Kojení - menstruace - těhotenství

798
27.1.10 21:45

Kojení-menstruace-těhotenství

Ahoj holky. Má někdo zkušenost s tématem kojení-menstruace-otěhotnění? Kojím druhé mimi, ale už jen večer a občas ráno. MS dorazila, když bylo malýmu asi 10,5 měs. Teď právě čekám na další a pořád nic. Poprvé dorazila MS rok po porodu a pak už to bylo normálně (žádná nepravidelnost). Tak teď řeším, jestli nemůžu být těhotná, i když obě děti nejsou počaté spontánně, dost jsem s tím bojovala (zřejmě nedocházelo k ovulaci, tak nakonec IVF)… Test jsem si teď dělala 32.den cyklu - negativní. Měla některá z vás nepravidelnou menstruaci i v době minimálního kojení? Díky moc za příspěvky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9096
27.1.10 22:00

Ahojky
Já kojím taky už jen minimálně.Ráno,večer a odpoledne.A u mě MS stále nikde(ne že by mi to vadilo). Stejné to bylo i u první dcery.V jejích 15m mi už dr MS vyvolal změnou antiko.
Takže i když se kojí minimálně,máme to každá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
27.1.10 22:08

Presne jak pise Chocholka, mame to kazda jinak…
Ja nemela menzes jeste tri mesice potom, co jsem prestala kojit uplne!! (A vim, ze jsem celou dobu nemela ani ovulaci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
28.1.10 08:56

Každá to má opravdu jinak s menstruací po porodu. Já ju měla asi po roce a „jak noty na buben“, ani antikoncepce s tím nic nenadělala.
Jen si buď jistá, že kojení NENÍ antikoncepce. Kojení je jakž takž spolehlivý pokud kojíš s železnou pravidelností maximálně po třech hodinách.
Zkus ti test a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.1.10 18:20

ms

To je opravdu pokaždé jinak,já po prvním porodu dostala MS za 5měsíců,po druhém až za 14měsíců.A u kojení pozor,švagrová kojila plně 10měsíců a malý Honzík je o 14měsíců mladší než jeho sestřička.Takže opravdu pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
29.1.10 20:55

Díky holky. Já vím, že je to individuální a neberu to jako antiko (moje pravděpodobnost spontánního početí je fakt velmi velmi malá). Šlo mi spíš o to, zda některá máte „zlobivý“ cyklus, i když už kojíte jen hodně málo (1-2× za 24h).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová