Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky. Má někdo zkušenost s tématem kojení-menstruace-otěhotnění? Kojím druhé mimi, ale už jen večer a občas ráno. MS dorazila, když bylo malýmu asi 10,5 měs. Teď právě čekám na další a pořád nic. Poprvé dorazila MS rok po porodu a pak už to bylo normálně (žádná nepravidelnost). Tak teď řeším, jestli nemůžu být těhotná, i když obě děti nejsou počaté spontánně, dost jsem s tím bojovala (zřejmě nedocházelo k ovulaci, tak nakonec IVF)… Test jsem si teď dělala 32.den cyklu - negativní. Měla některá z vás nepravidelnou menstruaci i v době minimálního kojení? Díky moc za příspěvky!
Ahojky
Já kojím taky už jen minimálně.Ráno,večer a odpoledne.A u mě MS stále nikde(ne že by mi to vadilo). Stejné to bylo i u první dcery.V jejích 15m mi už dr MS vyvolal změnou antiko.
Takže i když se kojí minimálně,máme to každá jinak.
Presne jak pise Chocholka, mame to kazda jinak…
Ja nemela menzes jeste tri mesice potom, co jsem prestala kojit uplne!! (A vim, ze jsem celou dobu nemela ani ovulaci)
Každá to má opravdu jinak s menstruací po porodu. Já ju měla asi po roce a „jak noty na buben“, ani antikoncepce s tím nic nenadělala.
Jen si buď jistá, že kojení NENÍ antikoncepce. Kojení je jakž takž spolehlivý pokud kojíš s železnou pravidelností maximálně po třech hodinách.
Zkus ti test a uvidíš.
To je opravdu pokaždé jinak,já po prvním porodu dostala MS za 5měsíců,po druhém až za 14měsíců.A u kojení pozor,švagrová kojila plně 10měsíců a malý Honzík je o 14měsíců mladší než jeho sestřička.Takže opravdu pozor.
Díky holky. Já vím, že je to individuální a neberu to jako antiko (moje pravděpodobnost spontánního početí je fakt velmi velmi malá). Šlo mi spíš o to, zda některá máte „zlobivý“ cyklus, i když už kojíte jen hodně málo (1-2× za 24h).