Magnesium v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
6.3.14 10:18

Než jsem si koupila tohle tak jsem brala jiný a to mi vubec nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
6.3.14 10:19

Jinak moc děkuju za odpovědi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
6.3.14 10:39

Mě ho doktorka napsala sama od sebe, abych prej neměla křeče, byla to karbička asi na měsíc, pak už jsem to nebrala, ale bacha na to, magnesium utlumuje stahy a muže pak stavit porod, protože u porodu potřebuješ aby se děloha stahovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
6.3.14 10:42

@střepina Magnesium jsem jedna asi 2,5 měsíce a rodila jsem nakonec o měsíc dřív tak že bych řekla že nic neutlumuje i poslíčky jsem měla 2 týdny před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.3.14 10:45
@střepina píše:
Mě ho doktorka napsala sama od sebe, abych prej neměla křeče, byla to karbička asi na měsíc, pak už jsem to nebrala, ale bacha na to, magnesium utlumuje stahy a muže pak stavit porod, protože u porodu potřebuješ aby se děloha stahovala

preto sa musi okolo toho 35-36tt vysadit..
A nemaju to ani pediatri radi, kvoli srdicku mimca..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.3.14 10:47
@Terezie231 píše:
@střepina Magnesium jsem jedna asi 2,5 měsíce a rodila jsem nakonec o měsíc dřív tak že bych řekla že nic neutlumuje i poslíčky jsem měla 2 týdny před porodem.

na toto som sa pytala v porodnici a pry to vadi, az ked je tehotenstvo v termine..pred terminom pry ne-e..tiez som todilasriv a tiez som kontrahovala normalne, az moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
6.3.14 10:56

Já brala hořčík od 16 týdne do 29 týdne (kdy jsem porodila) v mega dávkách 8 tablet děnně. Brala jsem toto http://www.drmax-lekarna.cz/…50x0-5g.html?…. V pohodě se může brát 3×2 tablety denně, navýšit po konzultaci s lékařem. Já být tebou tak si klidně sama hořčík vezmu, ničemu tím nemůžeš ublížit a ani miminku to nijak nevadí. V tom 37 týdnu se doporučuje vysadit, protože pak mohou být slabší kontrakce u porodu, ale to u mě tedy ani u jednoho porodu nehrozilo. Tvrdnutí břicha mi nezastavili ani infuzemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
12.5.14 10:54

Ahoj, beru Magnesii Lactici a dávám si tak 3-4 denně večer před spaním kvůli nepříjemnýmu pocitu v nohách když si lehnu a chci usnout. Neuroložka mi řekla, že je potřebuju hořčík a skutečně zabírá. Chtěla bych ale nějaký jiný, tohle jsou obří tablety a musím polykat minimálně 3, není něco, co by mělo vyšší obsah Mg? Samozřejmě se poptám v lékárně, ale tady u nás neumí poradit a do Brna se dostanu až koncem měsíce

Díky

• Citovat
  • Upravit
72725
12.5.14 11:03

@Moňas.p můj dr mi teď říkal, že je nějaká novinka - magnezko v prášku. Ale kdybych si vzpoměla, jak přesně se to jmenuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9970
12.5.14 11:08

@Moňas.p to magnésko rozpustné do vody se jmenuje Magnosolv.
Mě teda nejelo…chutná jako Šumák a ráda jsem se vrátila k polykacím tabletám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
12.5.14 11:18

Jo holky ty diskuse se mi hodí přidám se jestli nevadí :) mám stejný tablety jako Moňas…taky mi teda nejedou vždy se mi to zasekne v krku :poblion: a cítím to pak ještě dlouhou…ten magnosolv je na předpis? nevíte jestli to má stejnou hodnotu mg jako tablety? mám brát 4denně kvůli tvrdnutí břicha…tak jestli bych mohla 4 tydle tablety rozpustný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
12.5.14 11:27

Ahoj, no a neni ten magnosolv pouze na recept?? JInak se da koupit i klasicky Mg v sumivych tabletach, kdysi (cca rok zpet) jsem ho mela :) ale nevim kolik obsahuje Mg, jestli nejsou slabsi nez ten Lactici. Jinak ja behem tehotenstvi brala ten lactici 2-2-2 tbl. nekdy od 18.-35.tt a zvladla jsem to ;) je fakt, ze se polykaly blbe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
12.5.14 11:41

Magnesii lactici obsahuje 0,5g.
Magnosolv obsahuje 6,1g. Je mnohem silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
12.5.14 11:53
@martina.se píše:
@Moňas.p můj dr mi teď říkal, že je nějaká novinka - magnezko v prášku. Ale kdybych si vzpoměla, jak přesně se to jmenuje :think:

to by bylo super, hlavně bez cukru musím mít, mám cukrovku :roll:

Díky

@Komteska80 píše:
@Moňas.p to magnésko rozpustné do vody se jmenuje Magnosolv.
Mě teda nejelo…chutná jako Šumák a ráda jsem se vrátila k polykacím tabletám :mrgreen:

chuť mi je jedno, ale aby v tom nebyl cukr, děkuji :)

@Schara píše:
Ahoj, no a neni ten magnosolv pouze na recept?? JInak se da koupit i klasicky Mg v sumivych tabletach, kdysi (cca rok zpet) jsem ho mela :) ale nevim kolik obsahuje Mg, jestli nejsou slabsi nez ten Lactici. Jinak ja behem tehotenstvi brala ten lactici 2-2-2 tbl. nekdy od 18.-35.tt a zvladla jsem to ;) je fakt, ze se polykaly blbe :)

mě by ani to polykání nevadilo, vadí mi spotřeba. V minulým těhotenství jsem jich brala jeden čas 12 denně a to se prodražilo a to polykání j hnus :D

@Marcelka146 píše:
Magnesii lactici obsahuje 0,5g.
Magnosolv obsahuje 6,1g. Je mnohem silnější.

díky, no super, teď už jen aby v tom nebyl cukr :D

• Citovat
  • Upravit
10652
12.5.14 12:04

@Marcelka146 t yjo tak to je rozdíl 8o

a já si říkám že mi to magnesi lacti teda nic moc nepomáhá :oops: zkusím asi ten magnosolv…třeba míň denně…ale vlastně asi nezkusím když je na předpis :think:

@Moňas.p máš těhotensnkou cukrovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky