Kolik vam vypije 4m mimi?

381
28.1.10 17:51

kolik vam vypije 4m mimi?

ahoj,v utery nam budou 4mesice,pije mi pres den od 6ti do 21h cca po 3h-cca160ml,davam mu vetsinou MM,tak jednou UM,celkem vypije kolem 900ml za 24h,cetla jsem :-D ,ze pokud mimi piji kolem 9OOml za den,tak by se melo zacit s prikrmama,muzu mu jeste zvysit davku MM,ci radsi davat vic UM,nevadi,ze se tak naliva?Nebo mu mam davat uz kase,ci prikrmy,samozrejme jdeme k dr.,se optat co dal,ale veskere rady a poznatky mi pomohly i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
28.1.10 18:06

culikata, tak mě teda Eliška ve 4 měsících nevypila ani náááhodou 900ml, teď je jí skoro 6 měsíců a těch 900ml za den sotva dá. Podle mě záleží spíš na tom zda dítě prospívá. Měli jsme období kdy byli z bídou půl litra MM a stejně přibývala, tak že bych to množství až tak nehrotila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radulaur
28.1.10 18:13

ahojky, já mám opačný extrém, my ve 4m dáme 5OO-600ml,jak říká Katy řídila bych se mimčem, pokud není hladové tak bych s příkrmem počkala aspon do tech 5 měsíců, já ho začala dávat, protože malá nepapá,ale taky to nebude asi žádná výhra.

• Citovat
  • Upravit
9044
28.1.10 18:14

jen mam takovy dotaz,kdyz pises,ze muzes zvisit davku MM,proc teda davas UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.1.10 19:11

Culikata, s těma tabulkama a jejih normama je to fakt jen a jen orientačně. Každé miminko je jiné. Kubovi třeba byly nedávno 3měsíce a vypije taky 900ml denně, ale žádné příkrmy mu dávat prý nemám. Spíš by ti měla říct Dr. Ale pokud prospívá, tak podle mě zatím není důvod nikam s příkrmama spěchat. Možná třeba nějakou kašičku 1× denně. Mně říkala, že od konce 4.měsíce nekojené děti můžou mít příkrmy, ale jinak je to lepší až od 5.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
28.1.10 21:17

Taky by me zajimalo proc malemu davas UM, kdyz kojis..
Malo pribira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2602
28.1.10 21:49

Ahoj, můj malý pil ve 4 měs.okolo litru MM denně (musím krmit odsátým mlíčkem). Obecně píší, že by se mělo dávat 150-180ml na kg. Z vlastní zkušenosti musím říct, že by to u nás nebylo možné, prože malý má přes 8,5kg a to bych mu musela dávat až cca 1,5 litru za den - i kdyby to do sebe dostal, asi by mu to teklo ušima ven :mrgreen:
Jinak jestli máš MM, proč chceš dávat UM???
S příkrmy by se mělo začít, pokud po podání denní dávky 900-1000ml zůstane dítko hladové. Konzultuj to s Pediatrem.

• Citovat
  • Upravit
381
28.1.10 22:40

ahoj,maly mel zloutenku i z meho mleka,tak mi dr.doporucila davat jen UM,ja to zkusila na stridacku,kdyz mu ve cca 3mesicich zloutenka ustoupila,zacala jsem pridavat vic MM a ted davam UM jen na noc,ode me se maly napije jen v noci,pres den dela,ze absolutne nechape,co po nem chci,kdyz mu nabizim prso :nevim: ,jsem na odsavacce,mlicko zvysuju po malu,je to mravenci prace,odsavacka byla stejne divna,vcera se mi polamala,tak jedu rucne,travim tim dost casu,UM davam na noc,protoze maly po nem nema boleni a pekne usina,takze se me spis ptejte proc nedavam jen UM :-) ,pokud jeste mliko mam,tak samozrejme dam,uvidime.Zajimalo me,jak jste na tom vy ostatni maminy,zatim pribirame pekne,jen proste nevim,jestli mu porad staci tak celkove MM,ci UM,jak dlouho se da jet jen na mliku?Az zacne vahu ztracet,nebo prestane nabirat,tak uz je pozde to resit?Taky uz se tesim na nejakou zmenu v tom jidelnicku.Jinak obdivuju,ze odsavackou odsajes Leni tolik,jakou mas?Mi to jde fakt pomalicku a vcera uz malem letela do kose.Dekuju,dekuju,dekuju............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.1.10 07:57

culikata, mlíčko má smysl dávat pořád a pokud máš MM tak bych mu ho dávala, moje malá má skoro 6 měsíců a je více méně jen na mlíčku a teď za 14 dní přibrala 400g, tak že pokud přibává, tak není nutné řešit příkrmy do půl roku, teda pokud je více na MM než na UM.
My teď pomaličku zkoušíme zeleninku, jen nám teda moc nejede, tak že pokud sní 40g tak je to moc, ale začali jsme fakt až teď, do té doby byla malá jen na MM. :wink:
A odsávačkou ti jako nejde odsávat? Jakou máš, či jakou si měla? Ručně bych to já fakt nedala. Já mám Medelu ruční a jsem s ní spokojené.
Lenka má tuším elektrickou odsávačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
29.1.10 10:00

ahojik,ja mam el.odsavacku Farlin-ale uz od zacatku mi to neslo jen prilozit a odsavat,porad jsem musela odsavacce pomahat,myslela jsem,za jak budu mit mlika vic,tak uz to pujde samo,ale prd.Je fakt,ze z 60ml za den jsem se dostala na 600,odsavam 4krat po 4hod,jedno odsati mi trva tak pul hodky :-( odsavackou ,1krat kojim,ale ted mi ta odsavacka blbne,vubec nema podtlak,zitra ji zkusim reklamovat,ale na to jsem taky zvedava,jestli jim to tam jako budu predvadet,jak mi nesaje :nevim:,takze ted jedu rucne,je to narocny,rikam si,jestli nebylo lepsi poridit si nejakou fakt osvedcebou znacku odsavacky,jsem sama,tak porad musime resit penize,ale ne vzdy to vyresim dobre :-( :-( :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.1.10 10:15

culikatá hele a nemá ta odsávačka takovou membránku? Počkej najdu foto co myslím.........kurni nemůžu najít.
No nevím jak to popsat, prostě tam z čeho kape to mlíčko do lahvičky, tak není tam taková gumová jako by záclonka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.1.10 10:20

Tak jsem to vyfotila na svojí pákové Medele.
Tak že když koukneš na obrázek tak myslím to bílé dole, je to taková membránka, která když je hodně odchlípnutá tak právě dělá to že není podtlak, tak jsem s tim ted nedávno bojovala, no a manžel vzal leukoplast a přilepil, nechal jen škvírku dole, tak že už má zase podtlak. Mě teda napadlo, jestli tam na té tvoji Farlin taky něco takového není co by propouštělo více vzduchu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
29.1.10 10:43

tam takove narocne mechanismy nejsou :-D ,je tam gumovy kloboucek,ktery kdyz tam nedam,tak se nic nedeje,stejne jako kdyz tam je,diky Katy za foto,jdu to jeste vyzkouset,jinak ji mam jeste v zaruce,tak snad to opravi poradne......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.1.10 10:45

No tak se snad nějak podaří dát odsávačku do kupy, bylo by to škoda, když mlíčko ještě máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
29.1.10 19:11

Koukla jsem do notýsku kolik Eliška vyžunkla ve 4.měsíci,tak to dělá 800-900 ml,ale v tý době už byla jenom na UM,taky jsem někde četla,že hranice je kolem litru,ale fakt jsem to neřešila,Eliška byla v pořádku,s přikrmem jsme začali až na půl roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová