8 mes - kolik jidla?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
8 mes - kolik jidla?
Ahojte,
rada by som sa spytala, kolko papaju vase mimi v cca 8 mes. Nas Risko ma rano mliecko cca 200ml, doobedu skoro celu ovocnu predsnidavku, na obed spapa skoro celu misocku polievocky prip ineho obedika, poobede mliecko m, alebo ovocie a vecer kasa a to opat plny tanierik.
Vlastne nepoznam pocit, ze by povedal, ze ma dost a tak sa trosku bojim, ci ho neprekrmujem. Pribera krasne, skor viac ako menej, licka ma statocne.
Krasny den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jayjay, myslím že počet a množství jídla je v normě, mě Eliška pije v noci většinou 200ml mlíka, ráno okolo půl šesté má 150ml, pak na svačinku jogurt bílý activii (přesnidávky a ani jiné ovoce nechce, proto ten jogurt) na oběd má zeleninu s masem, odpolední svačinka mlíko 150ml, někdy vypije i 180ml a večer kaši, ale té moc nedá. Nyní váži 8kg. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
mě to přijde tak akorát. my v té době měli - ráno kojení, sváča 200g ovocné přesnídávky. oběd 150-200g masozelenina, sváča 150g bílý jogurt, večeře 150 ml kaše, pak ještě jedno kojení před spaním. u obou holek to bylo zhruba stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi to přijde přiměřený.
Tak u nás je to složitější, bo mi Jáje samotný mlíko přes den nepije. Takže
- kolem 6:00 ke snídani 100-150ml kaše (rýžová nebo obilná)
- 9:30 - 10:00 svačina 100-150g ovoce, někdy s jogurtem
- 12:30 oběd cca 220g zeleninového nebo masozeleninového příkrmu
- 15:30 svačina 100g ovoce (občas 100-130ml UM, ale musí být se sušenkama)
- kolem 18:00 150-200ml kaše s ovocem (dávám obilnou půl na půl s ovocnou přesnídávkou, protože jinak má malá bolení)
- pokud nesní večerní kaši, třeba kvůli únavě, naleju do ní kolem 10. ve spánku 200ml UM
Přibývá konstantně cca 1/2 kila za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dakujem krasne za odpoved, budem kludnejsia a bastit budeme nadalej, som rada, ze mu chutna a ked si popri tom brumka je uplne rozkosny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jayjay trošku dotaz mimo téma.........jak dopadlo odloučení po dobu tvé operace? Zvládl to doma malý s tatínkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ano, dakujem, zvladli to uplne spickovo, uz teda bohuzial nekojime, ale som rada, ze to chlapci zvladli. Nakoniec som si v nemocnici vydobila 10 dni, ale teraz je vsetko na dobrej ceste byt ok. Mimochodom dakujem i za podporu pred tym… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jayjay to je super že vše vypadá být ok, a že to chlapci tak pěkně zvládli, no a s tím kojením se netrap i tak si ho kojila dlouho, mmch já už taky nekojím, Eli byla sice už delší dobu na odstříkánem MM, ale když jsem byla s holkama v lázních tak jsem s tím sekla, nebyl čas se mordovat a navíc Eli už MM moc nechtěla, tak jsem se na to vykašlala, teď jak dostává UM tak se mi zdá že pije podstatně lépe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Katy, diky, tak vy uz tiez nie? Hlavna vec, ze su tie nase poklady spokojne, Risko si tak krasne basti a som fakt rada. Z rozpravania mojej maminy, ake som ja bola dieta, co pusu nie a nie otvorit na papanie, tak Risko proste po mne nie je a som radaaaaaaaa ![]()
Krasny vecer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jayjay no my už taky ne a abych ti řekla pravdu, asi se mi i ulevilo, u nás to bylo fakt utrpení asi na obouch stranách, já nervozní že dítě nechce, ohřeješ mu MM ona trochu vypije a zbytek vyleješ, tak že má práce byla zbytečná. Teď jsem podstatně více v klidu, i když ELi není moc velký jedlík, někdy jí musím dost přesvědčovat aby jedla, ale zatím to jde a snad bude líp. Jediné co mě dost trápí je, že neche vůbec nic pít, čaj, vodu, štávičky, prostě nic, jedině po lžičkách do ní něco dostanu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to vidis, to ja zase nic take nepoznam, ked tomu nasmu mrnousovi zoberiem PRAZDNY tanierik, alebo flasu spusti krik a je to… Caju ani vodicke tiez velmi neublizi, ale doplnam mu to prave do tych polievociek… a potom vzdy mam flasku s cajom po ruke, ak by si to nahodou rozmyslel. Teraz hodne kouse asi i kvoli zubkom, tak sa s tym i prebavi a sucasne aspon co to ucucne i z cajiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit