kolika-jak na ni?

7461
4.10.06 18:21

kolika-jak na ni?

Holky, jak se pozna novorozenecka kolika? Ptala jsem se tu na reakci na vitaminy AD, protoze jsem myslela, ze se holky krouti po nich, ale ono to spis vypada asi na tu koliku. Cely den (uz od pondeli) jsou neklidne, plactive, maji krece v brisku, porad se krouti, zvedaji nozicky…Uz nevim, jak jim pomoct. Je mi jich hrozne lito, kdyz krici a ja nemuzu skoro nic. Zkousime kapky SAB, cvicime s nohama, davam na brisko i na rameno…nic nepomaha a kdyz, tak na chvilku. Mate nejake rady??? Diky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
4.10.06 19:40

capinko - mi tu holky poradily fén na bříško (alternativa teplé plínky, ale mnohem rychlejší a pohodlnější), funguje zaručeně a IHNED (taky ale jak přestaneš foukat, začne ten křik nanovo - ale aspoň jim trochu ulevíš). Pak klubíčkování (ale to jsem myslela, že mi z té ruky vypadne, anebo že ho nějak blbě žuchlám, tak aby neměl něco s páteří 8O ), teď mám babyvak a v tom se uklidní zaručeně (ty máš ale dvojčátka, takže tohle je pro tebe asi na houby, leda byste doma nosili oba). Potom pokládat na bříško, ať se vyprdí, ve velké nouzi teploměr do dupky, příp. rovnou rektální rourku (za 15 kaček z lékárny). Nám ovšem nepomáhá :? . A snad ještě koupací kyblík - teplá voda pomáhá a navíc je v něm miminko právě v tom klubíčku. To ale nemám vyzkoušené, vlastníme bohužel vanku.
PS: Hlídej si, co jíš (hlavně ne teplý kynutý švestkový koláč, jako já - nána :oops: ), pij fenyklový čajík a čekej, až je to přejde (asi se tomu neříká tříměsíční koliky nadarmo :( ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
4.10.06 20:09

Hmmm, budeme to muset nejak vydrzet.Jen nevim jak.:(
Rourka nam pomaha na vykakani, ale stejne se pak holky krouti dal, pomuze to na chvilku. Uz si vzdycky rikam, ze je necham kricet, ze se unavi a usnou a bude lip i jim, ale stejne to nikdy nevydrzim. Nechte takove male miminko trapit…
Ach jo, zase placou. Jdu za nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
4.10.06 21:03

Capinko zřejmě kojíš,vid? Tak nám jednoznačně pomohlo to,když jsem okamžitě po každém nakojení vypila hrnek fenyklového čaje, aby se stihl vstřebat do mlíka. Do týdne jsme měly klid.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
4.10.06 22:37

Ahoj, já jsem si s večerním a nočním neklidem užila dost, vyzkoušela jsem úpravu mé stravy,pila fenyklový čaj, syn bral SAB Simplex, homeopatika, dělala jsem masáže a nahřívala bříško, polohovala na bříško, klubíčkovala. Pomohla jen rektální rourka a hlavně zavinování syna do pevného závinu /do tetra osušky/. No a taky čas - v ukončeném 3. měsíci bylo všechno OK - vyzraje centr. nervová soustava, zpevní se břišní stěna, upraví se střevní mikroflora, je více pohybu. Toho zavinutí se neboj, nijak děti neohrožuje, neomezuje, zbaví je pohybů končetin, které nejsou dány jejich vůlí a ruší je v usínání a klidu vůbec. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
4.10.06 23:10

Ahoj capinko, my jsme si taky pěkně užili.Zkoušeli jsme rourku ta nám pomáhala nejvíc, dávala jsme fenyklovej čaj i přes to že kojim, stačí pár lžiček po kojení, taky jsme dávali sab simplex ten moc nepomáhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.10.06 07:49

Ahoj

tak to tě taky moc nepotěším - nám pomohl až čas - přešlo to přesně ve 3 měsících a týdnu… vyzkoušela jsem všechny výše zmiňované rady, +usínali jsme spolu v posteli s mou rukou na jeho bříšku, a ještě jsme zkoušeli Baby Calm - přírodní prostředek z lékárny… a termofor…(místo nahřáté plínky nebo fénu, který neměl rád), masášní olej od Weledy

Taky jsem nejdřív psala do diskusí že to kolika asi nebude… ale byla:o((( dítko uřvané, stále neklidné, vrtící se , tlačící ze spaní i v bdění a v noci strašně mručel (jak tlačil z toho spaní)

Je to děs, a byla jsem pěkně naštvaná na dr. když mi řekla že si to musí přetrpět… ale s odstupem času vidím že měla pravdu… ty jim můžeš jenk rátkodobě ulevit

koukni se sem
https://www.emimino.cz/modules.php?…

je tam recept na nějaké kapky pro mimi - na koliky - nám je dr. nechtěla dát - říkala jen v případě velké krize … nemají se asi dávat moc často…

tak držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.10.06 22:04

nam taky nezabiralo dlouhodobne nic. Malej proste prvni tri mesice prorval. Byla jsem z toho na prasky, nemohla jsem vyrazit ani dal od baraku. Kdyz mu zacalo boleni v kocarku, musela jsem ho vyndat, protoze jsem nevydrzela, jak se chudinka trapi. Takze kdyz prselo, honem se pelasilo domu, abych mu ulevila. Nosili jsme ho v poloze tygrika, to byl, krome noseni v satku, kde okamzite usinal, jediny zpusob, jak mu ulevit. Na spravne pouzivani rourky jsem prisla, az kdyz uz kolika prechazela, takze jsme ji vyuzili jen nekolikrat (necha se v zadecku, malej se zabali do plinky a se zahratym briskem se nosi v tygrikovi. asi deset minut.) ale pak to opravdu preslo. Taky jsem tomu neverila. U nas to sice bylo tak ve trech a pul mesicich, ale byla radost ho videt vzhuru s klidnym vyrazem. Predtim totiz neustale plakal. Jo, a maminka mi porad vnucovala, ze ho tim nosenim rozmazlim. Je to nesmysl. Noseni ma rad furt, ale spis proto, ze vidi okolo. Jinak ho uz doma skoro nenosim, jenom, kdyz sama chci. a usina krasne sam. tak drzim palce, vypsoukanejm prdikum zdar a nafouklymu brisku ulevu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
11.10.06 16:53

Co myslis tou polohou tygrika???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
12.10.06 16:20

capinko na tygříka je poloha kdy máš miminko položené bříškem na své ruce. Zkusím někde na netu najít fotku - nám se tato poloha osvědčila jako nejlepší na odříhávání.

Nicméně prďákujeme od pondělí s vámi a moc se to nelepší. Filip prořve půl noci a já se už týden pořádně nevyspala :( . Nejhorší je ta bezmoc, když vidím jak usilovně tlačí a nedaří se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
12.10.06 17:56

Zuz, je to fakt bezmoc. majda nam nespi v noci a ted uz ani pres den. Je to maraton. Prebalit, nakrmit, pak se sviji, tak s ni cvicit, nosit ji na odrihnuti, masirovat brisko, pripadne rourku, pak porad hleda, tak ji dat prso, to si jen lokne a zse rudne, tak znovu cvicit a to uz ma pak zase hlad…a to mame doma jeste kačku. Ta nastesti tak netrpi, vice mene jen v noci. JEN.:) Takze se nevyspim ani pres den.:( Zajimalo by me, jak dlouho se to da vydrzet.Ale vydrzim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.10.06 19:22

Doporučuji knížku Nejšťastnější miminko v okolí od Karpa - název sice divný, ale díky ní naše dítě pláče snesitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.10.06 21:13

tygrik: Tvoje ruka je ohnuta v lokti pred brichem asi 90 stupnu, asi jako kdyz vrchni v restauraci nosi ubrousek pres predlokti, ale dlan otocis nahoru smerem k vlastnimu obliceji. Miminko mas na ruce tak, ze je briskem dolu, dlan na brisku a prsty ruky mas mezi jeho nozickama, telicko je zespoda podeprene tvym predloktim a hlavicka kouka ven pres loketni jamku. Tedy ne k brisku, ale jakoby do sveta. Tak snad je to k pochopeni. Mimi vidi ven, ma volne nozicky a ty na chvilku i jednu ruku. Vetsinou se ale pronese a pak se da prilozit pod brisko i druha ruka a da se s miminkem krasne houpat zleva doprava, teda dopredu a zpatky z jeho pohledu. Jasminek to miloval, koukal okolo dokola na svet a prdiky ho tak moc nezajimaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.10.06 21:27

Ahoj!

Mohu potvrdit, že tygřík je fakt úžasná poloha. Synáček ji taky miloval. Nosila jsem ho tak asi nejvíce, pravidelně po kojení. Svislá poloha se totiž moc nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
12.10.06 21:49

Holky, tak to asi vim co myslite, jen nevim, jak ji do te polohy dostanu. Holky jsou malinke, maji 2,75 kg, takze se s nimi dost spatne manipuluje. Ale zkusim to, snad mi nespadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí