Magnesium v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
7.2.13 18:30

Já beru magnesium od 20tt,3tablety denně, a od 30tt 8tablet denně, a ještě železo, tak uvidíme jestli bude chtít jít dřív ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.5.13 14:04

Tvrdlo mi břicho a dr. mi řekla že mám jíst magnesium dvě ráno a dvě večer, v lékárně jsem dostala magnesium B6 od Dr.Maxe a tam píšou dvě tablety deně. Tak teda nevim jestli mám jíst ty dvě a nebo ty čtyři :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
28.5.13 14:18

@Terezie231 já bych jedla jen dvě tablety denně, jak je na letáku, uvidíš, jestli Ti to zabere, nemusíš do sebe cpát zbytečně čtyři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.5.13 14:20
@Radanka25 píše:
@Terezie231 já bych jedla jen dvě tablety denně, jak je na letáku, uvidíš, jestli Ti to zabere, nemusíš do sebe cpát zbytečně čtyři :nevim:

Tak fajn začnu nejdřiv jen ty dvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
28.5.13 14:27

@Terezie231 magnésko sice ublížit nemůže, já ho beru celé těhu, akorát rozpustný prášek, jsem 38tt a nepomáhá mi od tvrdnutí už nic :lol: ale já už jsem na doktory opatrná, raději, než do sebe dám nějaký lék, co mi předepíšou, prolustruju ho na netu atd. Gyndař řekl, že když mi bude břicho moc tvrdnout, můžu si brát i dva sáčky na den, že je to slabé, v lékárně, řekli, že jen jeden denně, víc ne… Měla jsem brát na křečáky asi dva druhy prášků, vykašlala jsem se na to, v porodnici mi řekli, že na křečáky nic brát nemusím, pokud mě nebolí a nedávat do sebe zbytečné chemii, tak se vyznej… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.5.13 17:34
A když ti začne tvrdnout břicho jedeš na pohotovost a nebo jdeš hned k dr. na kontrolu??? Já mu řekla že jsem nikde nebyla a on se strašně divil že jsem si nikam nezašla prej příště mám jet :nevim: :nevim:
@Radanka25 píše:
@Terezie231 magnésko sice ublížit nemůže, já ho beru celé těhu, akorát rozpustný prášek, jsem 38tt a nepomáhá mi od tvrdnutí už nic :lol: ale já už jsem na doktory opatrná, raději, než do sebe dám nějaký lék, co mi předepíšou, prolustruju ho na netu atd. Gyndař řekl, že když mi bude břicho moc tvrdnout, můžu si brát i dva sáčky na den, že je to slabé, v lékárně, řekli, že jen jeden denně, víc ne… Měla jsem brát na křečáky asi dva druhy prášků, vykašlala jsem se na to, v porodnici mi řekli, že na křečáky nic brát nemusím, pokud mě nebolí a nedávat do sebe zbytečné chemii, tak se vyznej… :nevim:

A když ti začne tvrdnout břicho jedeš na pohotovost a nebo jdeš hned k dr. na kontrolu??? Já mu řekla že jsem nikde nebyla a on se strašně divil že jsem si nikam nezašla prej příště mám jet :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.5.13 18:07

Záleží, v kolikátém týdnu jsi a jakým způsobem/jak často Ti břicho tvrdne. Pokud by tvrdnutí bylo možným příznakem pro předčasný porod, tak samozřejmě k doktorovi co nejdřív, pokud má člověk pár týdnů do termínu, není už moc co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.5.13 18:37

@Terezie231 ano, záleží, v kolikátém týdnu jsi, já akutně u doktora, nebo v nemocnici nebyla sama nikdy, jen na pravidelných kontrolách. Záleží, jak Ti břicho tvrdne, já už mám za těch 38tt vypozorováno, že malá je vždy aktivní spíš odpoledne a večer, tak mi ztvrdne břicho a dám si magnésko na úlevu, jinak se to dá vydržet, ale mám těhu bez problémů. Taky záleží, jak se při tom cítíš, když Ti tvrdne břicho, jestli je to opravdu strašně bolestivé, jela bych, ale je normální, že nic příjemného to není, zvlášť poslední týdny, takže při každém ztvrdnutí bych nejezdila, ale je to strašně individuální, může to něco znamenat, ale nemusí, čert, aby se v tom vyznal, já už čekám na porod, ať se mi uleví, ty bezesné noci jsou hrozné, celé tělo už bolí a ono se pořád nic neděje :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
29.5.13 19:34
@Radanka25 píše:
@Terezie231 ano, záleží, v kolikátém týdnu jsi, já akutně u doktora, nebo v nemocnici nebyla sama nikdy, jen na pravidelných kontrolách. Záleží, jak Ti břicho tvrdne, já už mám za těch 38tt vypozorováno, že malá je vždy aktivní spíš odpoledne a večer, tak mi ztvrdne břicho a dám si magnésko na úlevu, jinak se to dá vydržet, ale mám těhu bez problémů. Taky záleží, jak se při tom cítíš, když Ti tvrdne břicho, jestli je to opravdu strašně bolestivé, jela bych, ale je normální, že nic příjemného to není, zvlášť poslední týdny, takže při každém ztvrdnutí bych nejezdila, ale je to strašně individuální, může to něco znamenat, ale nemusí, čert, aby se v tom vyznal, já už čekám na porod, ať se mi uleví, ty bezesné noci jsou hrozné, celé tělo už bolí a ono se pořád nic neděje :nevim: :nevim:

Tak já jsem těd ve 24tt, žádná příšerná bolest to nebyla jen to bylo docela nepříjemný. Ale já nejsem žádný bebíčko že by mě někde píchlo a hned tim všechny obtěžovala. Ale na druhou stranu zas abych to nepodcenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
6.3.14 09:59

Ahoj, jsem 31+3 tt, už pár týdnů mi tvrdne bříško, dr jsem to říkala už dříve a jediné, co mi na to říká, že je to normální. V úterý jsem byla v poradně a CS 0. Posledních pár dnů se mi k tomu přidaly ještě křeče do lýtek (hlavně při protahování, chůzi na schodech a napínání). Myslíte, že bych mohla užívat magnesium i bez předchozí domluvy s lékařem? Do poradny jdu zase až budu 34tt, nechce se mi tam chodit hned ani ne po týdnu, když jsem tam byla v úterý.
Děkuji za případné odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.3.14 10:12

Poradila bych se s gynekologem, sama bych si v těhotenství raději nic neordinovala. On ti ho stejně nejspíš napíše, ale já bych prostě sama jen tak nic zobat nezačala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.3.14 10:13

@zulitvi
Myslim ze mozes, ale ja by som to aspon konzultovala po telefone..mne ked tvrdlo, tak som volala svojmu doktorovi a on mi to naordinoval po telefone..mg sa moze brat do urciteho tyzdna, potom uz je nevhodne ore prcka, ale neviem do ktoreho(to mi vraveli na kontrole v porodnici, ked som tam bola v 36 a to som ho vysadila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.3.14 10:16

@zulitvi Přidávám se k @miisenka Magnésium rozhodně neublíží (ale taky nemusí vůbec pomoct). Maximálně se můžeš trochu po… jelikož na někoho působí projímavě. A okolo 35, 36. týdne přestat brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
6.3.14 10:17

Mužeš si ho naordinovat sama, tim nic nezkazíš. Magnesium jí v těhotenství každá druhá na tom neni nic špatnýho. A pokud mužu doporučit tak si kup tohle http://vitaminy-a-mineraly.heureka.cz/…let/galerie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
6.3.14 10:18

@miisenka @Svistice Já jdu práve 34+1tt do poradny tak bych se o tom s ním pobavila až tam a zrovna bych se ho zeptala, kdy přestat brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí