti. Přeju Ti, aby všechno dobře dopadlo a narodilo se Ti krásné a zdravé miminko.
Ariana
Elis na stránky emimina nechodím tak dlouho a v hledání nejsem moc zběhlá.Mohla bys mi poradit,jak najít nějaké ty starší diskuze.Díky Dandule
Holky a díky za ohlasy.
Ahoj Dandule, me je 35 let, doma mam 13 let syna a ted jsem ve 20. tydnu. Pokud se citis vpohode, nemusis mit vubec strach. Jen te chci upozornit, aba ses nenechala vynervovat od doktoru. Urcite ti budou vzhledem k veku doporucovat amniocentezu. Je to samozrejme na tobe, ale ja jsem v cervnu o jedno mimco prisla prave po amnio. Nastesti jsem za 3 mesice hned otehotnela a ted jsem na ni z pochopitelnych duvodu nesla. Pokud si chces o tom popovidat nebo se dozvedet vic, napis mi na muj mail: " .{target:_new>info@akroreality.cz
Ahoj
Jana z Prahy}":[mailto:info@akroreality.cz]
Ahoj,
pokud se cítíš fit a na miminko se těšíš a ještě k tomu ta ohromná podpora u rodiny (to je sranda, jak se ten tvůj synáček do toho obul, možná si myslí, že pak nebudeš mít „konečně“ tolik času na něj ;o))) ), není přece důvod, proč do toho nejít.
Mě je 31 let, mám první miminko a protože mým velkým přáním je ale mít děti tři, tak asi na tom budu za čas stejně jako ty.
)
Tak neváhej a těš se, přeju ti hodně štěstíčka !
Lenka
Já měla první mimčo v 31 a druhé přesně ve 33 a stará jsem si rozhodně nepřipadala. I když prvně jsem otěhotněla v Ekvádoru v pětadvaceti a tam mi doktor do karty napsal „postarší matka“, ovšem tam sňatky a miminka mezi 15 a 17 lety pořád ještě nejsou výjimkou, takže tou jsem spíš byla já. S manželem ještě plánujeme jedno mimčo, ale až tak za tři roky, takže to na ekvádorské poměry budu už spíš babička! Podle mě věk opravdu není problém, když se na to člověk cítí (já se naopak necítila v těch 20-ti). Ahojky všem,
Jindra od Ed
ja mam 38 rokov 21 moj muz 44 syn 21rokov,samozrejme ze moj syn o babetku nechce ani pocut mne lekarka do oci povedala ze som stara a ja ju kaslem snazime sa o dusu ale babetko nechodi a nechodi
Ahoj Dandule,
vloni mi bylo 36 a manželovi 39 a v listopadu se nám narodilo 3. dítě,zdravý chlapeček. První dvě děti(hočičky) jsem měla ve 20 a 23. Trochu jsem se toho bála,říkala jsem si,že jsem stará,ale těhotenství jsem si užila a cítila se lépe,než v těch 20. a i ted´ si to užívám,jen ty první dny po porodu jsem byla trochu unavená. Amnio jsem odmítla,protože jít tam jen kvůli věku(všechny výsledky byly ok) mi přišlo absurdní. Moje babička měla ve věku od 35 do 43 celkem 6 dětí,všechny zdravé,sama byla celý život zdravá a zemřela v 85. A když jsi otěhotněla tak snadno (já také),asi to tak mělo být,takže Ti moc držím palce.
Ahoj Hana
Ahoj Dandule, kliknes vpravo v sekci HLAVNI TEMATA na diskusni forum a tam mas vsechny temata serazena podle toho, o cem jsou. Daji se tam najit dobre rady ![]()
Ahoj Dandule,
mě to připadá úžasné mít další miminko, když už máš starší děti,
s manželem uvažujeme také o třetím a právě až mi bude kolem 35 let. Ale to je za dlouho!!!
Za pár dní mi bude 24 a naši dětem je 3,5 roku(chlapeček) a půl roku(holčička).
Takže je docela možné, že si to ještě rozmyslíme. :-]
Hlavně se drž a užívej si těhotenství.
Hodně štěstí.
Nikol
Ahoj Dandule!
Vůbec si nemyslím, že jsi na miminko stará!!! Moc Ti to přeju, a uživej si své těhotenství, a potom miminka!!
Lentilka
Holky,moc děkuji za příspěvky.Dandule + matýsek /5týdnů/
Mila Dandule,
loni mi bylo 36 a narodil se mi prvni chlapecek. jsem moc stastna a da li panbuh, chci mit jeste alespon jedno decko za dva az tri roky. Jsi tak stara, jak se citis. Deti jsem planovala az po tricitce a nelituji toho.
Drzim palec.
Lucie