Magnesium v těhotenství

3813
10.1.04 08:34

Magnesium

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s braním Magnesia a vitaminu B6. Jelikož mi tvrdlo bříško tak mi doktorka předepsala Mange B6 (magnesium a vitmanim B6 v jednom) v dávkách 3× 2tablety. V příbalovym letáku, ale píšou, že těhotné by měli brát nejvíc 2 tablety za den. Nemůžu nějak ublížit miminku když budu brát tak vysoké dávky? A můžu k tomu brát vitaminy (mamavit)? Zlatka 25tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7463
10.1.04 11:03

Magnesium

ahoj Zlatko, ja beru magnesium od 26 t.t a take 3×2 tbl.pani doktorka se nevyjadrila,ze by to melo brouckovi uskodit a ja ji verim

magrata a krystufek 31t.t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
10.1.04 17:28

Magnesium

Ahojky díky za odpověď a bereš k tomu magnesiu taky vitaminy pro těhotné???? A to magneasium co bereš jak se jmenuje? Zlatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.04 21:19

Magnesium

Ahoj,

já brala magnesium od 28. týdne těhotenství a předčasnému porodu to stejně nezabránilo. Právě před chvílí jsme byla na internetových stránkách www.sosporodnice.cz (včera o nich mluvili autoři v televizi) a tam jsem se dočetla, že podávání magnesia jakožto prevence předčasného porodu se ukázalo jako málo účinné.

Moje zkušenost je stejná. Ještě v porodnici do mne nitrožilně „nalili“ 1 litr roztoku s magnesiem a hle jaké to překvapení porodila jsem ve 34. týdnu. To bylo překvápko …

Můj názor je, že chce-li prcek ven, vykulí se na svět magnesium nemagnesium, i když ho lékaři tak rádi předepisují.

Nevím, jaký máš vnitřní nález, ale sestoupila-li hlavička plodu, hrozí zkrácení děložního hrdla a je možný i předčasný porod. V takovém případě bych se obrátila na porodnici, kam chceš jít rodit, aby se na to mrkli okem opravdu odborným. Možná by Tě umístili na oddělení rizikového těhotenství. Ale věř mi, lépe si pár týdnů poležet než riskovat předčasný porod se všemi následnými komplikacemi, o kterých se zde raději nechci zmiňovat.

Čau a hodně štěstí

Evča :-]

• Citovat
  • Upravit
7463
10.1.04 21:21

Magnesium

ahoj

zadne jinevitaminy uz neberu,brala jsem Maternu,ale bylo mi po ni spatne. To magnesium se jmenuje Magnesii Lactici 0.5,

doktorka mi rikala,ze je budu brat asi do 37t.t

mej se krasne a pohlad za me brisko:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.3.04 15:38

Magnezium?

Tak nevim, bydlim ve Francii a tady magnezium vubec „neleti“. Jelikoz mi tvrdne brisko, dostala jsem 4× denne pul tabletky Salbumolu, coz je lek pouze na predpis. Kdyz jsem se ptala na magnezium, bylo mi receno, ze proti kontrakcim neni ucinny, ze se obcas doporucuje pri bolestech v trislech. Je docela divne, ze u nas se predepisuje o 106 a tady pry neni ucinny…

Andrea 27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perty111
22.7.10 15:27

kontrakce

Ahojky,mě magnezko taky moc nepomohlo brala jsem jeden pytlík magnosolvu deně a žádný efekt,tvrdnutí ještě zesilovalo :roll: doktor mi tedy doporučil dva sáčky na den,opět bez efektu,tak k tomu přidal ještě prášky gynipral čtyřikrát deně a je klid :potlesk: tvrdnutí se skoro vytratilo,díky těm práškům,ale je to síla na srdce a na tlak :oops: takže u toho musím pořád ležet,naštěstí doma.Taky mám těh.cukrovku,tak musím držet dietu,jenže jak když piju sladké magnézko a k tomu ty prášky,které by diabetičky vůbec nesměly brát :nevim: pá Peťule 29tt

• Citovat
  • Upravit
14
5.2.13 14:36

magnesium

Tak já holky beru 8tablet magnesia denně. k tomu mě zjistili chudokrevnost tak ještě železo, a mám taky trombofilii a ta se mi taky zhoršuje, tak si budu muset pychat do břicha, a to jsem 32tt, asi hrozí předčasný porod že? děkuji za názor(a taky už je malá v porodních cestách tak nesmím chodit) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
5.2.13 14:42

Ja zatim beru MAGNE B6 pouze preventivne 1 tabletku, ale dr me take rikala ze muzu az 6 tablet. Pak jsem cetla pribalovy letak a ptekvapila me ta informace v nem… no zatim jsem se ji na to neptala, neb nastesti neni duvod, ale snad doktpri vedi co rikaji - asi to ber jak ti rekla Hlavne at to pomuze!!!
Jinak ja beru vitaminy jen listovku 400 + jod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 14:46

Ahoj :mavam: já na tvrdnutí břicha beru magnosolv 1× denně. 17tt.

• Citovat
  • Upravit
5.2.13 14:55

Já beru 4×2 tablety Mg Lactici a první týden jsem brala 4×3. Doktorka mi vysvětlila, že je to hlavně na celkové utlumení což píšou i v příbaláku (podporuje spánek), takže když mám předepsanej klid na lůžku a žádný namáhání, tak spím víc než 12 hodin denně a rychleji mi to utíká. Každej další den, kdy miminko „zraje“ je dobrej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
5.2.13 21:01

Beru magnosolv 2× denne, bricho mi tvrdne dal, takze myslim nic moc ucinek, 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.2.13 09:03

Já už to magnezium beru skoro měsíc, spánek mi moc nepodporuje, nemůžu zaspat, a večer se pořád budím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
6.2.13 21:03

Já beru Magnosolv 1× denně, ale je to jak na kolotoči, někdy je mi fajn, někdy, hlavně večer, mám pocit, že mi praskne břicho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
6.2.13 21:10

Taky jsem brala 3×2 tbl. Magne B6 denně, od 27. týdne asi. Nic jiného jsem k tomu nebrala, občas tabletu rybího tuku. Nedokážu posoudit, jestli to k něčemu bylo nebo ne, dr. mi ho nasadil kvůli předčasným kontrakcím, které jsem měla stále. Malá se narodila 39+3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí