Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Než jsem si koupila tohle tak jsem brala jiný a to mi vubec nepomohlo…
Mě ho doktorka napsala sama od sebe, abych prej neměla křeče, byla to karbička asi na měsíc, pak už jsem to nebrala, ale bacha na to, magnesium utlumuje stahy a muže pak stavit porod, protože u porodu potřebuješ aby se děloha stahovala
@střepina Magnesium jsem jedna asi 2,5 měsíce a rodila jsem nakonec o měsíc dřív tak že bych řekla že nic neutlumuje i poslíčky jsem měla 2 týdny před porodem.
@střepina píše:
Mě ho doktorka napsala sama od sebe, abych prej neměla křeče, byla to karbička asi na měsíc, pak už jsem to nebrala, ale bacha na to, magnesium utlumuje stahy a muže pak stavit porod, protože u porodu potřebuješ aby se děloha stahovala
preto sa musi okolo toho 35-36tt vysadit..
A nemaju to ani pediatri radi, kvoli srdicku mimca..
@Terezie231 píše:
@střepina Magnesium jsem jedna asi 2,5 měsíce a rodila jsem nakonec o měsíc dřív tak že bych řekla že nic neutlumuje i poslíčky jsem měla 2 týdny před porodem.
na toto som sa pytala v porodnici a pry to vadi, az ked je tehotenstvo v termine..pred terminom pry ne-e..tiez som todilasriv a tiez som kontrahovala normalne, az moc..
Já brala hořčík od 16 týdne do 29 týdne (kdy jsem porodila) v mega dávkách 8 tablet děnně. Brala jsem toto http://www.drmax-lekarna.cz/…50x0-5g.html?…. V pohodě se může brát 3×2 tablety denně, navýšit po konzultaci s lékařem. Já být tebou tak si klidně sama hořčík vezmu, ničemu tím nemůžeš ublížit a ani miminku to nijak nevadí. V tom 37 týdnu se doporučuje vysadit, protože pak mohou být slabší kontrakce u porodu, ale to u mě tedy ani u jednoho porodu nehrozilo. Tvrdnutí břicha mi nezastavili ani infuzemi.
Ahoj, beru Magnesii Lactici a dávám si tak 3-4 denně večer před spaním kvůli nepříjemnýmu pocitu v nohách když si lehnu a chci usnout. Neuroložka mi řekla, že je potřebuju hořčík a skutečně zabírá. Chtěla bych ale nějaký jiný, tohle jsou obří tablety a musím polykat minimálně 3, není něco, co by mělo vyšší obsah Mg? Samozřejmě se poptám v lékárně, ale tady u nás neumí poradit a do Brna se dostanu až koncem měsíce
Díky
@Moňas.p můj dr mi teď říkal, že je nějaká novinka - magnezko v prášku. Ale kdybych si vzpoměla, jak přesně se to jmenuje ![]()
@Moňas.p to magnésko rozpustné do vody se jmenuje Magnosolv.
Mě teda nejelo…chutná jako Šumák a ráda jsem se vrátila k polykacím tabletám ![]()
Jo holky ty diskuse se mi hodí přidám se jestli nevadí
mám stejný tablety jako Moňas…taky mi teda nejedou vždy se mi to zasekne v krku
a cítím to pak ještě dlouhou…ten magnosolv je na předpis? nevíte jestli to má stejnou hodnotu mg jako tablety? mám brát 4denně kvůli tvrdnutí břicha…tak jestli bych mohla 4 tydle tablety rozpustný ![]()
Ahoj, no a neni ten magnosolv pouze na recept?? JInak se da koupit i klasicky Mg v sumivych tabletach, kdysi (cca rok zpet) jsem ho mela
ale nevim kolik obsahuje Mg, jestli nejsou slabsi nez ten Lactici. Jinak ja behem tehotenstvi brala ten lactici 2-2-2 tbl. nekdy od 18.-35.tt a zvladla jsem to
je fakt, ze se polykaly blbe ![]()
Magnesii lactici obsahuje 0,5g.
Magnosolv obsahuje 6,1g. Je mnohem silnější.
@martina.se píše:
@Moňas.p můj dr mi teď říkal, že je nějaká novinka - magnezko v prášku. Ale kdybych si vzpoměla, jak přesně se to jmenuje
to by bylo super, hlavně bez cukru musím mít, mám cukrovku ![]()
Díky
@Komteska80 píše:
@Moňas.p to magnésko rozpustné do vody se jmenuje Magnosolv.
Mě teda nejelo…chutná jako Šumák a ráda jsem se vrátila k polykacím tabletám
chuť mi je jedno, ale aby v tom nebyl cukr, děkuji ![]()
@Schara píše:
Ahoj, no a neni ten magnosolv pouze na recept?? JInak se da koupit i klasicky Mg v sumivych tabletach, kdysi (cca rok zpet) jsem ho melaale nevim kolik obsahuje Mg, jestli nejsou slabsi nez ten Lactici. Jinak ja behem tehotenstvi brala ten lactici 2-2-2 tbl. nekdy od 18.-35.tt a zvladla jsem to
je fakt, ze se polykaly blbe
mě by ani to polykání nevadilo, vadí mi spotřeba. V minulým těhotenství jsem jich brala jeden čas 12 denně a to se prodražilo a to polykání j hnus ![]()
@Marcelka146 píše:
Magnesii lactici obsahuje 0,5g.
Magnosolv obsahuje 6,1g. Je mnohem silnější.
díky, no super, teď už jen aby v tom nebyl cukr ![]()
@Marcelka146 t yjo tak to je rozdíl ![]()
a já si říkám že mi to magnesi lacti teda nic moc nepomáhá
zkusím asi ten magnosolv…třeba míň denně…ale vlastně asi nezkusím když je na předpis ![]()
@Moňas.p máš těhotensnkou cukrovku?