KOLIKA
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
KOLIKA
DObrý den,
prosím o radu. Mám 3,5 měs.dvojčátka a mám problém u holčičky s kolikou. Trpí tím již dobré 3.týdny a večer ji nemůžu vubec utišit, dělám uplně vše co jde. Malej je vpohodě.Papáme Nutrilon 1. Malá chodí na záchod tak 1 x za 3-4 dny, její stolice je zelená,a občas jí fakt musím pomoci. Dnes jsem podala Nutrilon Extra jestli by jí pomohl, a musím říci že se lehce zklidnila. Neublížím jí tím? Jinak nám taky málo pila celkem na svojí váhu 3,8 kg -max.500 ml, myslím si že by měla ale vypít více. Prosím poradtě mi. Je to strašné když vidím jak jí malej utekl o pul kila a važili skoro stejně. Lekař mi řekl že je to normální, ale mě se to nezdá. Prosím poradte.Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, na bolave brusko, ktorym sme si teda tiez presli, skuste klasiku, teple obkladiky na brusko, masaze a nam teda hodne pmohli sab simplex kvapocky a pohyb na brusku, teda lezkanie na brusku. Alebo toto nijak nezaberalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky, no nám nepomohlo zatím nic z uvedených technik, kapky, masáže, teplé obklady ani ležení na bříšku to ještě více řve. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak mě ještě kromě výše uvedených věcí napadá i masážní krém Pupík (koupíš v lékárně), prý i nějaká tenká rourka do zadečku (ale toho já nejsem moc zastáncem, sama jsem to odmítala, nicméně jako „poslední“ pomoc …ovšem nedělat často), no a to nejdůležitější, asi vydržet, vydržet, vydržet. Vím, je to náročný, ale my u prvního dítka taky měly koliky, ty po třech měsících (plus mínus) samy odezněly, jakmile se dítě začalo více hýbat - to ty prdíky odcházely úplně samy a byl klid
).
Rozhodně pomazlení a pohlazení taky pomůže, ale chápu, že se to (zvlášť u dvou najednou) nedá dělat pořád.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to zvláštní, ale Mareček začal na prdíky taky trpět až cca ve čtyřech měsících… Myslela jsem, že už máme vystaráno a bum ho… ![]()
Je sice plně kojený, ale taky to s ním občas pěkně mává a nic moc nezabírá… snad časem, jak se začne ještě víc pohybovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz
Chtěla bych se zeptat jestli vaše dítka, co trpěly na koliku plakaly třeba celé odpoledne až do noci? Já mám jeden a půl měsíční holčičku a začala mi hrozně moc plakat a to jí vydrží s malými přestávkami, kdy se mi jí občas podaří nějak utišit, až do nočních hodin. Snažím se dělat vše masáže, nahřívání atd…ale nic nezabírá, stále pláče a pláče. Máte některá s tímto zkušenost a pomohlo něco nebo vydržet?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zkusila bych nějaké laktobacily - máme podobný problém (neustálý denní pláč), včera jsem zakoupila Laktobacílky, v lékárně nám také poradili podat miminku 1 lžičku bílého jogurtu hollandia (ne starší tří dnů od výroby) - ten taky obsahuje bakterie dobré pro střeva - malej (7 týdnů) to v pohodě snědl, z ostatních metod nám pomohá několikrát denně přitlačovat kolínka k bříšku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz
Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s lactobacílky a jestli se dají kombinovat s kapičkama třeba espumisanem? děkuji za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jambi07: ahoj, tak laktobacílky Swiss bereme už skoro měsíc a bříško se výrazně zlepšilo (malej už taky povyrostl, mohly mu zesílit i břišní svaly), ale bacílky určitě pomohly osídlit střeva potřebnými bakteriemi
. Po zmiňovaném jogurtu měl lehce zácpu, vysadili jsme. Bacílky kombinuji s kapkami babycalm a infacol (kapky střídám při každém kojení dám jedny), takže něco z toho zabrat muselo, přeji všem hodně úspěchu při boji s prdíky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit