Vyšší věk maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
1.3.04 21:36

Ahoj, rada bych se sice opozdene, ale preci zapojila - zrejme jsem nejstarsi matka siroko-daleko :-). Me treti se mi narodilo ve 42letech - mesic po tom mi bylo 43. Tehotenstvi bylo uplne bez problemu (v 16. tydnu jsme lyzovala ve Francii), pracovala jsem jeste 2 tydny pred porodem… Nekteri doktori se ke mne chovali skutecne jako k dinosaurovi, ale ne zdaleka vsichni. Miminko je uzasne (je ji 8 mesicu), starsi sourozenci (18 a 14) mi pomahaji a spolecne si to uzivame. Moc rada bych nasla „podobne“ matky se stejnymi starostmi = starsi deti x mimino :-). Behem tehotenstvi mi spousta lidi rikalo, ze si to ted „uziju“. A ja si to opravdu uzivam. Je to fakt prima - vrele doporucuji. Tesim se / a pevne verim/, ze se nekdo ozve! Ahoj Lida

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.3.04 08:08

Vy „starší“ maminky. Je to nádherné, mít dítě až v pozdějším věku. Mně je 32 a čekám své druhé miminko a jsem pevně rozhodnutá si na třetí počkat tak do 38. Víte co mi připadá nejúžasnější? Že starší sourozenci budou mít úžasnou průpravu do života…no, někteří možná až antikoncepci :) . Držím vám pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.3.04 20:22

Ahoj,
myslim, ze je to opravdu asi ta nejlepsi „antikoncepce“ pro starsi sourozence. Takova roztomila dostatecne blizka zkusenost s miminem - roztomila proto, ze je to „jen“ sourozenec = stale se da „po zapujceni vratit“ :-). Na druhou stranu jim snad nehrozi situace, kdy jsem prisla z porodnice s prvni dcerou vybavena jen velmi mlhavou radou, ze kojenym detem dudlik nic nerika… A poprve sama oblekala, prebalovala a koupala a kojila atd. . V porodnici nam miminka nosili jen na kojeni v pravidelnych intervalech, tak prvni, co mne prekvapilo, ze mimi ma chut k jidlu, resp. krici = něco chce i jindy! Tech prekvapeni bylo vic,ale nakonec jsem to take zvladla. L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.4.04 21:13

Ahojky dandulko,myslím,že se známe ze snažilek.Mně je 35 a jsem také v 6tt.Také jsem dlouho váhala,ale nakonec jsem povolila a povedlo se to také napoprvé.Také mám obavy ze svého věku,ale doufám,že vše dobře dopadne.Držím Ti palce mony6

• Citovat
  • Upravit
308
16.4.04 23:50

Ahoj Dandule,

první miminko jsem měla v 18 letech, teď je mu už 15. Dcerka zítra oslaví 12 let. V lednu 2004 se nám narodilo 3.miminko - chlapeček. To mi už bylo skoro 34 let. A jak píší holky. těhotenství v tomto věku jsem si užívala mnohem víc než ve zmiňovaných 18 a 21 letech . A aby náš Matýsek nebyl „jako jedináček“m plánujeme ještě za tak 2-3 roky další mimi. Taky mám trošičku z toho věku obavy , ale za ten nádherný uzlíček to stojí.
Dříve se doporučovalo mít mimi do 35 let, teď se hranice hodně posunula, a to je mooc dobře.

papa Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
17.4.04 09:42

Milé holčiny,

docela jste mě potěšily :lol: . Mě je 32 a zatím se nám nedaří (ani IVF). Začala jsem propadat panice, že už jsem na mimi dost stará, a že se budu muset smířit s tím, že už se vytouženého vlastního miminka nedočkám. Daly jste mi teď novou naději, že pro nás ještě pozdě není (i když na první miminko možná ano).

Takže hurá do nových pokusů!!! :wink:
Díky Dadla

P.S. Mimochodem :arrow: moje babička měla mamku v 45 letech a vychovala ji až do dospělosti (tak asi opravdu ještě není pozdě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.04 08:28

Ahoj Dandule
Když jsem četla Tvůj příspěvek, měla jsem pocit, že píšeš o mně. Je mi taky 37 let (v září už 38) a mám dva syny ve věku 18 a 15 let. Jen s tím rozdílem, že asi zatím nejsem těhotná. I když možná, že jo. Podle příznaků bych být měla, ale začala jsem včera trochu špinit. Zkoušíme to ale teprve 1 měsíc, takže vlastně o nic nejde. Moje starší děti o tom zatím nemají páru, co se jim to maminka snaží připravit, ale mají tolik vlastních zájmů, že na nějaké mazlení a povídání s maminkou už nemají náladu a já hrozně toužím po malém drobečkovi. Taky jsem rozebírala důvody pro a proti, ale nějak mě to přemohlo. Jsem sice rozvedená, ale mám už tři roky přítele a moc bychom spolu chtěli mít dítě.
Chtěla jsem se Tě zeptat, doporučil Ti lékař amnio? Mám z toho trošku obavy. Četla jsem různé názory a jsem z toho jelen. Nemám strach z bolesti, ale o mimčo (zatím jen virtuální).
Pocházím z Uničova u Olomouce, ale asi se časem budeme stěhovat do Bílovce u Ostravy. Odkud jsi Ty? Můžeš mi napsat i email:marburesova@seznam.cz.
Zatím držím palce. MARTINA

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí