Odmítá mi kaši

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
993
28.3.10 19:27

Odmítá mi kaši

Ahoj, naší malé byl před týdnem rok a nikdy s ní nebyl sebemenší problém s jídlem, snědla cokoli se jí dalo. Najednou mi ale začala odmítat k večeři kaši. Můžete mi prosím poradit čím to může být? Je jí už přejezená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
28.3.10 19:51

Je to mozny, zkus na par dni/tydnu neco jineho, a pak se vratit ke kasi, ale nedavat denne … Prece jen uz je vetsi, a nezbasti vsechno, ma svoje chute :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
28.3.10 19:51

Může být přejezená.
Linda má taky období, že musíme s kaší bojovat, jindy ji sní krásně. Proto to střídáme /kaše, jogurt, maso-zeleninový příkrm, cokoliv/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.10 19:57

A dáváte třeba k večeři i chleba s něčím, nebo jsem si říkala, že bych jí uvařila pudink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.10 19:59

Je mi divné, že šla spát dnes úplně bez jídla a vůbec jí to nevadilo, přitom toho přes den moc nesnědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
28.3.10 20:10

Náš malý zase bez kaše nemůže být, ale nejsou to zoubky? Taky bych zkusila různit kaše nekupovat stejné a dávat iněco jiného. Zkus třeba jestli na ni něco neleze, to moc jíst nechtějí děcka. Jestli nemá třeba teplotku.

• Citovat
  • Upravit
44170
28.3.10 20:11

Emička kaše nikdy nejedla,maximálně první měsíc po začátku přikrmování..
Byla půl roku plně kojena,na kaši se dostalo kolem 7 a půl měsíců,mléčné nejedla nikdy,chvíli „brala na milost“ nemléčnou Nestlé zdravé zažívání švestkovou. Úplně přestala kaši chtít kolem 9 měsíců..Večeří obdobně jako oběd - polévku zeleninovou s rýží,později s nudlemi nebo jako snídaní,chleba,rohlík nebo kukuřičné křupky s žervé,lučinou,tvarohovou pomazánkou,žloutkovou pomazánkou.Ovoce a zeleninu.To vše jsem jí dávala už okolo 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.3.10 20:11

Tak ji tu kasi nedavej ;)Prostredni ji nemela nikdy a nejmladsi k tomu aspiruje taky. Misto toho jsem davala zeleninu a po roce i pecivo. Pudink mi neprijde uplne ok, to si k veceri nedovedu predstavit, mam ho zafixovany jako pochutinu, co zaplacne a je sladka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
28.3.10 20:20

Já to většinou řeším tak,že k obědu dostane Emča hlavní jídlo bez polévky a k večeři tu polévku.2 jídla naráz nesní.Polévky se dají obměňovat.U nás je vždy základem vývar.Nepoužívám bujony a např.i čočkovou nebo hrachovou polévku dělám z vývaru.Tu bych ale 9měsíčnímu dítěti nedala..

Do vývaru na husto maso, různou zeleninu,rýži,drobné těstoviny,pokud už máte lepek tak nočky z vajíčka a dětské krupičky.Máš vydatnou večeři,podle mě o hodně levnější a hodnotnější než drahé dětské kaše :wink: Už bych kaši nedala.

Jinak pečivo s pomazánkou,základem je tvaroh nebo přírodní žervé.Je možné udělat pomazánku z mrkvičky a petržele,pažitky,po roce už i vajíček,olejovek,droždí.Vše se dá upravit vhodně pro dítě a bez soli :wink:

Variací na batolecí večeře je tolik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
28.3.10 20:22

Puding občas vařím Adámkovi jako pochoutku,Emča samozdřejmě ochutná,tragedii z toho nedělám,ale vhodný mi nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.10 20:26

Díky moc za rady, tak jí tu večeři trochu spestřim a třeba si kaši časem ještě vezme. Máme jí totiž doma docela dost, měli ji u nás v lékárně v akci tak jsem koupila do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
28.3.10 20:34

Nechci dávat nevyžádané rady,Emča miluje sýr cottage,buď na pečivu,nebo i na vařených bramborách.Taky můžete vyzkoušet.

Omlouvám se,nevím proč,měla jsem zafixované,že máš 9 měsíční dítě,malé už je rok,může skoro vše upravené pro ni.

Chápu,že Tě trošku mrzí,že kaše už nechce.I když byly v akci,levné nejsou :mrgreen: Pokud nejsou rozdělané,měli by vydržet.Třeba jí přijdou na chuť někdy,když bude nemocná.

Adámek zase naopak nechtěl k večeři nic jiného než kaši až do roku a půl :zed:
Naopak ho doteď musím hodně přemouvat,aby vůbec ochutnal tvarohovou pomazánku,žervé a cottage.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.10 20:39

Jsem ráda za všechny rady, děkuji moc. Člověk alespoň pobere trochu inspirace co těm dětem pořád dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.3.10 20:42

Jojo to znam, taky jsem nakoupila a pak je jedla sama :D Mala mela spis kase-nekase: polentu, jahly, pohanku, bulgur a vetsinou se zeleninou, nekdy s ovocem. Po roce uz je to v poho, to uz jsem krajela ovecky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.3.10 11:34

A já přidám dotaz.

Lindě je rok pryč a chleba mi nechce. Když jí ho nakrájím na kostičky, rozhází je po kuchyni.

Rohlík žužlá, ale jen v autě :roll:

Poraďte jak na chleba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí