Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Magnesii lactici je čistý hořčík, Magnosolv je složený z více složek a myslím, že cukr neobsahuje. V těhotenství se sice může, ale já bych pro tu „čistotu“ radši volila magnesii lactici a to taky nejsem polykací typ, ale zvládala jsem jich polykat i 8 denně. Nechtěla jsem do sebe cpát víc než musím, proto jsem se zapřela a jedla tablety a né „pohodlný“ prášek.
@Marcelka146 píše:
Magnesii lactici je čistý hořčík, Magnosolv je složený z více složek a myslím, že cukr neobsahuje. V těhotenství se sice může, ale já bych pro tu „čistotu“ radši volila magnesii lactici a to taky nejsem polykací typ, ale zvládala jsem jich polykat i 8 denně. Nechtěla jsem do sebe cpát víc než musím, proto jsem se zapřela a jedla tablety a né „pohodlný“ prášek.
mě nejde o pohodlí, ale že má malý obsah MG a musí se jich jíst zbytečně moc. Je jich velká spotřeba navíc
@Moňas.p
Však tím jsem myslela to pohodlí, než si dát 8 tablet, tak si vypít 1-2 sáčky. U mě nakonec právě převládla ta čistota přípravku před pohodlím.
@Marcelka146 píše:
@Moňas.p
Však tím jsem myslela to pohodlí, než si dát 8 tablet, tak si vypít 1-2 sáčky. U mě nakonec právě převládla ta čistota přípravku před pohodlím.
no jo, to mě štve. V min. těhotenství jsem jich brala 12 denně ![]()
K tomu mám ještě vitamíny a léky na ŠŽ a do toho teď ještě ta cukrovka, no nebaví mě to ![]()
@Moňas.p
Jo, tak v tvým případě to chápu, že si chceš aspoň od nějakých tablet ulevit.
@Marcelka146 píše:
@Moňas.p
Jo, tak v tvým případě to chápu, že si chceš aspoň od nějakých tablet ulevit.
njn, ale raději to budu nadále dělat tak, jak říkáš ty, nebo se poptám v lékárně na jiný čistý hořčík s vyšším obsahem Mg, třeba něco najdu
Děkuji ![]()
Ahoj holky, je možné že po prvním dni kdy jsem si vzala 2 tabletky magnesia se mi udělalo špatně, máte některá zkušenost s nežádoucími účinky? jsem z toho dost vyplašená protože mi je doktor přímo nakázal.. ![]()
@majduskaaa ja po nich mela jen průjem… Ale brala jsem maximalni možné dávky (3magnosolvy denne, vyrovnají se cca 8 tabletem..)
@majduskaaa spatne mi z neho neni a nikdy jsem o tom neslysela.
Ahoj holky, chci se jen zeptat. Beru magnesium citrát complex a dělá mi docela problém to vypít. Nechutná mi to, piju to na víckrát. Co s tím? Nedá se to nějak „dochutit“?
Nebo to prostě musím vydržet?
Děkuju moc ![]()
@Macik.S Ahoj. A nejde aby vám dr dala něco jiného? Já také beru magnesko… Magnesii lacttici jsou to tablety beru to 6× denně…
@Kajka9 píše:
@Macik.S Ahoj. A nejde aby vám dr dala něco jiného? Já také beru magnesko… Magnesii lacttici jsou to tablety beru to 6× denně…
No to asi jde, neptala jsem se, naposled když jsem tam byla jsem sestičce říkala, že jsem jedno balení (30 sáčku) už dobrala a jestli mám brát další, tak mi řekla, že jo, ale byl to takový fofr, že jsem jí nestačila nic říct. V pondělí jdu na kontrolu, tak to tam říct můžu. Tablety by byli fajn, ty sáčky to je fakt hnus ![]()
A ty sáčky právě mají oni v ordinaci, takže mi je automaticky dala.
@Macik.S Pokud ti je po tom zle tak určitě to řekni Dr je toho víc a uvidíš co ti řekne
jj, mám