Kolik Vam vypije 4mes mimi?

23033
4.8.10 18:45

kolik Vam vypije 4mes mimi?

kolik Vam vypije 4mes mimi a nepochopila jsem ,to ze pediatr mi tvrdi, ze je treba aby dite nedopilo vse v lahvicce ale aby tam neco zustalo? z jakyho duvodu? kdyz mam antikolikovou lahev a savicku?:D diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
675
4.8.10 19:18

Tak my jsme byli vždycky s množstvím UM pod průměrem, takže touhle dobou to bylo něco kolem půl litru za den. Počítá se, že by dítě v tomto věku mělo vypít 150 ml na 1 kg své váhy. V lahvičce má vždycky něco zbýt z jednoho prostého důvodu, aby jsi si byla jistá, že má dost. Když vypije všechno nevíš, jestli mělo akorát nebo jestli má málo, ale když nechá, víš, že je syté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.8.10 19:34

neslysela jsem o tom, ze by v lahvicce melo vzdy neco zustat, mala vzdy vsechno vypila az do dna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 19:37

diky takze tak cca 950 za den:), u toho nutrilonu se dava vzdycky odmerka prasku na 30ml vody.. takze nejlepsi teda delat 200ml a zbytek vylivat? udajne se to muze skladovat nanejvis dve hodiny a neprihrivat:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.8.10 19:49

Ahoj monjie,jak jsi myslela to skladování? Já vždy ráno převařim vodu udělan mlíčko do pěti flašek vychladlé to dám do ledničky a pak už jen ohřívám v ohřívačce na lahve. Četla jsem že hotové mlíko může být v lednici 24 hod. Jinak dávám nutrilon 5krát 180ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 19:52

aha, tak to ja mam vodu .. varim ji po 12 hodinach, a vzdy kdyz mala ji.. tak dam prasek do sklenicky a doleju vodu.. ja slysela, ze se dele jak dve hodiny skladovat zase mleko nema , neco je o tom napsano na krabici nutrilonu, no nevim.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.8.10 19:54

Monjie, Simča ve 4 měsících pila 90ml 6-7× denně :wink: 90 vypila, víc ne. Takže 90 ml vypila do dna a byla spokojená :-D Myslím, že na miminku se dá poznat i tak, že je najedené a nemá hlad, kdyby nemělo dost, určitě by si „řeklo“ 8-) Kolik ti malá vypije, že chceš chystat 200ml? Já mám převařenou vodu v lednici, odleju potřebné množství, ohřeju v mikrovlnce a přidám UM :wink: Nachystané UM jsem nikdy v lednici nenechávala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
4.8.10 19:55

Motika: mlíčko by se mělo dělat vždy čerstvé, i v ledničce jsou bakterie pro malé mimčo nebezpečné a v mlíčku se jak je známo mnohem lépe množí.
Já jsem to dělala tak, že jsem si převařila trochu vody tu jsem dala do ledničky. Pak jsem vždy převařila vodu, naředila studenou z ledničky a dala Um, vychytala jsem poměr horké a studené a malý mohl hned pít, během 1 minuty bylo Um udělané.
Monjie: pokud chceš zkusit, jestli si mlíčko ješta za chvilku dá, můžeš ho ty 2 hodiny nechat při pokojové teplotě a pak vylít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 19:57

aha, ja zas nechavam vodu kterou varim pri poslednim jidle a pak nekdy v poledne, v te outdoorove termosce.. necham to cca 20minut zchladit, je to akorat.. a krasne to vydrzi.. :) co mamina to nazor:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.8.10 19:58

Jinak to, že se má nachystané UM spotřebovat do 2 hod je asi na každém UM :wink: Já teda slyšela názor dětské sestry v porodnici, že je možné UM nachystat do ledničky na 24 hod. Ale bacha na to, ne každé miminko to snese, může blinkat a mně se to chystání dopředu tak nějak příčí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 19:59

herinkoj: to jsem jeste nezkousela.. to co nevypije vylevam.. radsi udelam nove:), jen jsem slysle ze je mozne 2hodiny mleko skladovat.. ale neprihrivat uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 20:00

presne taky dam radeji cerstve.. a prijde mi zbytecny vodu zase ohrivat.. :) takze to resim termoskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
5.8.10 17:19

chci se zeptat- je normalni, ze 2,5 mes.mimino mi vypije 200ml a jeste breci hlady? krmim ho 5-6× denne, vazi asi 6,5kg…je strasny zrout, porad zvysuji davky, ale uz me desi, jak ma roztahly zaludek… ziji v UK, kde mi rikaji, ze mu mam dat kolik chce, ale to by mi vypil i 240ml a pak se poblinkal… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
5.8.10 17:21

a varite mezi tim i caje? to krmite jenom UM? pokud ma vice jak 6000g , ale to by bylo asi moc brzo:( tak se zacina s prikrmy.. :) ale znalejsi matky, urcite lepe poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
5.8.10 18:07

no caje nedavam- tady detske nemaji…cerny mu davat nechci/kvuli teinu/ a hermanek apod.moc nemuzu- mame na nej v rodine alergii…a vodu mi pit odmita… navic tu se razi heslo, ze do 6 mes.mic ani voda, jen UM… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová